QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Představení: UTV Linhai E-5S Electric

Text: Láďa Záruba | Foto: Linhai | Datum: 22.03.2017 | Zobrazeno: 6579×

Představení: UTV Linhai E-5S Electric Se svojí novinkou vstupuje Linhai, koncern známý svojí spoluprací se značkou Yamaha, do rychle se rozvíjejícího světa elektrických vozidel, vstříc nulovým emisím a bezhlučnému provozu. A i jako plně elektrické UTV má Linhai E-5S co nabídnout.


Možnosti použití elektrického UTV E-5S vyplývají z výhod jeho elektrického pohonu. Výčet možností pak může zahrnovat například údržbu golfových hřišť nebo městské zeleně, čistý provoz bez emisí umožňuje tomuto Linhai bez omezení sloužit v továrních halách, průmyslových areálech, výrobních závodech, velkoskladech a dalších uzavřených prostorách, tichý provoz se uplatní ve stájích, zemědělských podnicích, v zoologických a botanických zahradách, dlouhý dojezd umožňuje tiché výjezdy za zvěří nebo za lovem.
Silnou stránkou elektrického UTV od Linhaie jsou jeho baterie. E-5S používá výhradně bezúdržbové trakční baterie Varta Professional Deep Cycle AGM, baterie s vysokou rezervou energie, dlouhou výdrží a dobrou cyklickou odolností. Ale hlavně jsou tyhle baterie tzv. trakční, což znamená, že mají speciální konstrukci, díky které jim na rozdíl od běžných autobaterií nevadí opakované dlouhodobé hluboké vybíjení. Proto jsou trakční baterie jako dělané pro práci s častými rozjezdy a zastávkami, které jsou pro každodenní provoz UTV typické.
Výhodou elektrického motoru je schopnost dodávat výkon a krouťák už od „nuly“. Spalovací motor potřebuje k dosažení plného výkonu vysoké otáčky, kvůli čemuž mimo jiné potřebuje spojku s převodovkou, ale elektromotor má výkon i točivý moment k dispozici prakticky už od nulových otáček. Navíc zpátečka je elektronická, čímž se ušetřilo pár kilo. Elektromotory pracují s vyšší účinností než spalovací motor, elektrická UTV mají také výrazně nižší provozní náklady a v mrazech se nemusíte bát, že nenastartujete. Linhai E-5S Electric je schopný pracovat ve dvou provozních režimech. Režim POWER je určen pro velké náklady a maximální zatížení až do 350 kg, režim ECONOMY je optimalizovaný na dlouhou výdrž a dojezd.
Podvozkově je Linhai E-5S Electric klasicky řešené UTV s pohonem 2x4, s nezávisle zavěšenými koly (vpředu McPherson, vzadu dvojitá ramena IRS) a nastavitelnou tuhostí podvozku, kotoučové hydraulické brzdy jsou na všech čtyřech kolech. Ocelová korba se sklápí za pomoci plynových vzpěr a je variabilní – po sundání bočnic a zadního čela se z korby stane praktický plaťák.
Sériová výbava zahrnuje všechno potřebné: litá hliníková kola, plastovou střechu, plné přední plexisklo, ocelový přední nárazník, nízká otevírací boční dvířka, hlavové opěrky a tažné zařízení. Na silnici schválený UTV Linhai E-5S Electric právě přichází na trh, cena vychází na 189 990 Kč vč. DPH.

Technické specifikace

Pohon
Typ: třífázový indukční elektrický motor s měděnými rotory
Napětí: 60V
Výkon: 5 kW
Akumulátory: 5x bezúdržbová baterie Varta Professional Deep Cycle AGM 12V/150Ah
Dojezd a čas dobíjení
Dojezd: režim ECONOMY: 90 km *
Dojezd: režim POWER: 85 km *
Doba nabíjení: 8-9 hodin
* Údaje o dojezdu jsou založeny na jízdě průměrnou rychlostí 30 km/h bez nákladu.
Hnací systém
Pohon: 2x4 / zadní
Rychlosti: 1x dopředná, neutrál, elektronická zpátečka / 2 jízdní režimy - POWER a ECONOMY
Koncový převod: kardanovým hřídelem

Podvozek
Zavěšení přední: nezávislé, McPherson
Zavěšení zadní: nezávislé, dvojitá A-ramena IRS
Pérování přední: hydraulické kapalinové tlumiče, pružiny s nastavitelným předpětím
Pérování zadní: hydraulické kapalinové tlumiče, pružiny s nastavitelným předpětím
Brzdy: 4x hydraulická kotoučová
Pneumatiky přední: AT25 x 8 - 12
Pneumatiky zadní: AT25 x 10 - 12

Rozměry a hmotnosti
Celková délka: 2733 mm
Celková šířka: 1460 mm
Celková výška: 1890 mm
Výška sedadel: 850 mm
Světlá výška (min.): 170 mm
Rozvor: 1805 mm
Rozměr korby: 1100x930x235 mm
Hmotnost bez náplní: 530 kg
Celková užitečná nosnost: 350 kg

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Další články sekce Linhai

Představení: Linhai M150 – velká malá čtyřkolka

08.05.2017, Novinky
Model M150 je jednou z letošních novinek značky Linhai. Koncern Linhai tímto modelem rozšiřuje svoji evropskou modelovou...

M550: nová generace čtyřkolek Linhai

01.05.2017, Novinky
Sice jsme si chvíli museli počkat, ale konečně je to tu: koncern Linhai přichází s novou generací svých čtyřkolek. I kdy...

UTV Linhai 2016

17.03.2016, Novinky
Čtyřkolky a UTV Linhai k nám už druhým rokem oficiálně dováží firma ASP Group s.r.o. ze Žebráku. Oficiální dovozce tak m...


Novinky a reportáže





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.49s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce