QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Polaris Scrambler XP 850 HO - 2013

Text: Ollie Roučková | Datum: 01.08.2012 | Zobrazeno: 5094×

Polaris Scrambler XP 850 HO - 2013 Fikce nebo fakt?! Polaris v roce 2013 do Scramblera vložil sportovnější line up s nabráním silnějšího motoru XP 850 HO. Základní modelová řada přináší i honosnější limitovanou edici.


Od té doby, kdy Polaris představil světu Sportsmana 850 XP, jsem čekala kdy si silný agregát najde svou cestu do jiných modelových řad. I když jsem si myslela, že si může najít svou cestu do rodiny UTV, určitě bych nečekala, že Polaris rozčeří vody Scramblerem... Ani ryba ani rak, vypadá jako sportka, ale má variátor a robustní stavbu, je to tedy pracant? Nemá ale ani žádné nosiče a nezávislé zadní zavěšení. K čemu je tedy Scrambler vlastně dobrý?
To že k něčemu dobrý bude, dokazují prodejní čísla, proto jsme si jej domluvili na test a dnes už máme jasno. Takto nám přinesli redaktoři reportáž ze známého modelu Scrambler 500. Nyní se novinka řadí mezi hodně povedené strojovny u kterých si budeme jistí jestli se jedná o rybu nebo raka.
Scrambler XP 850 HO je zaměřen na jezdce, kteří chtějí větší výkon pro sportovnější jízdu s pohonem všech kol. Polaris jednotka nabízí sportovní výkon motoru se vstřikováním, nechybí tu pohonu všech kol a sportovně naladěný odpružení Sachs. Polaris zapracoval na kompletním přepracování léty prověřeného modelu, u modelové řady 2013 vsadil na agresivně sportovní styling, poutavý vzhled, spolu s novým agregátem pod kapotou.
Konstrukce Scramblera prošla jistými zásahy v podání světlé výšky, tím je model jedinečný a v náročnějším terénu se jistě neztratí. Aby si jezdec užil naplno hltání kilometrů, pandořinu skříňku otevřeli i u návrhů pracovní plochy jezdce, jedná se o příjemné zapracování na dostatečném místě v okolí stupen. Pprávě maličkosti dělají pohodové ježdění, užší sedadlo spolu s rozšířenýma stupnama jezdce jen tak ze sedla nekatapultují.
Další maličkosti, které dodávají Scramblerovi modelové řadě 2013 tu opojnou jedinečnost, jsou například ocelové brzdové hadičky, nerezový výfuk, který novince dodává ten správný švunk, On-Demand pohon všech kol, automatická převodovka s P / R / N / L / H, Sachs tlumiče, analogové měřidlo… Limitovaná edice nabízí elektronický posilovač řízení (EPS), Fox tlumiče, litá hliníková kola, přední LED světla a Stealth černý lak…V nabídce jsou barevné kombinace Bílá/černá a Limitovaná edice Stealth Black.

Specifikace:

  • Typ motoru - 4-takt dvouválec SOHC
  • Zdvihový objem - 850cc High Output (HO)
  • Palivový systém - Elektronické vstřikovaného paliva
  • Kapalinou chlazený
  • Převodovka - PVT P / R / N / L / H, Hřídel
  • Pohonu - On-Demand True AWD/2WD
  • Přední odpružení - 9 "(22,9 cm)
  • Zadní odpružení - 10.25 "(26 cm) í
  • Přední pneu 26 x 8-14, 489 II
  • Zadní Pneu 26 x 10 - 14; 489 II
  • Rozvor 53 "(134,6 cm)
  • Nádrž - 5,25 gal (19,9 l) …


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.89 Známkováno: 9x

Další články sekce Polaris

Americké stroje Polaris nově v Poděbradech

08.02.2024, Novinky
Závodní bugyna RZR Pro R Factory amerického výrobce Polaris vítězně prolétla Saúdsko-arabskou pouští a fanoušci týmu Séb...

Polaris představil adrenalinovou side-by-side RZR Trail S 1000

15.01.2021, Novinky
Litrový motor, bezmála 32 cm světlé výšky, šířka 152,4 centimetrů a moderní výbava dělá z novinky amerického výrobce P...

Polaris představuje novou generaci ATV Sportsman

17.08.2020, Novinky
Nová generace řady Sportsman se vyznačuje moderním, výrazným designem a několika vylepšeními a novými prvky, přičemž si ...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.27s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce