QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Rozhovor s promotérem MMČR Cross Country

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 12.12.2013 | Zobrazeno: 2836×

Rozhovor s promotérem MMČR Cross Country Jeden z hlavních promotérů Cross Country je Miroslav Haruda, který už po tři roky připravuje závody pro motorkáře i čtyřkolkáře. Jaké jsou plány na příští sezonu a jak velká je to dřina vůbec takový podnik zorganizovat jsme se zeptali právě Miroslava Harudy, kterého jsme zastihli na vyhlášení Mistrů Cross Country.


Rozhovor:

Míro ty jsi vlastně prvním rokem v pozici promotéra. V čem je to složitější?
Ono to na jednu stranu je složitější, a na druhou stranu je to lehčí. Jednoduší je to v tom, že si celou sezonu naplánuji a nemusím se zaobírat problémy jiných pořadatelů, a jede to v kolejích, které jsem si určil. Složitější je to v tom, že je většinou problém se sháněním lidí na přípravu tratě atd….

Kolik dní jsi na trati před a po konání závodů?
To je různé, ale většinou je to dva dny před a dva dny po. Některé závody byly náročnější, například Milovice, tam jsme byli tři dny.
Co všechno obnáší příprava?
První je vytipování tratě. Pak sem spadá taková ta základní úprava, tak aby zatáčky navazovaly do jízdy. Pak tu máme zajišťování bezpečných zón, tak aby tam, kde má motorka nebo čtyřkolka opustit trať, vše bylo bez nebezpečných míst. Pak už tu máme to vlastní vytyčení tratě.

Vše spadá pod Autoklub, to se týká i řádů?
Samozřejmě, zde s Autoklubem spolupracuji a píši pro ně i řády.
Jako jezdci nevidíme to co se financuje v jednom závodě.
V první řadě tu máme pronájem od majitele tratě, pak tu máme sanitku s kompletním vybavením a zdravotním teamem. Je tu oficielní časomíra. Delegáti jednotlivých disciplín od sportovního komisaře, přes technické komisaře až po činovníka životního prostředí. Další náklady jsou spojené se samotným stavěním tratí.

Které závody byly nejdražší?
Milovice a Bělá.

Zůstanete pro příští rok u stejných tratí?
Samozřejmě, budeme se snažit je ponechat i se snad rozrosteme se o nové tratě, momentálně jsme v jednání s tratí na Šumavě.
Kategorie zůstanou stejné?
Rád bych změnil kategorii u přeboru. Mistrák zůstane stejný. Zrušíme kategorii Quad 1 ( do 400 ccm), ženy i děti zůstanou. Momentálně jsme v jednání s posílením kategorií Junior 1, tak abychom přilákali další dětské závodníky.

Ceny startovného budou stejné?
Nechci měnit ceny startovného.
Dvojí závody budou nadále?
Ano.

Kdy bude zveřejněn kalendář 2014?
Až budou všechny kalendáře s ohledem na Šestidenní atd. Hned poté kalendář přizpůsobíme tak aby nekolidoval.


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 1x

Články šampionátu Rozhovory, profily

Last Adventure je i pro tebe

14.10.2016, Závody
Kazma bude závodit na Last Adventure, tohodle týpka jisto jistě znáte z hodně populární One Man Show. Na co se můžete tě...

Už máte družstvo?

19.08.2014, Závody
Hodně omílané téma Družstev Side a Quad nás přivedlo k vyzpovídání kluků, kteří makají na trati dnem i nocí. Zajímala ná...

Lukáš Studený: Honda versus KTM

06.08.2014, Závody
Příští týden se odehraje další díl ze série Mezinárodního Mistrovství ČR Side a Quad, opět nám za řídítka zalehnou všech...


Nepřehlédněte

Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.34s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce