QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Cítov 1. závod - Amater republika cup

Autor: Kovboj | Foto: Simi666 | Datum: 26.04.2012 | Zobrazeno: 5004×

 Cítov 1. závod - Amater republika cup Tak jsme se opět sešli v Cítově na prvním závodě seriálu mistrovství amatérů quad a MX Amater republika cup 2012 . Páteční odpolední krátká, ale o to více intenzivní dešťová přeháňka nám překazila plány na doupravení tratě a zanechala nám povrch na sobotní ráno více rozblácený. Ale jak jsme již z Cítovské tratě zvyklí, voda se rychle vsákne a bláto se postupně změní v prach, takže došlo v odpoledních závodech na kropení tratě.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Video

Ůčast závodníků poznamenalo více pořádaných závodů v tomto termínu, ale i tak se do Cítova sjelo na sto závodních bojovníků a potěšující bylo, že na startovní rošt nastoupilo bezmála třicet malých závodníčků. Smutná bilance je v kategorii žen a dívek. Jitka Konířová byla jedinou zástupkyní. Stále rostoucí zájem o tyto závody z řad jezdců MX nás nutí k zamyšlení nad rozdělením tříd a kubatur do 125 ccm a open.

BJ – Junior quad open

Větší junioři na svých quadech dostali hned v tréninku bahenní lázeň, ale zdálo se, že jim to vůbec nevadilo a v obou závodech pak předvedli perfektní boje o přední místa. Je potěšující vidět bojového ducha a neohroženost malých jezdců. Sešli se nám zde jak ostřílení závodníci z minulých ročníků, tak i noví jezdci, kteří přešli z řad nejmenších do této kategorie. Zcela brilantní jízdu předvedl velmi talentovaný závodník (18) Honza Balšánek – Quad team Buriánka - na svém raptoru 250 ccm, který je jedním z přestoupených z malé kategorie. Oba závody ukázal, že to prostě nikomu nedaruje a jeho jízda start – cíl nenechala nikoho na pochybách, že s tímto jezdcem budeme muset do budoucna počítat. Během pár kol si vytvořil dostatečný náskok na druhého pěkně jedoucího závodníka (29) Matěj Seidl – Panako team Cítov. Matěj tahal za plyn, ale na vedoucího jezdce to prostě nestačilo. V druhém závodě se Matěj hned po startu zasekl s dalším jezdcem a vyrážel až s velkou prodlevou, kterou dokázal bravurní jízdou dohnat a dokázal se prodrat na krásné druhé místo před dobře jedoucím třetím jezdcem (32) Honzou Dederou. Trošku více smůly si vybral velký bojovník srdcem a velmi pěkně jezdící (19) Honza Tuček – Panako team Cítov – kterému při trénování týden před závodama praskla zadní osa. Celou čtyřkolku museli předělat a ještě v sobotu ráno v den závodů se jeho čtyřkolka dokompletovávala. Smůla ho neopustila ani v závodě, kdy mu upadla sedačka a ztrátu, kterou tím nabral, již nemohl dohnat.
  • 1. (19) Balšánek Jan – Quad team Buriánka
  • 2. (29) Seidl Matěj – Panako team Cítov
  • 3. (32) Dedera Jan

BS – junior quad

Tato kategorie je zcela nová a jezdci jeli společně s kategorií malých quadů. Junioři na dvoutaktních variátorech a proti nim jedna čtyřtaktní čtyřkolka. V prvním závodě využil svůj lepší start (14) Nejedlý Jakub na svém čtyřtakním pitsterpro 150 ccm a dokázal si dojet pro první místo před stále na něj dorážejícím (17) Michalem Seňkem – Bornako team, který musel čelit útokům (158) Adama Veselého – Bornako team. Kluci si nedarovali ani centimetr tratě a byla na jejich souboje nádherná podívaná.V druhém, hlavním závodě se však role vyměnily a (17) Michal Seňko – Bornako team – ukázal soupeřům záda a udržel si svou první příčku i přez dotěrné útoky malého (158) Adama Veselého – Bornako team.
  • 1. (17) Seňko Michal – Bornako team
  • 2. (158) Veselý Adam – Bornako team
  • 3. (14) Nejedlý Jakub

BM – junior malý quad

Tato kategorie malých závodníků na čtyřkolkách je účastí zmenšena o jezdce, kteří přestoupili do vyšších kategorií, ale i tak se na startovní rošt postavilo dostatek malých bojovníků. Musím ale pochválit statečnou slečnu na své malé čtyřkolce (16) Petránková Karolínka, která se zatím seznamuje se závody, ale má statečné srdíčko a kluků se vůbec nebála a dojela si pro krásné čtvrté místo. Podle dostupných informací měla bláto až za ušima, ale její tvářička zářila nadšením a širokým úsměvem. No a pánové draci závodnický se rvali o každý kousek tratě. V prvním závodě si trošku smůly odnesl (24) Trojan Tomáš – Panako team Cítov – který pro drobnou technickou závadu odpadl z boje o první místo a propadl se na místo třetí. V hlavním závodě Tomáš ukázal své kvality bojovníka a zaslouženě vyhrál. Za ním se však sváděl těžký boj o druhé a třetí místo mezi malým začínajícím jezdcem (19) Tučkem Adamem – Panako team Cítov – a zkušeným závodníkem (223) Řánkem Ladislavem. Adam se po celý závod držel na druhém místě a nenechal nikde žádný prostor pro předjetí. Láďa to zkoušel, ale stále se mu nedařilo až v posledním kole ve sjezdu do rokle. Adam Tuček o trochu dříve zabrzdil a Láďa Řánek ho dokázal předjet. Moc hezké pokoukání nám tihle špunti za řídítky svých pekelných stopětadvacítek předvedli a již se na ně těšíme v dalších závodech.
  • 1. (24) Trojan Tomáš – Panako team Cítov
  • 2. (223) Řánek Ladislav
  • 3. (19) Tuček Adam – Panako team Cítov

BB – Quad ženy a dívky

Smutek v srdci mám, že dívky a ženy přestaly jezdit nám. Bohužel tato kategorie se ani v registracích nazaplnila a dívky a ženy prostě nejsou. Až na jednu světlou a něžnou vyjímku. (15) Jitka Konířová hájila čest závodnic jako jediná v této kategorii. Byla sloučena do skupiny Limit quad a tam pánům pěkně zatopila.
  • 1. (15) Konířová Jitka

B1 – Quad limit

V obou závodech zcela dominantní jízdu předváděl (36) Svoboda Dominik a zaslouženě sáhl po prvním místě. Za to o druhé místo se bojovalo s plným nasazením dvou rivalů. V prvním volném závodě byl úspěšnější (87) Vyšata Standa – Panako team Cítov, který si po chybě svého soka (44) Novotného Michala to druhé místo nenechal již vzít. Ale karta se v druhém hlavním závodě obrátila a vypadlá fajfka ze svíčky odsunula (87) Standu Vyšatu až na páté místo. (44) Michal Novotný po předvedení exhibičního kotrmelce v prvním závodě, dokázal v druhé jízdě velmi pěkně vystartovat a držel se až do cíle na druhé pozici stále atakován Standou. Ale po technické závadě na raptoru (87) Standy Vyšaty – Panako team Cítov se z třetího místa radoval velký bojovník (85) Beneš Vlasta, který využíval chyb a technických nedokonalostí svých soupeřů a opět ukázal, že na tyto závody prostě patří a že s ním soupeři musí počítat. Trošku smůly měl, jinak dobře jedoucí (9) Barták Filip, kterému hned v úvodu jízdy upadl výfuk a nemohl jet na plný výkon, ale i tak se dopracoval na pěkné čtvrté místo.
V této kategorii jel mimo bodování talentovaný mladík (99) Veselý David. Bohužel nesplnil technická pravidla o obsahu motoru a tím nemohl být klasifikován. Jeho parádní jízda však ukázala, že ocenit se musí každý talentovaný mladý jezdec a tak při vyhlášení spočinul na stupních vítězů s cenou útěchy.
  • 1. (36) Svoboda Dominik
  • 2. (44) Novotný Michal
  • 3. (85) Beneš Vlastimil

B2 – Quad open amatér

Kategorie plná nádherných soubojů s ostrou jízdou všech závodníků. V prvním závodě nejlépe odstartoval (21) Kalina Marek a až do cíle si prvenství nenechal vzít ani od (98) Sani Matěje, který mu šlapal kolama na paty po skoro celý závod, až přišla osudová technická závada a Matěj musel ze souboje odejít. Ve druhém hlavním závodě si však (98) Saňa Matěj spravil chuť a ukázal všem soupeřům záda a dojel si pro první místo. Za ním sváděl boj o druhou příčku (21) Kalina Marek a (77) Brož Marek – Bornako team. Kalina se statečně držel, ale Brož prostě chtěl druhé místo za každou cenu a také se mu to povedlo po malém zaváhání Kaliny Marka. Zde se také tlačil na stupně vítězů dobře jedoucí (61) Stoch Jiří, ale na konec si dojel pro bramborovou cenu.
  • 1. (98) Saňa Matěj
  • 2. (77) Brož Marek – Bornako team
  • 3. (21) Kalina Marek

B3 – Profi quad open

Tato kategorie ostrých závodníků by se dala charakterizovat i jako Honza Jasanský a ti ostatní. Všichni závodníci byli úžasní a ukazovali skvělou formu a nádherný styl jízdy, ale (93) Honzovi Jasanskému to prostě v Cítově sedlo a pro oba závody si vybojoval první místo. V druhé jízdě sice lépe odstartoval (80) Lukáš Vodárek, ale Honza svou nádhernou stíhací jízdou nechal pro Lukáše druhé místo. Velmi pěkně si vedl v soubojích (82) Lohse Tomáš, který si na konec vybojoval krásné třetí místo. Poctu a titul velkého bojovníka mají u mne jezdci (92) Veselý Tomáš, který špatně doskočil na dvojáku a vyrobil tak dramatickou vsuvku. Bojovně se však vrátil na trať a dojel si pro bramborovou cenu. A další dramatická chvilka (45) Hrubant Petr, který také dopadl na doskoku ne úplně podle svých představ a po kotrmelci poslal čtyřkolku do rokle na kontrolu stavu hladiny vody u nově vyvrtané studny. Petr doběhl pro svou čtyřkolku a pokračoval v další jízdě s ulomeným kšiltem na své helmě.
  • 1. (93) Jasanský Jan – Panako team Cítov
  • 2. (80) Vodárek Lukáš
  • 3. (82) Lohse Tomáš

AM – Junior malý cross

Nádherná podívaná na malé bojovníky na malých kroskách a pitbike. Zaplněný startovní rošt a úžasné závodní klání na celé trati o každé místo. V první jízdě zcela exelentně (7) Procházka Libor – MP motoservis racing team, ale od startu perlil nejdříve mladičký (32) Podzemský Matěj – MP motoservis racing team. V těsném boji jim šlapali na paty další mistři svých strojů (33) Dubský Pepíno – www.km-moto.cz team a (99) Dousa Miron - www.km-moto.cz team. Ve druhé jízdě však (99) Dousa Miron zatáhnul a prvenství bylo jeho. Za ním se odehrávali úžasné souboje malých jezdců. Ze druhého místa se zcela zaslouženě radoval (33) Dubský Pepíno a třetí místo zbylo na velmi dobře jedoucího talenta (7) Procházku Libora.  Myslím si, že tito závodníčci jsou úžasní a roste nám zde velmi dobrá základna motokrosových jezdců.
  • 1. (99) Dousa Miron – www.km-moto.cz
  • 2. (33) Dubský Pepíno – www.km-moto.cz
  • 3. (7) Procházka Libor – MP motoservis racing team

PL – Pitbike limit

Pro letošní rok zůstalo rozdělení pitbike a uvidíme, jak se závodníci budou scházet. Kategorie do obsahu motorů 140 ccm je vcelku oblíbená a je to taková možnost postoupení mladých závodníků na přípravu pro větší motorky. Že se dá vyhrát s objemově slabším motorem ukázal (8) Matějů Matouš, který sedlá 125tku a dokázal mezi 140tkama dojet pro hlavní cenu. Na druhém místě dojel závodník také se slabším motorem 125 ccm (6) Hájek Jiří a na třetí místo si popojel (37) Stupka David – www.km-moto.cz. Po oba závody se kluci přetahovali a doráželi na sebe. V první jízdě byl lepší Jirka Hájek, ale druhá jízda se lépe zdařila Matějovi.
  • 1. (8) Matějů Matouš
  • 2. (6) Hájek Jiří
  • 3. (37) Stupka David – www.km-moto.cz

PX – pitbike open

Otevřená třída pitbike nám ukázala plno nádherných soubojů a ukázky neskutečných skoků těchto malých motorek. Musím hodně pochválit (124) Tisoně Ondru – www.km-moto.cz – za parádní skoky na dvojáku, který dával zabrat i velkým kroskám. Ondra to tam dával absolutně bez chyb a doskakoval až na konec dopadu. Ondro klobouk dolů. V první jízdě si dlouho držel první pozici (3) Voslář Jan – Quad team Buriánka, ale díky nesportovnímu chování jezdce o kolo zpět se před Honzu dostal Ondra Tisoň a udržel první místo až do konce. V druhé jízdě to Ondra rozjel hned na plno a nenechal nikoho na pochybách, že Honza Voslář a Petr Šonský budou mít na závodních tratích velkou konkurenci. Třetí místo si vydřel (5) Kubec Sten – www.km-moto.cz, který dojel obě jízdy bez problémů na motoru. Snad se Stenovi letos podaří prorazit smůlu a nebude ho zrazovat technika. Navrátilec do pitbikové kategorie (10) Březina Pavel – Divočáci Mochov team ukázal, že s ním kluci musí počítat a vyjel si krásnou bramborovou cenu.
  • 1. (124) Tisoň Ondra – www.km-moto.cz
  • 2. (3) Voslář Jan – Quad team Buriánka
  • 3. (5) Kubec Sten – www.km-moto.cz

AC – Amatér cross open

Hned od počátku registrací bylo jasné, a i minulý ročník to ukázal, že tato kategorie bude nejvíce zaplněná závodníky. V rozpravě se muselo nejdříve dořešit, zda rozdělit, či nedělit. Nakonec vedení závodu rozhodlo pro tento závod společnou jízdu bez rozdělení. Já bych se ale přimluvil pro příští závody na rozdělení do dvou samostatných kategorií dle kubatury, aby i ti se slabšími stroji si mohli zazávodit. Srdce se mi zastavovalo při skokách na dvojáku, tak to byl nádherný pohled. Kdyby letělo nějaké letadlo dozajista by muselo dojít ke vzdušné srážce s letící motorkou. V této kategorii je plno dobrých závodníků a spousty jezdců, kteří zatím zbírají skušenosti. Jsem rád, že smolař roku 2011 (82) Horváth Jan – Lopaťáci Letka team protrhnul smůlu a dojel oba závody bez nutné pomoci servisu. Rád jsem opět na roštu viděl nestora našich závodů (8) Nešlehu Jirku.
Nádhernou podívanou překrásných jezdeckých kvalit nám ukázal (21) Kroužecký Lukáš – Quad team Buriánka, (119) Podzemský Marek – MP motoservis racing team, (10) Pokorný Martin, (19) Ponert Lukáš, (3) Lache Martin a další. Díky kluci za nádherné závody.

  • 1. (21) Kroužecký Lukáš – Quad team Buriánka
  • 2. (3) Lache Martin
  • 3. (19) Ponert Lukáš
Rád bych všem ještě jednou poděkoval za perfektní závodní den, za dobrou účast a za hladký průběh závodů. Děkuji sponzorům za podporu tohoto projektu a velké uznání a chvála Radkovi Šorbanovi a jeho týmu za perfektně upravenou trať a za velmi dobré zázemí pro jezdce a diváky v areálu Na Buriánce. Mávačům patří také velké díky a všem lidem, co pomáhají, aby závody měly hladký průběh. Omlouváme se za počítání průjezdů ručně, měli jsme vyjednané čipy, ale okolnosti které člověk nedokáže ovlivnit nám na poslední chvíli narušili vše dohodnuté. Dofáme, že se vám líbila i ta doslova bramborová cena.

Pokračování článku: Video

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Video

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 1x

Články šampionátu Amatérské závody čtyřkolek

Fotogalerie - Last Adventure

21.04.2017, Závody
Svou premiéru si Last Adventure odbila v Milovicích u Prahy, Procamping racing teame přináší fotogalerii z dění této cro...

Pískovna Dražetice hostila HandyCup

19.04.2016, Závody
Již tradičně se v jarních měsících objevuje seriál závodů pro vozíčkáře na čtyřkolkách na trati Pískovna Dražetice. Let...

Batti MX Cup první závod

08.04.2016, Závody
Sic je už Duben,ale vraťme se ke dni kdy odtartoval seriál Batti MX Cup prvním závodem ve Světci. I přes rychle se měníc...


Nepřehlédněte

Novinky a reportáže





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.85s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce