QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Výstava Motosalon 2011 zahájena

Text: Ollie Roučková | Foto: Jiří Jevický | Datum: 04.03.2011 | Zobrazeno: 7914×

Výstava Motosalon 2011 zahájena Výstavu Motosalon organizuje společnost Veletrhy Brno, a.s. Abych jen neparafrázovala, Motosalon jak sami víte, byl poprvé v Brně, kde měl neuvěřitelnou návštěvnost – více než 60 tisíc návštěvníků. Proč pořadatelé přesunuli druhý ročník výstavy právě do Prahy? Nu jak sami pravili – kvůli kreativnosti, flexibilitě a inovování. I přesto, že se tento Motosalon prolíná s Motocyklovou výstavou v Holešovicích, se tyto dvě výstavy nemohou zaměňovat.


Kapitoly článku

  1. První zprávy z výstavy
  2. Kompletní fotogalerie

Hala 1 a 2 na výstavišti v Letňanech jsou napumpované všelijakema hračičkama, hadérkama, hosteskama, jídlem, pivkem, a úderem desáté se začala zaplňovat i lidmi.
Výstaviště v Letňanech nabízí hodně místa pro focení i pro pojmutí všech moto příznivců. Já se zaměřuji na 4kolky, těch je tu oproti motorkám méně. Ještě než se dostávám za brány vysněného Motosalonu, kasírují mě na parkovišti o 150 Kč. Cože? Vždyť tahle cena se shoduje s cenou vlezného! Chtě nechtě platím parkovné, ale poradím vám, abyste nemuseli platit nekřesťanskou sazbu, parkněte auta na nedalekém P+R. Tam se cena pohybuje okolo 10 Kč za celodenní parkování. Z parkoviště P+R dojdete klidným krokem na výstaviště do 5 minut.
Parkování je za mnou, teď zaplatím vlezné 150 Kč a hala 1 je má. V téhle hale všechny návštěvníky přivítá KTM stánek. Další šok pro mě - KTM tu má jen jednu 4kolku, sice je obklopena mořem motorek, ale mě zajímají 4kolky. KTM tu má opravdu jen jednoho ATV válečníka a to ATV 525 XC.
Hned naproti KTM jsem se zastavila u stánku s brzdovejma destičkama. Jestli mají destičky na 4kolky byl hloupej dotaz. Je jasný že mají, přece je to známá firma GoldFren, která má svůj vlastní patentovaný brzdný systém na 4kolky.
Moje mírné znechucení z toho, že už od vchodu tahle výstava nabízí minimum 4kolek, napravil ASP GROUP. Tenhle stánek je co se týče obsazenosti 4kolek největší, hodně důkladně připraven a zasypán kupou všelijakých sarapatiček, které 4kolkář ocení. Takže ASP tu má jak Access tak i Arctic Caty, TGB.
Centrální dvorec patří vévodícímu stánku právem, v téhle stáji se pyšní několik opravdu vydařenejch závoďáků. Při pohledu na závodní speciálek od Martina Lišky slintám, ale podle Martina je to úplně normální „sériovka“. Jo jo, stroj co nosí 55 na všech tabulkách je a není čistokrevná Yamaha 450.
Odlehčený motor, tlumiče FOX, řídící jednotka překopaná, ramena jiný….. Nebudu vám vypisovat čím je tahle „sériovka“ ověšená to okouknete sami, až sem zavítáte. Ještě vám prozradím, že je to mrcha naladěná má o 12 koníků víc než je v sérii, to mluví samo o sobě.
Po levici Yamahy 450 stojí další závoďák KTM s čísílky 94 a mini závoďák s číslem 1. Uteču-li od závodních mašin, ASP tu má 2 x Arctic Cat na pásech – jedná se o TJD XGENE (Sts4). Opásance podporují Arctic Cat 4x4 s AGRO příslušenstvím. V sérii exponátů tu máme i nám známou TRV 700 EFI, novinku v podobě Autíčka – Arctic Cat Podlet XT 600 s korbičkou.

TGB tady má 6 kousků v čele se 4kolkou roku Blade 550 SE 4x4, a aby krátký Blade nebyl
sám, je tu i prodloužená verze Blade 550 LT, a hned ve variantě s kufry a zadním posypovým vozíkem, druhá varianta návštěvníkům nabízí bílou kombinaci barev spolu se všemi madly, které se dají dokoupit pro spolujezdce. Nesmím opomenout Targeta 550 IRS, i na tuhle 4kolku si můžete sednout a osahat si jí. Tedy jestli na ní zrovna nesedí jedna z armády hostesek, kterých je tu kupa dost u všech stánků.
Access se dal do výstavy s dětskýma 4kolkama DRR 100, DRR 50, DRR 100 MXPRO. Tyhle „špunty“ obklopují Maxík 5, Warrior 450 LE.
Uf, to je jen jeden stánek 4kolek, už se těším na další, ještě doplním, že u ASP nenajdete jen 4kolky, ale i hadry, gripy, spletenec pneušek, oleje, navijáky, pásy…
9. hodina odbila, čas slavnostního zahájení Veletrhu se blíží. Ještě se pokusím proběhnout pár stánků. Ani se nemusím moc namáhat, hned mi padlo do oka Kymco. Vojsko 4kolek je od mini vyvýšeného podia, vyrovnané od nejmenší kubatury až po tu největší, kterou Kymco nabízí. Začneme li od MXU 450 IRSMAXXER 50, MXU 450 I, MXU IRS a autíčko UXV 500. Ještě je vidět, že devátá hodina přináší pro některé vystavovatele stresové situace - ladí se, dolaďuje, leští, přestavuje, montuje…
Can Am tu je taky, paráda! Už v pořadí třetí autíčko této výstavy – Comander 1000XT. Já nechci jen koukat, chci jezdit. Can Am trošku šetřil 4kolkama, je tu jen autíčko, Outlander a dvojice Spider 3kolek.
Po nabažení se autíčka od Can Amu, hledám další 4kolky, uschován mezi hadrama stojí MASAI. Tyto 4kolky jsou pro mě velkou neznámou, sice o nich vím, ale moc příležitostí se s nimi dostat do styku nebylo. Masai tu má 4 kousky 4kolek – sportovní Daemon 360, 4x4
A 700 ULTIMATE MODEL 2011, EVO DRIFT 460 a S800 CROSSOVER.
Po shlédnutí Masaie mám možnost vyleštění holinek nebo ochutnávky Konopného pivka. Jsem pro košt pivka. Mini stánek je na prasknutí, pivko na pivku. Konopné pivínko je jedinečné české výroby z Nové Paky. Jeho chuť mi už tak jedinečná nepřišla.
Od ochutnávky ke stánku Yamaha. Dealer, společnost Y Moto Praha, s.r.o. dovezla hromadu mašin i nějakou tu 4kolku, Yamaha tu má opravdu jen pár 4kolek, dvě – YFM 250 R a starej dobrej GRIZZLY YFM 550. Abych uzavřela halu jedna, doplním informace o stánku QUADMANIA, zde naleznete celý tým QUADMANIE a jednoho závodama protřelého speciálka SMC RAZZERA 360 CC.
Toť hala jedna, hala dvě mě zklamala, v téhle obří hale stojí celé 2 kusy 4kolky.

Shrnu-li celkové provedení Motosalonu v Letňanech, za tu cenu by si pořadatelé měli uvědomit, že parkovné by se platit opravdu nemělo! S nadsázkou si troufnu tvrdit, že celou výstavu projdete za 30 minut. Hostesek je tu mraky, jestli jsou pěkné nebo ne, to nechám na vašem posouzení. Místo kolem 4kolek je luxusní, i když je tu moře lidí, stále je ke všemu dostatečný přístup. Pro sběrače nálepek, plakátů, reklamních předmětů je Motosalon v Letňanech rájem na zemi.

Provozní doba veletrhu:
pátek 4.3. 2011 …….... 10-20
sobota 5.3. 2011 ……. 10-20
neděle 6.3 2011 …...... 10-17

Ceny vstupného:

Celodenní vstupenka ………. ..150 Kč
Vstupenka pro odborné školy.... 80 Kč
Děti do 10 let, ZTP,ZTP/P ….......Zdarma
Parkovné.......................................150 Kč

Kapitoly článku

  1. První zprávy z výstavy
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.71 Známkováno: 7x

Další články

Čtyřkolky na veletrhu Motosalon 2024

03.03.2024, Novinky
První březnový víkend již tradičně patří zahajovací motocyklové výstavě, letos brněnskému Motosalonu. Oproti minulým let...

Americké stroje Polaris nově v Poděbradech

08.02.2024, Novinky
Závodní bugyna RZR Pro R Factory amerického výrobce Polaris vítězně prolétla Saúdsko-arabskou pouští a fanoušci týmu Séb...

Čtyřkolky CFMOTO nyní ještě dostupnější.

31.01.2024, Novinky
Atraktivní prodejní akce na začátku roku jsou pro značku CFMOTO, resp. jejího dovozce, společnost Journeyman CZ, již sam...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.07s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce