QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Motoráj Snow rally

Text: Matěj Oliva | Foto: Matěj Oliva | Foto: Low, Motoráj, Tereza Kubátová | Datum: 27.01.2010 | Zobrazeno: 11017×

Motoráj Snow rally V mrazivém lednovém víkendu se sjeli ti nejodvážnější jezdci s největším absťákem, aby poměřili síly na stokilometrové trati okolím plzeňského Stodu. Přes teploty pod nulou a velkou spostu sněhu se sjelo velké startovní pole a o zábavu bylo postaráno.


Kapitoly článku

  1. Reportáž
  2. Kompletní fotogalerie

Závodní sezona je u konce a ta nová v nedohlednu, pozvánka na lednové ježdění ve sněhu proto přišla velice vhod. Na závod jsme se sjeli už v pátek večer a poctivě oslavili setkání s přáteli na dvou i čtyřech kolech. Výsledek byl pak vidět druhý den na startu, kdy se přilby nasazovaly až za startovní čárou. Trať byla natažená po lesních a polních cestách a orientace probíhala pomocí roadbooků, pěkně po vzoru Dakaru.
Na start se nakonec postavilo devět z dvanácti přihlášencýh čtyřkolek všech typů a kubatur. Bohužel trochu osiřelá byla kategorie sportovních čtyřkolek, do které dorazil pouze jeden stroj. Start probíhal v minutových intervalech a hned na prvním sjezdu ze silnice začaly čtyřkolky mazat náskok motorek, které tentokrát měly na zmrzlém povrchu opravdu velký problém.
Většinu tratě pokrýval uježděný led a aby se dalo jet alespoň trochu rovně, vjížděli jezdci do hlubšího sněhu okolo cest. Dost často se ovšem jízda na ATV měnila v krasobruslení a čtyřkolky předváděly parádní triky. Že jde o opravdový závod, nakonec ukázaly výsledky v cíli, kde první čtyřkolky dělily pouhé minuty. Naopak v kategorii motorek byly rozdíly i v řádech hodin.
Po dojezdu do cíle etapy jezdce čekalo překvapení v podobě polygonu, který bylo nutné dvakrát objet na čas. Pro vyčerpané závodníky to bylo zajímavé zpestření, i když se někteří dostali až mimo trať. Odpoledne se neslo v klidném duchu odpočinku a probírání trasy i zážitků. Večer byly vyhlášeny výsledky a zábava pokračvala promítáním videozáznamů z rally. V neděli se pak jezdci vydali ke svým domovům.

Z pohledu Quadmanie

Nakonec ani není moc o čem psát, ráno trvalo deset kilometrů, než se pořádně ohřála čtyřkolka, takový byl mráz. Na prvních kilometrech jsem se jen pomalu dostával do tempa, což se projevilo na parádních hodinách před pár motorkáři. Bylo tedy na čase zpřesnit jízdu a věnovat se trati. Brzy se mi podařilo dostat téměř před všechny motorky. V lese se na mě pověsil Michal na TGB a po čase jsme našli i zbloudilý Can-am. V této sestavě jsme dorazili až do cíle. A musím se tedy pochlubit, že já v nejrychlejším čase absolutně:-)

Kapitoly článku

  1. Reportáž
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu Strike Sport Motoráj rallye

Motoráj Snow Rallye 2011 - rozhovor s vítězem

15.02.2011, Závody
První únorovou sobotu se v okolí Nové Paky v Podkrkonoší konal jednodenní navigační závod Snow Motoráj Rallye, určený ne...

Pozvánka na Motoráj Snow Rallye 22.-24.1. 2010

09.01.2010, Závody
Akcí, které jsou pořádány pro čtyřkolky, každým rokem přibývá. Ať už se jedná o různé seriály, či o samostatné závody, n...

Ukrajinská Strike Sport Motoráj rallye

23.08.2009, Závody
Je za námi první česká vícedenní dálková soutěž a domů si přivážíme zlatý pohár. K tomu všemu ještě uspořádaná až v ukra...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.22s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce