QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Slovenská policie s Polarisem

Text: Ollie Roučková | Zdroj: Polaris | Datum: 17.03.2015 | Zobrazeno: 5700×

Slovenská policie s Polarisem Polaris Ranger se stal nezbytným pomocníkem nejen záchranných sborů, ale už také i slovenské policie. Policie vidí v Rangeru vysoký potenciál pro jeho snadnou dostupnost do stíženého terénu v horských oblastech, kde již budou moci pohotověji zasahovat.


Kapitoly článku

  1. Slovenská policie v čele s Polarisem
  2. Kompletní fotogalerie

Spolupráce vznikla na základě vítězství dlouhého a náročného tendru vypsaného slovenským Ministerstvem vnitra na lehká terénní vozidla, podle zvýšených požadavků EU na ochranu  Schengenského prostoru – hranici s Ukrajinou a požadavků Horské záchranné služby a Hasičského záchranného sboru zejména v horských oblastech, kam je problematické se dostávat běžnou technikou. Jedná se o dlouhodobou dodávku rozdělenou na několik let v řádu stovek vozidel.
Prakticky byli zastoupeni všichni výrobci, které známe i na našem trhu. Tendr probíhal více jak dva roky. Vypisovatelé takto rozsáhlého tendru nic neponechali náhodě a výběr probíhal velmi pečlivě včetně praktických zkoušek jednotlivých vozidel všech značek, které se přihlásily. Jednalo se vozidla SxS pracovního charakteru. Nejlépe vyhověly všem náročným požadavkům včetně praktického testování modely Polaris Ranger XP 900 a Ranger 6x6.
Modely Polaris nebylo potřeba vybavovat něčím extra. Vozidla už ve standardním provedení, jak motoru tak i podvozku, vyhověla všem požadavkům. V tom je Polaris vyhlášený, že sériová vozidla jsou vyráběna podle nejnovějších technologických standardů pro vozidla do náročného terénu. Vozidla se dovybavila světelnými LED výstražným světly, úložnými boxy do korby, systémem sněžných pásů a část vozů kabinami. Hasičské vozidla navíc motorovým čerpadlem na vodu a přenosným lehátkem. Specifické vybavení jako je noční vidění a další elektronické vybavení si budou dodávat sami.
Spolupráce by se měla rozšiřovat do budoucna i na ATV a RZR. V současné době slovenská pohraniční policie úspěšně používá už více jak pět let několik desítek vozidel ATV model Sportsman 800 a i zde je předpoklad výměny ATV vozového parku.

Kapitoly článku

  1. Slovenská policie v čele s Polarisem
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 2x

Další články sekce Polaris

Americké stroje Polaris nově v Poděbradech

08.02.2024, Novinky
Závodní bugyna RZR Pro R Factory amerického výrobce Polaris vítězně prolétla Saúdsko-arabskou pouští a fanoušci týmu Séb...

Polaris představil adrenalinovou side-by-side RZR Trail S 1000

15.01.2021, Novinky
Litrový motor, bezmála 32 cm světlé výšky, šířka 152,4 centimetrů a moderní výbava dělá z novinky amerického výrobce P...

Polaris představuje novou generaci ATV Sportsman

17.08.2020, Novinky
Nová generace řady Sportsman se vyznačuje moderním, výrazným designem a několika vylepšeními a novými prvky, přičemž si ...


Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:3.69s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce