QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


UTV Linhai 2016

Text: Láďa Záruba | Foto: Press | Datum: 17.03.2016 | Zobrazeno: 11959×

UTV Linhai 2016 Čtyřkolky a UTV Linhai k nám už druhým rokem oficiálně dováží firma ASP Group s.r.o. ze Žebráku. Oficiální dovozce tak může těžit z mnoha technických inovací téhle čínské značky, která zase těží ze své úzké spolupráce s japonskou Yamahou.


Kapitoly článku

  1. Představujeme
  2. Technické údaje

UTV 700 EFI 4x4

Nejzajímavější letošní novinkou mezi UTV značky Linhai na českém trhu je model 700 EFI 4x4. Tenhle velký náklaďáček s atraktivním designem a LED osvětlením je poháněný  čtyřventilovým jednoválcem o objemu 695ccm se vstřikováním, který mu dává dost síly pro práci. Nákladní užitkáč s nezávislým zavěšením všech kol a elektricky připojitelným pohonem 2x4 / 4x4 uveze na korbě hodně materiálu a na kouli dalších skoro sedm metráků (úplně přesně 680kg).
Podvozek s nezávisle zavěšenými koly výrobce naladil tak, že pracovní vytížení i víkendové výlety ve volném terénu nejsou nic, co by Linhai 700 nezvládal. Zajímavostí je použití dvou diferenciálů - na přední i zadní nápravě -, které usnadňují řízení a zpříjemňují jízdu. Z toho také vyplývají i dvě elektricky ovládané uzávěrky, aby bylo možné v těžkém terénu oba diferáky nezávisle na sobě uzamknout a mít tak k dispozici úplný pohon všech kol. Výkon je od motoru přenášený přes plně automatickou dvourychlostní převodovku kanadské firmy CV Tech, která má kromě redukce a zpátečky i polohu pro parkování a systém pro brzdění motorem.
V kabině, už ve standardu vybavené profilovanou plastovou střechou, najdou řidič a spolujezdec dostatek pohodlí, přičemž pohodlí řidiče je ještě zvýšené o možnost výškového nastavování volantu. Palubní desce vévodí velký displej s chromovaným rámečkem, který poskytuje všechny podstatné informace, od digitálního rychloměru a otáčkoměru přes hodiny a stav paliva až po kontrolku pohonu 4x4 nebo kontrolky zařazené rychlosti, světel a blikačů. Praktickou výhodou sedmikila je taky velká palivová nádrž, která je s 35 litry téměř o celou jednu třetinu větší než u konkurence. Šance téhle novinky na trhu zvyšuje navíc i její cenovka, která je nastavená na 265 990 Kč včetně DPH.

UTV 400

To další nákladní novinka na našem trhu, Linhai UTV 400 4x4, by se dala popsat jako „Malý, ale šikovný“. Technicky nabízí všechno, co může potřebovat normální člověk pro normální práci v normálním terénu s normálním nákladem. UTV 400 už od pohledu vypadá jako takový dobrácký pracant, vždycky připravený někam dojet, něco přivézt, něco odvézt, jako stroj trpělivě čekající až ho páníček zase bude potřebovat. A ani za to nic moc nechce.
Ke svému úkolu je relativně dost vybavený - jednoválcový motor 400 ccm, kanadský variátor CV Tech se zpátečkou, elektricky připojitelný pohon všech kol 2x4/4x4, snadno ovladatelný podvozek s nezávisle zavěšenými koly (vpředu McPherson s progresivně vinutými pružinami, vzadu bytelná dvojitá A-ramena), sklopná korba, čtyři kotoučové brzdy s děrovanými kotouči, plastová střecha kabiny, digitální displej a litá hliníková kola. Za cenu pod 170 000,- je to docela hodně techniky i výbavy v ceně….

A ještě čtyřkolky

Modelovou nabídku Linhai 2016 samozřejmě završuje řada užitkových čtyřkolek 4x4 - 300, 400, 500 a novinka M550i, přičemž 4x4 modely začínají na 84.990 Kč s DPH, a to z nich dělá cenově dostupné pracovní 4x4 čtyřkolky ve své třídě.



Veškeré informace o nových modelech Linhai najdete na webových stránkách oficiálního dovozce www.linhai-atv.cz

Pokračování článku: Technické údaje

Kapitoly článku

  1. Představujeme
  2. Technické údaje

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 1x

Katalog čtyřkolek - kompletní informace o modelu

Linhai UTV 700»

Další články k modelu UTV 700

Linhai odhalil nové UTV 700

18.10.2013, Novinky
Linhai před pár dny odhalil na výstavě v Číně novinku UTV Linhai 700. Tento model se bude dodávat ve dvou verzích: benzí...

Další články sekce Linhai

Představení: Linhai M150 – velká malá čtyřkolka

08.05.2017, Novinky
Model M150 je jednou z letošních novinek značky Linhai. Koncern Linhai tímto modelem rozšiřuje svoji evropskou modelovou...

M550: nová generace čtyřkolek Linhai

01.05.2017, Novinky
Sice jsme si chvíli museli počkat, ale konečně je to tu: koncern Linhai přichází s novou generací svých čtyřkolek. I kdy...

Představení: UTV Linhai E-5S Electric

22.03.2017, Novinky
Se svojí novinkou vstupuje Linhai, koncern známý svojí spoluprací se značkou Yamaha, do rychle se rozvíjejícího světa el...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.58s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce