QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Polámaná Mohelnice

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 30.09.2013 | Zobrazeno: 8325×

Polámaná Mohelnice Předposlední závod seriálu Mezinárodního Mistrovství Side a Quad hostila Mohelnice o uplynulém víkendu. Závodníkům dělala starost rozmanitá trať na jílovitém podkladě. Obtisky a šrámy po rezolutní jednokolejce si odnesli snad všichni. Z kategorie Veterán Pavel Palme přeražená žebra, pohmožděné obratle a propíchnutou plíci, z kategorie žen si Ollie odvezla odražený bok a nos jako po souboji s Kličkem, a ani nejmenší kategorie Juior I. se nevyhnula pádům, tam si Adam Veselý domu odvezl sedřený loket.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Video
  3. Kompletní fotogalerie

Jako první se do ranních rozjížděk zapojili veteráni, ti si vyžrali jak chladné ráno, tak i bahno, které bylo opravdu všude. Bahnité orgie přelstil Pavel Palme, který si počkal až na první měřák, ve kterém si vyjel solidní pozici, ale jako by se nad Pavlem zatáhly mraky smůly, a v prvním měřeném závodě najížděl jako první s opravdu velkým náskokem na lavici pod kopcem. Jenže co čert nechtěl, Pavel doskok nedokočíroval a v saltech se nevyhnul své vlastní letící KTM, která na něm přistála a přišpendlila jej k zemi. Pořadatelé jakoby zapomněli mávat, i když jezdec ležel na trati a ne a ne se zvednout, jako by se nic nestalo. Za to zdravotníci u Pavla byli hned a bleskově jej odnášeli na nosítkách do sanitky. Jak plný náraz to byl napoví rozštípaný krunýř. Dle zpráv z nemocnice má Pavel polámaná žebra, něco s obratlem a propíchnuté plíce. Bohužel se nevyhne operačnímu zákroku. Pavle držíme palce ať jsi co nejdřív v sedle čtyřkolky. Tento pád poznamenal celý závod, ale pořadatelé jej nezastavili a závodilo se dál. Druhá jízda byla názornou ukázkou, že talent je cesta, Jan Rejholec ujel i Faktorovi, který v předposledním závodě vystoupal na třetí stupínek, stříbro vzal Roman Matýs. Velmi zajímavé bylo počínání veterána Jana Bažanta, který si vystřihl závod na Quadu a hned poté se zařadil na startovní rošt za řídítka Side. Honza to bral lišácky, dvě kola před odmávnutím rundy zajel do depa, kde už na něj čekal vychlazený nápoj a zahřátá Side. Ještě prozradíme, že se málem na Side nezávodilo, spojka se odporoučela, a nebýt vypůjčeného dílu, Honza by za řídítka nezasedl. Mezi Side se umístil na pěkném 7. místě.
  • Celkové výsledky:
1. Jan Rejholec
2. Roman Matýs
3. Jaroslav Faktor

Kategorie žen poprvé v celé sérii přivítala plný počet závodnic, na startu se sešlo 5 jezdkyň. Po měřeném tréninku bylo jasné, že se o Titulovém umístění bude rozhodovat mezi Klíčovou, Roučkovou a Konířovou. Holky mezi sebou měly jen pár vteřinové odstupy, ze kterých první nástup na rošt vytěžila Klíčová, které trať opravdu sedla. A to Mohelnici až tak v lásce nemá. V první rundě se hned od prvního odmávnutí vlajky do vedení dostala Sabina Klíčová, která si za zády držela i Stejskala, který jede v kategorii junior II. a v letošním roce je nedostižný. Nátlaku však Sabina podlehla a na záda jsem se jí nalepila (Ollie), jely jsme prim nezajímalo nás co se děje za námi. Jelo se na krev, Sabině neseděly rozbitější pasáže tratě, tam jsem jí dojížděla, ale ty skoky, ty prostě neumím a co jsem najela mi Sabina odskočila.
Když už to vypadalo, že si Sabču oťukám, přišla jezdecká chyba a Yamaha mně vyslala do vzduchu. A co se dělo pak, no pamatuji si jen první salto, první ránu od Yamahy, druhou třetí a pak už se válím mimo ní. Po rozdýchání jsem se ještě snažila na čtyřkolku nasednout, ale řídítka byly pocuchaná natolik, že jsem s nimi do cíle dojela v klíně. Holky do cíle dojely: 1. Sabina Klíčová, 2. Jitka Konířová, 3. Klára Kuběnová, 4. Jana Hůlková, 5. Ollie Roučková. Za to ve druhé jízdě už se jelo bez pádů, až na Janu Hůlkovou, které se v první jízdě roztavil náboj a zablokoval zadní kola, bohužel do druhé rundy nemohla nastoupit. Start bezkonkurenčně Sabina, ta nám všem ujela a nebylo možné jí dojet. Na druhé pozici se dlouho držela Klárka, ale pomalu podlehla a po třech zavíračkách se mi povedlo Klárku předjet, hned poté jí dala Klíčová. A v tomto pořadí holky dojely do cíle.
  • Celkové výsledky:
1. Sabina Klíčová
2. Jitka Konířová
3. Ollie Roučková


Již po několikáté v letošní sezoně MMČR Side a Quad se ocitli na prvních místech Picmaus a Studený, ano čtete správně, Studený dojel v první rundě až na druhém místě a ve druhém měřeném závodě až třetí. Sice v první jízdě držel první příčku až do předposledních 4 kol, ale Picek měl více síly a chuť urvat zlaté pódiové umístění a to se mu povedlo v obou dvou jízdách, zaslouženě sklízel ovace publika (těch do Mohelnice přifrčelo randál moc). Lukáše pronásledovala smůla ve druhé jízdě, když se hned po startu zamotal do šarvátky tří jezdců, z toho mu jeden stál na nášlapu. Než se Lukáš rozkoukal, čtyřkolka už byla z nášlapu venku a po pobídnutí se jal stíhací jízdy. To byly stresy, dojede na třetím nebo na čtvrtém místě, nakonec svou silovou jízdou ve druhé rundě urval 3 příčku, což mu zůstalo i v celkovém bodovém součtu. I tak si Lukáš drží vedení celého seriálu, s náskokem oce než cca 30 bodů na druhého.
Smůlu si vybral Zdeněk Poláček, který o předminulém víkendu po velmi nepěkném pádu na závodiště dorazil s berlemi. Jak sedl na čtyřkolku jel jako by byl maximálně v pohodě, ale ta zatrolená smůla v podobě defektu čtyřkolky si vyžádala odstup z první ho měřeného závodu. Druhá jízda už byla tak jak má, ale i tak to tentokrát na bednu nestačilo. Freestyle předváděl jezdec se startovním číslem 15, který co skok to nohy nad řídítka, příště prosím i jiný tríček a naleštit čtyřkolku, kdo se má na tu zabahněnou KTM koukat, alespoň jí po rozjížďce odmočit (psáno s nadsázkou, špičkovali jsme se takto v depu). Telegraficky: První runda - 1. Picmaus, 2. Lukáš, 3. Stohr 4. Zatloukal. Druhá runda -  1. Dan, 2. Stohr, 3. Lukáš 4. Zatloukal.
  • Celkové výsledky:
1. Dan Picmaus
2. Radim Stohr
3. Lukáš Studený


Kategorie Junior I. hostila 5 jezdců, nejlépe si vedl Tomáš Pikart, který skákal nejdál ze všech a to si troufám říct, že i co se dámské kategorie týče. Ten stroj letí jako postřelený, a Tomáš ví co si s nadrážděnou mrchou počít. Na druhé příčce dojel Michal Senko a třetí Daniel Klíma. Jak jsme psali v úvodu Adámek Veselý v boji o bednu hodil skluz po loktech, chvilku to vypadalo, že rozdováděného Accesee budeme lovit až v Mohelnici, čtyřkolka se nechtěla zastavit a i bez Adama si to štrádovala dál i tak si celkově dojel pro 4 příčku. Páté místo zbylo na Kalounera Dominika, kterému po střetu s jinou čtyřkolkou odpadl filtr a víte sami co to udělá se čtyřkolkou.
  • Celkové výsledky:
1. Tomáš Pikart
2. Michal Senko
3. Daniel Klíma

Pokračování článku: Video

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Video
  3. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 3x

Články šampionátu MČR Quadcross

Až budu starší pojedu Mistrovství Evropy

22.12.2016, Závody
Nadpis vypovídá sám o sobě o ambicích devítiletého Jakuba Hejnýho. Má za sebou velmi pěknou závodní sezonu a už nyní ví ...

Závod od závodu zrychluju

01.12.2016, Závody
Michal Seňko je letošním nováčkem MMČR Side a Quad, ve svých 15 letech odpálil od hrazení s velkým respektem, ale v posl...

Novopečený Mistr

07.11.2016, Závody
Konec roku je již tradičně spojen s vyhlášením těch nejlepších jezdců a jezdkyň motocyklových soutěží. V kategorii Quad ...


Nepřehlédněte

Novinky





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.39s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce