QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Country cross Kramolín

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Foto: Lukáš starší | Datum: 13.09.2011 | Zobrazeno: 4983×

Country cross Kramolín Před českými diváky se v Kramolíně představili nejlepší jezdci Countrycross závodů v rámci Mezinárodního mistrovství republiky: Martin Liška, Lukáš Studený, Josef Hort… Celodenní klání 4kolových závoďáků vygradovalo sloučením tříd MČR spolu s PČR, ale ani kategorie Hobby nezůstala pozadu.


Kapitoly článku

  1. Country cross Kramolín
  2. Kompletní fotogalerie

Starý okruh byl i přes mimořádné úsilí organizátorů pro letošní šampionát ochuzen o spodní pasáže polňaček. Oproti minulé sezoně byla trať zkrácena, ale to jí vůbec neubíralo na puncu prvotřídních závodů pod hlavičkou Mezinárodního mistrovství republiky. Všechny kategorie byly plně obsazeny těsně po spuštění registrací, až na světlé vyjímky 4x4 kategorií. Divácká podpora tu byla opravdu hojná, a publikum se dostávalo do varu hned u prestižní kategorie Hobby, do které se postavilo přes 30 závodníků. Po pádu startovní šachovnice třicítka jezdců odhodila všechny zábrany a rozjetým tempem po dlouhé startovací rovince se stočila do první šikany. Ve vzduchu poletovala mračna prachu, která zahalila poslední opozdilce. Ale tato nepříjemná překážka vůbec nezajímala prvního Jakuba Kotrcha ani druhého Jiřího Kubalíka. Tihle jezdci se v kategorii Hobby nad 400 neztrácí, a kamenitá trať s mírným vychýlením jim nijak nevadila. Zato třetímu jezdci Pavlu Košekovi technická trať přinesla pár svízelných situací, ze kterých ale vždy vykličkoval, až si dojel pro třetí příčku.

Kategorie Hobby do 400

Patřila jezdcům do 400 ccm, v níž kraloval Karl Miroslav. Ale ani další jezdci - druhý Aleš Kencl a třetí Martin Pečený - nebyli pozadu. Takřka tlačili zpozdilejší jezdce předními nárazníky.

PČR do 400

Po opadnutí prachové peřiny byl odmávnut přebor, ve kterém brnkání na nervy neustál Květák, a po zaspaném startu nabral Davida Buřívala. 4kolky se do sebe zaklesly, a ne a ne je vyprostit. David si při nedobrovolném propletení hnul pravým palcem. Dá se říct, že si jej při nárazu vyhodil z pantu. Zkušeným chvatem jej nahodil zpět, ale bolest která následovala mu znepříjemňovala vyprošťování 4kolek, a hlavně celých 90 minut závodu. A to si měl vůbec poprvé závodně osahat zbrusu novou Accessáckou stříkačku. David je správný pacoš se stříkačkovým modelem se sériovým číslem 013 a s bolestmi pravého palce si celkově vyjel 3 místo v kategorii PČR do 400.
Ahoj Davide tak povídej jaká je nová 360 ve stříkačce?

„Ahoj, tahle novinka s výrobním číslem 013 má pár zásadních inovací které se hlavně projevují v karburaci. Jedná se o stříkačku, která furt pere benzín což je hlavně cejtit ve výjezdech a i při startu. Co se týče stroje, jsem s ním absolutně spokojenej , ale co se týče palce to jsem vykvet...“

Kategorii PČR nad 400

Květoslav Sochor zavinivše tuto nehodu a vystartujíc jako poslední v kategorii PČR nad 400  si vyjel pro celkovou 2 příčku. Na prvního Josefa Branda už neměl a důkladnou studií jeho zadních vzorků se nechal uchlácholit. Josef Brand decimoval trať i jezdce, nedal nikomu šanci. 90minutovky mu opravdu sedí. Lukáš Novák po dvouměsíční pauze a datlování na jeho Eltéeru si do Ústí odváží pohár za třetí místo. Ale mohl to být i pohár druhý, jenže jezdeckou nezkušeností o něj přišel.

PČR 4x4 nad 750

Tato kategorie vedla k vytoužené rošádě. Ani minutu neměli jezdci nic jisté, všichni tahali, chybovali i čekali za pomalejšími jezdci. První se cílem prohnal zalaminovaný Martin Švanda. Proč zalaminovaný? On si totiž tento jezdec na předešlé 4hodinovce offroadmaratonů uhnal vykloubené rameno. Prodělaná operace jej nezastavila a do závodu se postavil se zavázaným ramenem. I třetí bedna přinesla senzaci, Jiří Vašátko si pro ni vyjel v opravdu náročném závodě ve kterém se převážně jezdilo na oči. Jirka Vašátko se o bednu zahlásil hned na startu, kde soupeře nechal za svým laufem.

Od PČR k MČR


Nejočekávanější kategorie MČR sloučená s kategorií PČR na startovní rovince působila monstrózně. Sloučení kategorií vždycky přináší divácky očekávaný mumraj, který na sebe nechal čekat ani v tomto případě. Lukáš Studený svou 4kolku ne a ne nastartovat, načež jej jeho team kolega Martin Liška odtlačil ke srázu, ze kterého Lukáše ochotně spustil. Neposlušná 4kolka nastartovala a start po vlnách nebyl ohrožen. Jako první odstartovala kategorie MČR sportek i čtyři krát čtyřek. Jezdci ostatních kubatur PČR přihlíželi mistrovskému přeletu nad první lavicí. Do krve zařezané ticho prolomil kdosi, slovy – „ ty krávo viděls toho magora“. Ten takzvaný magor byl Martin Liška, který lavici přeletěl celou v kruté nadmořské výšce...V pořadí se neudály žádné změny; korektně si pro prvenství dojel Martin Liška, za zády si s klidem pohlídal druhého Lukáše Studeného, který svou stíhací jízdu zakončil druhou příčkou. MČR 4x4 ovládl Josef Hort, který si důrazně razí cestu za titulem. Nečekané boje o druhé a třetí místo této kategorie v podání Jaroslava Chytila a Franty Šímy byly oceněny diváckým potleskem. Tihle dva jezdci si s pomalejšími jezdci počínali rázně, žádné okolky. Lovci bodů se na bednu poskládali - druhý Chytil, třetí Šíma.

Kapitoly článku

  1. Country cross Kramolín
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 3x

Články šampionátu ITP CUP

Kalendář- ČSMS Country Cross a Endura 2012

17.01.2012, Závody
I Country Cross vyvěsil pracovní verzi závodního kalendáře 2012. propisky do ruky a pečlivě si zapište čtveřici vypsanýc...

Slavnostní vyhlášení Country Crossu 2011

20.11.2011, Závody
Slavnostní vyhlášení Mezinárodního mistrovství ČR motocyklů a čtyřkolek proběhlo 19. listopadu 2011 v hudebním klubu naz...

Country Cross Sedlčany

25.10.2011, Závody
Za mlhou hustou, že by se dala krájet a dost možná ještě dál se nachází Sedlčanská kotlina. V tomto závodním doupěti poř...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.77s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce