QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Last Adventure je i pro tebe

Text: Ollie Roučková | Foto: TZ | Zdroj: TZ | Datum: 14.10.2016 | Zobrazeno: 4077×

Last Adventure je i pro tebe Kazma bude závodit na Last Adventure, tohodle týpka jisto jistě znáte z hodně populární One Man Show. Na co se můžete těšit, co vás čeká na závodech a jestli se jako nezávodník můžete zůčastnit tohoto nevšedního závodu, nej na to jsme se ptali v rozhovoru níže.


Kapitoly článku

  1. Rozhovor
  2. Zvláštní ustanovení

Rozhovor:


Všichni už tak nějak víme o Last Adventure závodech, i tak se zeptám ve zkratce co nás čeká?

" Zjednodušeně řešeno vás čeká rallye na čtyřkolkách, kdy rychlostní zkoušky budou v terénu. Nebo pro motorkáře bude vhodné přirovnání k enduro soutěžím. Okruh závodu měří celkem 50 km a v jeho průběhu je připraveno 5 testů. Průměrná délka jednoho testu je cca 1,6 km, ale každý test je jiný a myslím, že si všichni přijdou na své. Naším cílem je umožnit zkušeným závodníkům opravdové závodění a pro jezdce, kteří to jdou zkusit poprvé nebo nemají ambice na první místa to bude krásná vyjížďka."

Takže se můžeme těšit na odlehčeného Vlka?

" Dalo by se to tak říct, ale LAST ADVENTURE nabídne mnohem širšímu okruhu jezdců mnohem více typů tratí a možností se svézt."



Z jiného soudku, jsem pohodář nepatřím k závodníkům, ale chci se u vás svézt. Je to možné a najdu si zde kategorii?

" Přesně pro takové jezdce je určena kategorie 4x4 EXPERT. Kdo má doma dlouhou X8 nebo podobný stroj s kufrem apod., může si změřit síly s podobnými stroji na trati, kde prudké výjezdy budou pro tuto kategorii nahrazeny povinným použitím navijáku. Myslíme si, že v této kategorii se sejdou kluci kteří se chtějí svézt v místech kam by se legálně jinak nedostali a my doufáme, že se nám podaří je přesvědčit, že stojí za to se příští rok zvednout a dát celý seriál i když nevlastní závodní RENEGADE apod."

Kategorie SidexSide je otevřena?

" Ano. Kategorie 4x4 BUGGY je určena všem, kteří jezdí v UTV nebo SSV stroji. Tratě jsou pro širší čtyřkolky přizpůsobeny. Účast přislíbili jezdci z Německa, takže by mělo i být s kým závodit."



Závodí se od pátku, i tento závod se počítá do celkového vyhlášení?

" Ano. Závod je složen celkem ze 3 Etap. A první z nich je noční, která bude startovat v 19.00 hod, v pátek večer. V jejím rámci se pojedou dva testy, z toho jeden přímo v centru soutěže s umělým osvětlením. Prostě to, co se řeší ve Formuli 1 nebo Moto GP několik let my v Nýrsku zavádíme hned v prvním závodu."

Mám partu kámošů, je možné aby jsme k etapám jeli pohromadě a třeba se jistili?

" Určitě. Pro dvojice jsme vypsali dodatečnou soutěž dvoučlenných týmů. Podmínkou je aby oba jezdci z týmu jeli ve stejné kategorii. Přihlásit se bude možné při formální přejímce v pátek 28.10.2016."



Zůčastní se akce nějaká známá tvář?

" Zatím se mimo Quadmanie o účast zajímal Michal Vágner, team ANDY Motors CZ a závodu se účastní Kazma se svým kameramanem. Takže v paddocku potkáme spoustu zajímavých tváří."

A na co dalšího se můžeme těšit?

" Aby se všem dobře závodilo nebo fandilo, bude celou dobu otevřen cateringový stan, bude možné si vyzkoušet čtyřkolky CF MOTO, SMC, ARCTIC CAT, LINHAI nebo TGB. Na stánku HP budou k vidění modely POLARIS. Na stánku zástupce značky MOTOBATT si budete moci zdarma nechat otestovat stav vaší baterie. V centrálním stanu budeme promítat videa ze starých ročníků čtyřkolkových soutěží a připraveny jsou další zajímavosti."

Pokračování článku: Zvláštní ustanovení

Kapitoly článku

  1. Rozhovor
  2. Zvláštní ustanovení

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 1x

Články šampionátu Rozhovory, profily

Už máte družstvo?

19.08.2014, Závody
Hodně omílané téma Družstev Side a Quad nás přivedlo k vyzpovídání kluků, kteří makají na trati dnem i nocí. Zajímala ná...

Lukáš Studený: Honda versus KTM

06.08.2014, Závody
Příští týden se odehraje další díl ze série Mezinárodního Mistrovství ČR Side a Quad, opět nám za řídítka zalehnou všech...

Rozhovor s promotérem MMČR Cross Country

12.12.2013, Závody
Jeden z hlavních promotérů Cross Country je Miroslav Haruda, který už po tři roky připravuje závody pro motorkáře i čtyř...


Nepřehlédněte

Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.85s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce