QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Až budu starší pojedu Mistrovství Evropy

Text: Ollie Roučková | Foto: TZ | Datum: 22.12.2016 | Zobrazeno: 4150×

Až budu starší pojedu Mistrovství Evropy Nadpis vypovídá sám o sobě o ambicích devítiletého Jakuba Hejnýho. Má za sebou velmi pěknou závodní sezonu a už nyní ví kam směřuje a za jakým snem si jde. Rodina mladého závodníka podporuje na maximum, pojďte si přečíst rozhovor s talentovaným Jakubem a jeho tatínkem.


Kapitoly článku

  1. Rozhovor
  2. Kompletní fotogalerie

BIO:

  • Jméno:Jakub Hejný
  • Věk:9 let
  • Startovní číslo: 23
  • Závodní úspěchy - 2016: Crossracing CUP je 2.místo a Crossracing Offroad je 1.místo
  • Oblečení: FOX,ALPINSTAR,ACCERBIS
  • Oblíbená muzika: ještě to nemám tak vyhraněné
  • Oblíbená barva: modrá

Rozhovor:


Jak dlouho závodíš a kdo tě přivedl ke čtyřkolkám?
"Závodíme teprve první sezonu a přivedl mě k tomu taťka, který také nyní vlastní čtyřkolku Suzuki LTR 450. Trénuje se mnou a už jsme si spolu zkusili i jeden závod offroad na 2.hodiny, samozřejmě jsem to celé zachraNoval. Úplně první setkání se čtyřkolkou bylo pujčení Accesse Tomahawk z půjčovny a vyjíždka s taťkou na louce a po lese a bylo to jasné. Hrozně jsme tomu napoprvé propadli a museli jsme to mít doma. Já začínal na Accessu Ddr 50 a potom na Yamaha 90, ale bylo to pomalé, tak jsme koupili Access Ddr 100 Race, na kterém jsem začal závodit na začátku sezony 2016. Ale kvůli nespolehlivosti stroje, taťka pořídil Yamahu 250 Raptor. A to byla skvělá volba. Okamžitě jsem se s ní sžil, padla mi skvěle do rukou."




Pomohl vám někdo v začátcích, nebo si vše osaháváte jak se říká prostě sami?
"Začátky jsme si museli osahat sami a po závodech pochytáváme zkušenosti s technikou i techniky jízdy.”

Jaké šampionáty ste navštívili a jak se vám v nich vedlo?
"Crosscountry, Burianka Cup, CrossRacing Cup. Crosscountry AČR účast jenom na dvou víkendových závodech: 2x 1.místo a 1x 2.místo. Burianka Cup : účast 4x 1x 1.místo a 1x 2.místo. Hlavní závody,kterých jsem se účastnil celou sezonu je Crossracing Cup : 5x1.místo,1x 2.místo,1x 3.místo. Celkové umístění za celou sezonu v Crossracing CUP je 2.místo a Crossracing Offroad je 1.místo.....  Celkové umístění viz BIO.”


Na čem nyní závodíš?
"Jezdím se čtyřkolkou Yamaha Raptor 250. Úpravy na ní máme: rozšířená přední ramena, prodloužená zadní kyfka a zadní osa, tlumiče jsou ze Suzuki LTR 450. Upravené na mojí váhu. Motor je sériový, jenom výfuk závodní a je dělaný přímo na můj stroj.”

Přece jen se jedná o mladého závodníka, jaké to je pro tebe jako pro tátu?
"Jsem nadšený a hrdý táta, který si plní dětské sny. Jsem nadšený, že to syna hrozně baví a žijeme tím oba.”





Doma závodům fandí všichni?
"Ze začátku se o mě mamka hodně bála, nesouhlasila s tímto sportem, ale později začala jezdit s námi a propadla tomuto sportu také. Na některé závody jezdí fandit i nejbližší rodina.”

Jezdíte fandit na jiné závody?
"Byli jsme na pár závodech Mistrovství ČR čtyřkolek a sidecare.”

Vysněný seriál závodů?
"Mistrovství ČR čtyřkolek. Tuto sezónu vzhledem k věku a obsahu mé čtyřkolky pojedeme až další sezónu, na kterou se už velmi těšíme. Až budu starší, tak bych chtěl jet Mistrovství Evropy.”



Jak často trénujete a kde?
"Trénujeme alespoň 1x týdně s taťkou, pokud mu to dovolí pracovní vytížení. Jezdíme nejvíce do Žambereckého Kotle, k Mariánovi Klíčovi do Bělé u Jevíčka, Opatov a Ledeč nad Sázavou.”

Bude na příští rok nová mašina?
"Nová mašina nebude, se stávajícím strojem jsem moc spokojen a je velmi spolehlivá.”

Příští rok vás uvidíme v jakém seriálu?
"Příští sezonu bysme opět chtěli jet Burianku, Slovenský pohár a CrossCountry. Uvidíme, kdo co vyhlásí za závody v roce 2017 a kde se budeme moci účastnit.”


Sponzoři jsou nebo je vše pod záštitou rodiny?
"Sponzoři zatím bohužel nejsou, jelikož jsem začal závodit první sezónu. Vše je bohužel v režii mé rodiny.”

Závodní vzor?
"Velký vzor pro mě je Zdeněk Poláček a z těch, které potkávám na závodech obdivuji Jakuba Kosteleckého, Daniela Picmause a z veteránů Mariána Klíče."


Oblíbené sporty kromě čtyřkolek?
"Moje oblíbené sporty jsou individuální adrenalinové sporty. Hrál jsem fotbal, tenis a plaval, ale motoristický sport je u mě jednička. Dále jezdím do skateparku na freestylové koloběžce, která je také skvělá. Dále mě zajímá Dakar, na kterém jsem se byl podívat v Barth Centrum v Pardubicích, kde jsem se setkal s mým oblíbeným závodníkem p. Macháčkem.”

Kapitoly článku

  1. Rozhovor
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu MČR Quadcross

Závod od závodu zrychluju

01.12.2016, Závody
Michal Seňko je letošním nováčkem MMČR Side a Quad, ve svých 15 letech odpálil od hrazení s velkým respektem, ale v posl...

Novopečený Mistr

07.11.2016, Závody
Konec roku je již tradičně spojen s vyhlášením těch nejlepších jezdců a jezdkyň motocyklových soutěží. V kategorii Quad ...

Vyhlášení Mistrů 2016

06.11.2016, Závody
Konec roku je již tradičně spojen s vyhlášením těch nejlepších jezdců a jezdkyň motocyklových soutěží. V kategorii Quad ...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.93s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce