QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Jedeme na Intercontinental Rally 2015

Text: Ollie Roučková | Datum: 11.11.2014 | Zobrazeno: 4241×

Jedeme na Intercontinental Rally 2015 Asi každý z nás zná záběry z vrtulníku kdy pouštní planinou uhání ve stupačkách jezdce na čtyřkolce. Každý z nás by si to chtěl zažít na vlastní kůži, ale málokdo má tu možnost a hlavně odvahu. A to oprávněně. 14 etap na pět a půl tisíce kilometrů (83% off-road), z toho více než polovinu tvoří měřené rychlostní zkoušky.


Trať z části kopíruje původní africkou Rally Dakar:

Trasa vedoucí ze Španělska přes Mauretánii a Maroko do Senegalu není procházkou v růžové zahradě. 14 etap na pět a půl tisíce kilometrů, z toho více než polovinu tvoří měřené rychlostní zkoušky. Na startu stojí posádky aut, motorek i čtyřkolek. Každá z kategorií jede jinou stopu, jinou trasu, ale cíl mají stejný.

Zakřičíme Dakar?!

Etapy jsou čím dál delší, do etap se nastupuje v časných ranních hodinách, cesty jsou čím dál obtížnější, nastupuje únava jezdce, ale také únava materiálu a tak bychom tu mohli Intercontinental Rally představovat dále a dále. Pravdou je, že se jedná o opravdu náročnou Rally, kterou ještě nedojela ani jedna jediná čtyřkolka. Nepletu vás, Dakar žádná čtyřkolka ještě nespatřila, ovšem co se Intercontinental Rallye týče.

Češi v obsazení:

IR 2015 obsadí posádky z nejrůznějších koutů světa: Polska, Německa, Španělska, Anglie, Dánska, Portugalska, Slovenska, Rakouska, ale hlavně jezdci z ČR. Kromě kategorií Aut, SidexSide, Motorek budou ČR barvy v zastoupení i v kategorii ATV/Quad, a to pro letošní ročník ve velmi hojném počtu.
  • Motorky: Vype Racing Asistence Černý, Dufíno Jan Dufek, Alimaxracing Aleš Černý, XXX LC Lukáš Černý…
  • Auta: Vype Racing Team Pavel Pek, Frontline H Jan Kužel, KB Systém Offroad Team 1. Janč Bowler, Speed Company Karel Mařík….
  • SidexSide: Vype Racing Team Dušan Randýsek, Vype Racing Team Pavel Vyoral
  • Quad: Vype Racing Team Ollie Roučková, Vype Racing Asistence Petr Písek, Wings Team Erik Lesák, Wings Team Asistence Jan Dušek…

Opravdu jedu?

V podstatě mi snad ani nedoteklo, že za pár dní už budu stát na startu IR 2015. Pod svá křídla si mně vzal Vype racing team, který nabídl kompletní záštitu v podobě Asistenční balíček, a když už jsme byli u Asistence, padlo slovo o tom, že si mně rovnou upíší do týmu. Což pro mě osobně byla pumelenice, přece jen dostat nabídku jezdit ve stejném týmu s tak zvučnými jezdeckými jmény neobdržíte každý den
  • ( Josef Macháček, Dušan Randýsek, Pavel Vyoral, Ludvík Pek, Lubomír Vojkůvka, Antonín a Filip Koutecký).
Sice kluky potkávám na závodech Offroad Maratonů, ale tam na ně člověk kouká s takovým tím dětským obdivem a přiznejte si, kdo z vás by přišel k Macháčkovi nebo k Randýskovi a začal by s ním klábosit jako by nic? A najednou sedím u jednoho stolu s mými vysněnými jezdci a řešíme tu co všechno je potřeba k absolvování IR 2015. Ještě než se pustíme do mapování příprav, a rozebírání jednotlivých etap, připojím pár bodů, které se týkají přímo IR 2015. Také připojím pár postřehů od Beby, který Rally absolvoval před dvěma lety a podělil se s námi o zážitky prostřednictvím www.motorkari.cz.

Žádnej roadbook:

Navigace je tak trochu jiná, na Irku se naviguje podle GPS, jsou povoleny jakékoli tištěné i GPS mapy. Zásadní je projet všechny CP, není nutné projet všechny waypointy, ty slouží jen k orientaci a správnému nasměrování jezdců.

Limity:

Rychlost je jedním z limitů, kterým pořadatelé hrozí. Už v předešlých ročnících se jezdci potýkali s touto problematikou. Dodržování rychlostních limitů je nutné dodržovat zejména ve vesnicích a i na volných silnicích. Pořadatelé nelení a sem tam číhají s radarem.


Přihlášky na asistenci do Dakaru vrcholí:

Za současné ceny budou moci odjet pouze ti, kteří rally asistenci objednají a zaplatili do čtvrtku 6. listopadu 2014.

Přihlášení probíhá prostřednictvím tohoto formuláře. V něm jsou uvedeny i cenové podmínky. Pro další podrobnosti a informace můžete také zavolat na 739 200 052.


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 2x

Články šampionátu Dálkové Rally

Ocenění sportovců DUKLY

16.10.2018, Závody
Do slavnostní síně národního památníku na pražském Vítkově mířila v pátek hvězdná plejáda nejlepších českých sportovců v...

"Ollie" Roučková – první Češka, která absolvovala Dakar na čtyřkolce

04.04.2018, Závody
V rámci pražské a brněnské výstavy mohli návštěvníci po celou dobu potkat členy týmu Moto Racing Group (MRG), kt...

Dakarská startovní čísla

08.11.2017, Závody
Dakarští jezdci mají svá startovní číslo. Včerejším dnem Dakar odtajnil startovní čísla jednotlivých jezdců z moto i qua...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.33s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce