QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Pískovna Dražetice hostila HandyCup

Text: Ollie Roučková | Zdroj: TZ | Datum: 19.04.2016 | Zobrazeno: 3602×

Pískovna Dražetice hostila HandyCup Již tradičně se v jarních měsících objevuje seriál závodů pro vozíčkáře na čtyřkolkách na trati Pískovna Dražetice. Letos se na start postavilo celkem 15 závodníků z řad vozíčkářů, jejich doprovodů, ale i přátel a kamarádů takzvaně „dosud chodících“. HandyCup je závod pro každého, kdo má chuť si zajezdit na zajištěných tratích s veškerým servisem jako na velkých závodech.



tratích s veškerým servisem jako na velkých závodech. Cílem pořadatelů seriálu je uspořádat závody, kde vládne vedle rivality na trati i přátelská atmosféra v depu a na diváckých místech, kde se stírají rozdíly mezi vozíčkáři a širokou čtyřkolkářskou veřejností a kde se vedle bodů rozdává i veselá nálada a úsměvy. Tentokrát se vedle úsměvů po vyhlášení rozdávala i dozlatova grilovaná kýta – sponzorský dar Grill Restaurantu „Za Větrem“, jehož šéf je pravidelným závodníkem v kategorii „choďáci – sportky nad 450 ccm“. Tentokrát však zavalen prací na svatebních hostinách alespoň poslal masový pozdrav všem závodníkům a divákům. Myslíme, že pozdrav všem chutnal a moc za něj děkujeme.


Poděkovat musíme také správci trati Oldovi, který připravil skvělé podmínky pro závod, trať jako zrcadlo, žádné kameny, krásně srovnané výjezdy, zkratky před náročnými pasážemi umožňovaly závodit i méně výkonným strojům a dětem. Srovnaná a vyštěrkovaná plocha pro zázemí vsakovala večerní déšť a nikdo neměl na botách bambule z bahna.

Výhodou Dražetic z hlediska zajištění bezpečnosti je bezesporu fakt, že je téměř z každého místa vidět celá trať. Zdravotníci i traťoví komisaři mají přehled o situaci a je mnohem snadnější v případě nějaké události zastavit provoz. Naštěstí to ani tentokrát nebylo potřeba a naopak je třeba kladně hodnotit ochotu a snahu všech závodníků pomáhat při průjezdech vozíčkářů při závodu i při tréninku. Ve chvíli, kdy junior Lukáš nedostatečně zatočil do jedné zatáčky a nedobrovolně opustil stroj, bylo kolem něj v mžiku několik traťáků a pomocníků, kteří se mu snažili pomoci. Na jejich dotaz, zda je v pořádku, odpověděl náš malý bojovník : „do p..., už jsem mohl být v cíli...“ a odjel.


Na HandyCup se tentokrát rovněž přijela podívat vzácná návštěva – Tomáš Mošnička ze serveru Žiju s handicapem, který se zabývá volnočasovými aktivitami vozíčkářů. Sám bývalý motokrosový závodník se po úraze věnuje handbiku a čtyřkolce. Z chalupy to má téměř na dohled, tak přijel na Accesu 300, jako že na kukačku a že si to jen tak jednou nebo dvakrát projede. Ve chvíli, kdy viděl, co na trati předvádějí Radka Krčmářová, Pavel Kozel Fridrich nebo Petr Hurák, tak jeho závodnické srdíčko neodolalo a jel do registrace položit 200,- Kč za startovné. Z vysílačky se ozvalo : „hele změř mi to, jo...“ a Tomáš šel na trať. A nutno podotknout, že na první závod po zimní pauze to vůbec nebyl špatný výsledek. Tak se těšíme, že zajedeš častěji, Tomáši. :-)


Vítězem Časovky (na rychlost) se stal v kategorii V1(vozíčkáři do 450ccm) Petr Hurák,před Tomášem Mošničkou a třetím Kozlem, vítězkou V2 (vozíčkáři nad 450ccm) a rovněž i vítězkou dámského poháru se stala Radka Krčmářová, kategorie C1 (choďáci do 450ccm) se stala kořistí Martina Karbana před Tomášem Kejvalem a nadupané Raptoří C2 pole (choďáci nad 450ccm) se muselo sklonit před rychlostí Marka Šváry, který skončil o parník před dalšími dravci Davidem Šináglem a Karlem Míkou. Milan Šinágl skončil těsně čtvrtý a hned za ním Vojta Chalupecký, který ukázal, že dovede prohánět mnohem lehčí Raptiska svým mnohými závody ošlehaným CanAmem 800. Jeho jízda byl divácký zážitek a co chvíli se od Raptorů ozývalo něco ve smyslu „bacha, MonsterTruck jde na trať“. Pravidelnost vozíčkářů vyhrál Petr Hurák, nejmenší rozdíl obou rozjížděk choďáků měl Milan Šinágl. Je třeba pochválit za odvedené výkony i juniora Filipa Szaro, který se lepšil rozjížďku od rozjížďky a jeho poslední jízda časovky byla o více než půl minuty rychlejší než první jízda Pravidelnosti. Děláš nám radost, Filipe, jen tak dál. :-) Jediným motorkářem byl Václav Hartyngl, jehož KTM 250 má řazení na GripShift na levém řidítku,ale o nějakém handicapu nechce ani slyšet, a snad příště bude mít možnost si to na trati rozdat s více motorkáři.


Tentokrát se závodilo tedy jen v disciplínách časovka a pravidelnost. Maraton a sprint si necháme na příští závod do Krásné Lípy, kde se na Vás budeme v sobotu 7.5.2016 těšit.


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 1x

Články šampionátu Amatérské závody čtyřkolek

Fotogalerie - Last Adventure

21.04.2017, Závody
Svou premiéru si Last Adventure odbila v Milovicích u Prahy, Procamping racing teame přináší fotogalerii z dění této cro...

Batti MX Cup první závod

08.04.2016, Závody
Sic je už Duben,ale vraťme se ke dni kdy odtartoval seriál Batti MX Cup prvním závodem ve Světci. I přes rychle se měníc...

Vyhlášení sezony 2015

29.01.2016, Závody
Sice již nadcházející sezona ťuká na vrátka, ale v sobotu 23. Ledna se uskutečnilo v cítovském kulturním domě vyhlášení ...


Nepřehlédněte

Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.65s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce