QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


M550: nová generace čtyřkolek Linhai

Text: Láďa Záruba | Foto: Linhai | Datum: 01.05.2017 | Zobrazeno: 6339×

M550: nová generace čtyřkolek Linhai Sice jsme si chvíli museli počkat, ale konečně je to tu: koncern Linhai přichází s novou generací svých čtyřkolek. I když dosavadní modely získaly nemálo ocenění za svůj design, a i dnes nabízejí relativně vysoké standardy, slušnou spolehlivost a výbornou cenovou dostupnost, na stále se zvyšující požadavky zákazníků a nové trendy musel Linhai reagovat. A tak přichází model M550, který představuje již čtvrtou generaci čtyřkolek Linhai.


Čínský výrobce Linhai má poměrně působivou historii, v poslední době spojenou se značkou Yamaha. Má také celkem dobré jméno na trhu jedno- a dvoustopých motorových vozidel, a ve světě i v České republice se v posledních letech neustále prosazuje. Linhai M550 je zcela nový model, který dále posunuje technickou úroveň čtyřkolek Linhai a zároveň je průkopníkem dalších budoucích verzí čtyřkolek Linhai s motory čtvrté generace.
M550 nese prvky moderního designu, které ho řadí mezi zajímavé čtyřkolky na trhu. Kompletně nový vzhled s výrazem predátora zahrnuje projektorové světlomety v kompaktním balení začleněné do přední masky, osvětlení doplňují směrová a koncová světla s LED technologií a LED světla pro denní svícení. Modernizací designu prošly i nosiče zavazadel. Přední nosič je v souladu s aktuálními trendy integrovaný do rozměrné plastové základny, zadní nosič je sice klasický ocelový, ale pod ním je praktická uzavíratelná úložná schránka.
Po technické stránce je M550 vybaven vším, co čtyřkolka potřebuje pro suverénní zdolávání terénu. Je poháněn zcela novým motorem čtvrté generace - kapalinou chlazeným jednoválcem o zdvihovém objemu 493cc. S udávaným výkonem 32 koní a maximálním točivým momentem 39 Nm jde o nejsilnější motor ve čtyřkolkové nabídce Linhaie. Motor je vybavený elektronickým vstřikováním paliva DELPHI, které automaticky optimalizuje dodávku paliva pro nízkou spotřebu a čisté spalování. Zpřevodování dostala na starost automatická převodovka od známého kanadského výrobce CV-Tech. Převodovka je vybavená dopřednou rychlostí, redukcí do síly, neutrálem a zpátečkou, a při zdolávání prudkých svahů můžete počítat i s motorovou brzdou. Pohon 2x4 / 4x4 je elektricky přepínatelný, v těžkém terénu je navíc k dispozici elektricky ovládaná uzávěrka předního diferenciálu. Kola jsou ve všech rozích zavěšena nezávisle, vpředu na McPhersonech, vzadu se kývají nezávislá dvojitá A-ramena IRS. Brzdový systém je tříkotoučový, dva přední vrtané a frézované kotouče doplňuje zadní brzdový kotouč umístěný na kardance.
Model M550 je v nabídce oficiálního dovozce, firmy ASP Group s.r.o., k mání ve dvou variantách. Vedle základního krátkého modelu M550 je k dispozici i prodloužené provedení M550L se dvěma samostatnými sedačkami, které spolujezdci dále nabídne integrovaná madla a samostatné stupačky. Tyto stupačky ale nejsou jen takové ty vyvýšené špalíky, Linhai do nich navíc zapustil kompletní plnohodnotné ocelové stupačky, které nohám poskytují daleko pevnější oporu. Když už je řeč o verzích a variantách, tak oba modely, krátký i dlouhý, můžete mít za příplatek i s elektrickým posilovačem řízení EPS.
Nový užitkově-rekreační Linhai M550 dostal do vínku kromě příznivé ceny i poměrně bohatou standardní výbavu. K ní patří kromě dříve zmíněných věcí také alu kola, přístrojová deska s modře podsvíceným LCD displejem, dálkově ovládaný naviják s tažnou silou 3000lbs, tažné zařízení, bástry na řídítkách, LED světla pro denní svícení, LED blikače a LED koncová světla, projektorové světlomety, USB zásuvka, 12V zásuvka, akustická signalizace blikačů a zpátečky. Cena pro Českou republiku je stanovena na 124 990 Kč s DPH pro krátkou verzi, prodloužené provedení je dražší jen o 5 000,-, obojí včetně schválení pro silniční provoz.

Technické specifikace M550 (M550L):

Motor
Typ: čtyřtaktní jednoválec SOHC se vstřikováním paliva DELPHI
Objem: 493 cm3
Zapalování: ECU
Chlazení: kapalinou + elektrický ventilátor

Hnací systém
Pohon: 2x4 / 4x4, elektricky přepínatelný
Převodovka: automatická - CVT variátor se zpátečkou, L/H/N/R, brzdění motorem
Koncový převod: kardanovými hřídeli vpředu i vzadu

Podvozek
Zavěšení přední: nezávislé, McPherson
Zavěšení zadní: IRS / nezávislá dvojitá A-ramena
Pérování přední: hydraulické tlumiče s nastavitelným předpětím pružin
Pérování zadní: hydraulické tlumiče s nastavitelným předpětím pružin
Brzdy přední: 2x hydraulická kotoučová
Brzdy zadní: 1x hydraulická kotoučová + parkovací brzda
Pneu přední: AT25 x 8 - 12
Pneu zadní: AT25 x 10 - 12
Rozměry a hmotnosti
Celková délka: 2070 (2283) mm
Celková šířka: 1150 mm
Celková výška: 1240 (1293) mm
Výška sedadla: 900 mm
Světlá výška: 253 mm
Rozvor: 1285 (1490) mm
Hmotnost bez náplní: 355 (372) kg
Užitečná nosnost: 204 kg
Tažná síla: 200kg

Palivová nádrž: 14,5 L


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 3.14 Známkováno: 7x

Katalog čtyřkolek - kompletní informace o modelu

Linhai M550»

Další články sekce Linhai

Představení: Linhai M150 – velká malá čtyřkolka

08.05.2017, Novinky
Model M150 je jednou z letošních novinek značky Linhai. Koncern Linhai tímto modelem rozšiřuje svoji evropskou modelovou...

Představení: UTV Linhai E-5S Electric

22.03.2017, Novinky
Se svojí novinkou vstupuje Linhai, koncern známý svojí spoluprací se značkou Yamaha, do rychle se rozvíjejícího světa el...

UTV Linhai 2016

17.03.2016, Novinky
Čtyřkolky a UTV Linhai k nám už druhým rokem oficiálně dováží firma ASP Group s.r.o. ze Žebráku. Oficiální dovozce tak m...


Novinky a reportáže





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.36s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce