QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Country Cross Sedlčany

Text: Ollie Roučková | Zdroj: Countrycross.cz | Datum: 25.10.2011 | Zobrazeno: 8752×

Country Cross Sedlčany Za mlhou hustou, že by se dala krájet a dost možná ještě dál se nachází Sedlčanská kotlina. V tomto závodním doupěti pořadatelé připravili zcela novou variantu trati, na které se rozebraly mistrovské posty.


Kapitoly článku

  1. Country Cross Sedlčany
  2. Kompletní fotogalerie

Jako první do Sedlčanského okruhu zasekly gumy dětské třídy Junior I a Junior II. Osm jezdců změřilo své síly na zkrácené trati, kterou pořadatelé při zaváděcím kole museli pozměnit. Změny měla za následek mlha, ve které se závodníci ztráceli. V důsledku jejich bezpečí se vynechala horní pasáž na které by se dvoutakty rozmotávaly do řádných rychlostí, ale bezpečí jezdců bylo na prvním místě. Již při zaváděcím kole bylo viditelné jak jsou jezdci napnutí, ani drkotající zuby je ze startovního roštu neodehnaly, mechanici i rodiče obtěžkáni teplými mikinami své svěřence těsně před startem svlékli a to byl ten správný čas pro odmávnutí sloučených kategorií.

Junior II:


V kategorii junior II startoval jen jeden jezdec, tím byl talentovaný Jiří Vlček, ten se úkolu nejstaršího jezdce v obou třídách zhostil excelentně. Se svou race Yamahou nakroužil 16 kol, a to si ještě z nudy udělal pár hodin u tribun diváků. Ti se mu odvděčili potleskem a jásotem. Nic to ovšem nezměnilo na faktu, že se Mezinárodním mistrem v Cross Country stal Michal Fišer. Ten během sezony posbíral neuvěřitelné množství pohárových umístění a pro letošní sezonu všem dal na vědomí, že právě on je tím kdo bude i v nadcházející sezoně diktovat tempo.

Junior I :


Kategorie Junior I se zdála být rozhodnutou, ale jak to tak bývá technika zahaprovala což hrálo do karet Tomášovi Pikartovi. Ten se s bojovným srdcem, ale i s dobře nastavenou pomyslnou kalkulačkou v hlavě vyřítil vstříc závěrečného rozhodujícího závodu. Tomovi šlo o poslední a téměř jistý pokus o zapsání se do historie titulových výherců této sezony. Což se mu v mlžných Sedlčanech povedlo a pro letošní sezonu získal titul. Hned za Tomášem Pikartem se schylovalo k bojům na život a na smrt, jezdci zakousnutí do řídítek bojovali až do poslední minuty. Nikdo ze závodníků nechtěl pustit páčku plynu dřív než viděl šachovnicový prapor, jako druhý Sedlčany roztleskal Koutecký Filip. Ten si hned od startu načítal jezdce před ním ze třetí pozice, jako zkušený jezdec a úřadující mistr Bavarian Quad Challenge, udržel nervy na uzdě a v cíly byl hned za prvním Pikartem. Třetí bojovník Adam Veselý na oba dva jezdce ztrácel kolo, i tak jeho jízda neztrácela dravost a tvrdost.

Výsledky Sedlčany: 1. Tomáš Pikart - Access, 2. Filip Koutecký – Access, 3. Adam Veselý - Access

Quad Hobby:



Po juniorských kategoriích odstartovala třída Quad Hobby, mlha padla níž jako by čula náročnost tratě, všechna problémová místa skryla pod svůj závoj, což se bohužel stalo osudným pro mnoho strojů. Rokle, do které se 4kolky vpustily historicky poprvé, se stala být nepřekonatelnou. Stačil jeden jediný zátaras a všichni stáli. Nikdo nemohl ani dopředu ani dozadu, toto zašprajcnutí přineslo vyřazení této pasáže. Pěkně za pochodu se trať odklonila, to zamíchalo pořadím natolik, že se vyhlášení celkových výsledků posunulo o hodinu. Nic to však nezměnilo na celkovém umístění celého seriálu.

Quad Hobby do 400ccm:

První dojel Karl Miroslav, který se nebál výjezdů, ty po celý závod vyjížděl po zadních kolech. 4kolku posadil zpět na všechna 4 kola až při sjezdech ve kterých akceleroval tak, že by se nemusel bát startovat v přeborové kategorii. Těsně za ním prosvištěl cílem Kencl Aleš jedoucím na Accesse, tenhle jezdec se serfem na střeše auta motal hlavu i v ostatních seriálech. Také na Amatér Republice si s ním nevěděli jezdci rady, a že umí i Country Cross nám potvrzoval během celé sezony.


Jako třetí Quad hobby jezdec na podium vystoupal Sýkora Petr, sedm kol nakroužených na kontě, vteřinová ztráta na druhého jezdce a dvouvteřinová na prvního. Senzací letošní sezony je celkové umístění Barbory Fischerové ta sice v Sedlčanech dokroužila až na šestém místě, ale v celkovém umístění jí to stačilo na bednové ohodnocení pro sezonu 2011.


Výsledky Sedlčany:
1. Karl Miroslav – Suzuki LTZ 400, 2. Aleš Kencl – Access, 3. Sýkora Petr – Suzuki LTZ 400

Quad Hobby nad 400ccm:


Třídu nad 400 ovládl Lukáš Mařík ze Spedy company s Hondou 450. Lukáš se asfaltovými labyrintem promotal sedmkrát s náskokem několika vteřin před rodinným klanem Šefrnů, Jiřího a Tomáše. Oba Šefrnové se během závodu chovali uniformovaně, co jezdecký manévr to přestřelka, ze které vyšli vždy vítězně.


Výsledky Sedlčany: 1. Lukáš Mařík – Honda 450, 2. Jiří Šefrna – Suzuki LTR 450, 3. Šefrna Tomáš – Suzuki LTR 450

MMČR 4k sportovní:

Svého mistra už znala třída MMČR sportovních čtyřkolek, přesto se na start postavilo kompletní startovní pole. Svou letošní nadvládu potvrdil Martin Liška, který si po předešlém závodě byl jistý Mistrovským titulem ČR. Martinovi se sice nepovedl start, na mokrém podkladu mu 4kolka podklouzla, tím se hned po startu propadl na druhou příčku, ale v zápětí se probojoval na příčku první. Tuto pozici si pohlídal až do cíle, aniž by se nechal rozptylovat tlačícím Lukášem Studeným, i když tlačil na pilu jak jen mohl před Martina se nedostal. Oba jezdci kvitovali znovuotevření kaňonu, který se stal osudným Hobby kategorii. Kaňon plný balvanů nadzvukovou rychlostí překonával Jan Kadeřábek. Tenhle maník v depu působí jako by ani o 4kolce nevěděl, ale jak zasedne za řídítka je z něj dravec lačnící po pohárech.



Výsledky Sedlčany: 1. Martin Liška – Yamaha 450, 2. Lukáš Studený – KTM, 3. Jan Kadeřábek – Suzuki LTR 450

MMČR 4k 4x4:


Mezi pracovními čtyřkolkami má Mezinárodní Mistrovský titul svého právoplatného majitele Josefa Horta, toho diváci/závodníci tentokrát mohli vidět i v pozici dřevorubce, kdy zřejmě testoval tvrdost nárazníku při nárazu do stromu. Orazítkované Sedlčanské stromy vzali za své, daň si vybraly tím, že se Pepa propadl na třetí místo a tím pootevřel dveře Davidu Polišenskému, který svou jízdu vyhrotil Sedlčanským prvenstvím. Šíma František, si vychutnal druhou příčku, i za cenu neustálého čekáni v kaňonu. Ještě by se dalo dodat, že i s píchlou gumou se dá doject na bednovém umístěné.



Výsledky Sedlčany: 1. David Polišenský – Can Am, 2. František Šíma – Can Am, 3. Josef Hort – Can Am

PČR 4k do 400ccm:


Hned se za 4x4 MMČR postavila kategorie 400ccm, ve které dominoval Rudolf Procházka. Tímto atakem na první místo dosáhl na absolutně nejrychlejšího čtyřstovkaře přeborové kategorie a pro letošní sezonu mu do klína spadl Mistrovský titul.


Fošum Radek
během jízdy v Sedlčanech našel rovnocenného soupeře v Ondřejovi Královi, který si při nájezdu do zkrabatělého sjezdu bohužel vykloubil palec. Tím bylo rozhodnuto a Fošum Radek ukořistil druhou příčku. Bojovník Ondra Král se s vyvráceným palcem rval jako lev, bolest potlačil slzu zatlačil a třetí Sedlčanskou příčku si nenechal sebrat.


Výsledky Sedlčany: 1. Rudolf Procházka – Kawasaki KFX 400, 2. Fošum Radek – Suzuki LTZ 400, 3. Ondra Král – LTZ 400

PČR 4k nad 400ccm:


Ve sportkách nad 400 vyhrál Otakar Vávra, z titulu se ale raduje Lukáš Novák. Ale že si to Luki v Sedlčanech uměl pěkně zkomplikovat. Ve třetím kole píchl přední pneumatiku, kterou musel vyměnit, tato výměna trvala šest minut, časový prohřešek jej katapultoval na osmé místo. Za což může děkovat hlavně Václavu Šancovi, který se nechal zašprcnout odlétnutou kládou od zadních kol Josefa Horta. Ten při kácení za svá kola odhazoval odštěpky, které zachytly monstrózního Polarise. Jak jinak, než v Kaňonu ve kterém s opravdu nedalo předjíždět. Než jsme Šance vyprostili, Lukáš se dotáhl za záda Ollie Roučkové i Novotného Vladimíra. Bez respektu oba jezdce předjel cca 200 metrů před cílem. I o tomto je Country cross. Tak zpět k umístění první trojice této kubatury, Sedlčany sedly Tomášovi Kadeřábkovi. Který si druhou pozicí připsal další pohár do rodinné pokladny. Teď ještě aby vyhrál taťka Jan Kadeřábek a rodinné peklo bude kompletní. Třetí byl opět Sochor Květoslav. Ten si snad před začátkem sezony do souřadnic zadal pouze a jen třetí místa.


Kaskadérskou shov předvedl Josef Brandt, tomu zaspal startér, než odstartoval všichni mu poodjeli o celou délku startovního pole, ztrátu doháněl jízdou jak se tak říká přes závit. Hned na první lavici padl pana orel, 4kolku sebral. Ztrátu naháněl jak jen to šlo, jenže stres přinesl pár jezdeckých chyb až se při manévrování mezi stromy odlomila sedačka. Kterou nebylo možné nasadit, Pepin svou kůži nechtěl dát a po zbytek závodu jel bez sedla. Po závodě mu nebylo do smíchu, i přes všechnu tu smůlu dojel na bodovaném 12 místě.


Výsledky Sedlčany:
1. Otakar Vávra – Yamaha YFZ 450, 2. Tomáš Kadeřábek – Yamaha YFZ 450, 3. Květoslav Sochor – Suzuki LTR 450

PČR 4x4 nad 750:


Ve třídě 4x4 nad 750ccm jel nejlépe Petr Špak, celkově ale nasbíral nejvíce bodů Martin Švanda. Petr Špak se nestaral o dění za ním, jel si svou od startu po cíl, Martinovi který na něj lehce dotíral prostě a jasně nechtěl dát sebemenší záminku pro předjetí a čistými polními průjezdy si zajistil Sedlčanské zlato. Není zlato jako zlato o tom se přesvědčil Švanda Martin, ten nad hlavu vyzdvihl sice stříbrný pohár, ale celkově byl spokojený, protože Mistrovský titul přeboru za sezonu 2011 je jeho. Trojici uzamkl Maňák Vladimír, kroužil a kroužil až nakroužil 9 kol, tak jako tomu bylo u předešlých dvou jezdců. Dalším dřevorubcem, otesávajícím Sedlčanské stromy byl Šíma František. Ten před zraky fotoaparátů vytesával svůj monogram do opravdu vzrostlého stromiska. I Datel by se mohl stydět za svůj podpis.



Výsledky Sedlčany: 1. Martin Špak – Can Am, 2. Martin Švanda – Can Am, 3. Maňak Vladimír

PČR 4x4 do 750ccm:


Mezi pracovními čtyřkolkami do 750ccm opět kraloval Radovan Šikula, který je letos k nezastavení, zaslouženě si dojel i pro celkové vítězství v seriálu. Rebel na červeném stroji druhému Josefovi Kunrtovi nadělil celé kolo a třetímu Dušanovi Padevětovi dokonce 4 kola. Závodní smůlu si vybral Hošek Milan, který se upsal startovnému, ale svou Suzuki nerozhýbal. Na startu mu vyplivla baterie, i přes úpornou snahu všech mechaniků se 4kolku nepodařilo zachránit a tím se nemohl zúčastnit závodu.


Výsledky Sedlčany: 1. Radovan Šikula – Can Am, 2. Josef Kunrt – Yamaha 700, 3. Dušan Padevět – SMC Jumbo 700

Kapitoly článku

  1. Country Cross Sedlčany
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 1x

Články šampionátu ITP CUP

Kalendář- ČSMS Country Cross a Endura 2012

17.01.2012, Závody
I Country Cross vyvěsil pracovní verzi závodního kalendáře 2012. propisky do ruky a pečlivě si zapište čtveřici vypsanýc...

Slavnostní vyhlášení Country Crossu 2011

20.11.2011, Závody
Slavnostní vyhlášení Mezinárodního mistrovství ČR motocyklů a čtyřkolek proběhlo 19. listopadu 2011 v hudebním klubu naz...

Fotogalerie z Hradiště u Kolince

11.10.2011, Závody
Přes 30 fotografií naleznete v článku....


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.05s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce