QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Heat Demon: Teploty padají, zapněte vyhřívání!

Text: Jan Rameš | Foto: TZ | Foto: Symtec | Datum: 01.11.2019 | Zobrazeno: 3132×

Heat Demon: Teploty padají, zapněte vyhřívání! Brrr, to se ochladilo! Celý říjen připomínal babí léto a najednou takový skok. Na čtyřkolkách se jezdí celoročně, ovšem zima dokáže jízdu pořádně znepříjemnit. V okamžiku, kdy se navzdory mnoha vrstvám teplého oblečení začínáte klepat, je už pozdě. Dávno jste měli zapnout vyhřívání. Americká společnost Symtec nabízí pod značkou Heat Demon ucelenou řadu vyhřívaných produktů.


Kapitoly článku

  1. Vyhřívání SYMTEC- HEAT DEMON
  2. Kompletní fotogalerie

Symtec je přední světová společnost vyrábějící vyhřívané věci, jako jsou rukojeti, volanty, sedla a jiné, a to již dlouhých více než 25 let. Produkce probíhá v Americe, konkrétně v Minneapolis ve státě Minnesota, žádná Čína. Začínalo se vyhřívanou plynovou páčkou na čtyřkolky, dnes zná výrobky Heat Demon celý svět a k nám je dováží společnost ASP Group. Z čeho můžete vybírat?

Když se řekne vyhřívání, první věcí, která člověka napadne, jsou rukojeti. Ať na čtyřkolce, nebo na motorce. Je to logické, ruce trpí nejvíc a potřebujete v nich mít cit. Heat Demon nabízí hned tři druhy vyhřívaných gripů na čtyřkolky (plus jeden na motorky Harley-Davidson), přičemž všechny vyhřívají každé řídítko 20 Watty a ani jedny se nelepí, nýbrž se nasadí na řídítka a přišroubují. Základní sada za 1899 Kč má jednoduchou dvoustupňovou regulaci řízenou překlápěcím tlačítkem, skutečnou kvalitu téhle značky ovšem poznáte s podstatně vychytanější verzí Dual Zone. Za tu dáte 3799 Kč, ovšem tahle cenovka má své opodstatnění. Kromě rukojetí tady totiž máte i pětiwattové vyhřívání plynové páčky a vše je řízeno z přepínače, na němž volíte pro každou ze dvou zón jednu z pěti úrovní vytápění signalizovaných LED diodami. Vyhřívání je řízeno mikroprocesorem, po dvou hodinách nepřetržitého provozu se z bezpečnostních důvodů vypne. Nejvyšší ligou je Quad Zone za 4599 Kč, která se od Dual Zone liší možností připojení dalších dvou vyhřívaných produktů, třeba sedla a vesty, a opět jejich pětistupňovým řízením.

Čímž se dostáváme k dalším produktům Heat Demon. Za dva tisíce korun s jednou ušetřenou kačkou pořídíte univerzální vyhřívání sedačky s pružným a tenkým karbonovým tělískem o příkonu 30 Wattů. Dečka má rozměry 22 x 22 cm a vkládá se jednoduše pod potah sedla. Zapínání je kolébkovým vypínačem On/Off, při nízkém napětí baterky se dečka sama vypne. Zkrátka nepřijdou ani majitelé UTV a side-by-side autíček, Heat Demon nabízí vyhřívaný volant na vozidla značek Arctic Cat, Can-Am, Polaris a Yamaha za 9999 Kč.

Tohle všechno zatím byly produkty, které jsou namontované na vozidle, ovšem co když chcete něco přímo na sebe? Ani tady samozřejmě nabídka produktů Heat Demon nekončí. Za 3599 Kč si můžete pořídit lehkou (300 g) vestu, kde vám hrudník a záda vytápějí lehká pružná karbonová tělíska, která jsou samozřejmě vyjímatelná, aby vesta šla dobře vyprat. Zadní část je elastická, abyste měli topení přitisknuté hezky na záda. Vesta se prodává v jedné velikosti, přesné usazení na těle zajišťují postranní zipy. A konečně podle hesla „to chce klid a nohy v teple“ nemohou chybět vyhřívané vložky do bot za 2499 Kč, opět s karbonovými topnými tělísky (tady 2x9 Wattů). Vložky si vystřihnete podle svých bot, velikost je od dámských 37,5 až po pánské lodě 47,5.


Kapitoly článku

  1. Vyhřívání SYMTEC- HEAT DEMON
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Další články sekce TGB

Ostrý test Blade 1000i LT

25.10.2015, Představujeme
Ostrý test Blade 1000i LT 1400 km v Albánii. Přes 1400 náročných testovacích kilometrů před nedávnem absolvovala jedna z...

Oleje Maxima pro čtyřkolky

06.12.2010, Představujeme
Ve spolupráci s firmou ASP Group vám představujeme oleje a doplňky z produkce americké společnosti Maxima, která patří m...


Novinky





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.40s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce