QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Výstava Motosalon

Text: Láďa Záruba | Foto: Láďa Záruba , Jiří Jevický | Datum: 08.03.2013 | Zobrazeno: 7288×

Výstava Motosalon Jakkoli pitomý se může zdát nápad pořádat v desetimilionovém státě-nestátě v jednom termínu a v jednom městě dvě mezinárodní motocyklové výstavy najednou, je tomu opět tak – výstavy Motosalon a Motocykl 2013 jsou zahájené.


Kapitoly článku

  1. Výstava Motosalon
  2. Kompletní fotogalerie

Pokud tedy chce český, moravský či slovenský čtyřkolkář vidět všechny novinky letošního roku naživo, musí obrazit obě výstavy. Naštěstí to z Letňan do Holešovic není sockou ani půl hodiny (v Holešovicích je to na levačku s parkováním, takže emhádéčkem je to možná lepší, a pokud vás to zajímá, tak z Letňan autobusem nebo pěšky na Metro C, a z Nádraží Holešovice pak kousek pěškobusem nebo stanici tramvají  a jste v Holešovicích na Výstavišti.

Motosalon 2013 – Letňany
„Nahoře“ v Letňanech vystavují oficiální dovozci, členové SDA  - Svaz dovozců automobilů, a je tady Arctic Cat, TGB, Access Motor, Can-Am a Kymco.

Arctic Cat, TGB, Access Motor

Stánek firmy ASP Group s.r.o. se čtyřkolkami značek Arctic Cat, TGB a Access Motor je letos akčně úplně venku, před halou č. 4, u vstupu D u parkoviště (uvnitř v hale jsou pak helmy LS2). Venku je vybudovaná poměrně bezpečná trialová dráha, na které si může každý všechny vystavované čtyřkolky nejen prohlédnout, ale i zdarma vyzkoušet - jak naprostí začátečníci, tak kovaní čtyřkolkáři. Helmu LS2 vám tu zapůjčí také zdarma.
Kromě nejprodávanější čtyřkolky z „velkých“ značek, Arctic Catu 700, který je tu v krátké i dlouhé verzi, s posilovačem i bez posilovače, na kolech i na pásech TJD, je tu k vyzkoušení dokonce i Prowler 700i HDX, jediný třímístný terénní náklaďáček na trhu, a když budete moc prosit, a ukážete, že na to máte, tak vám možná půjčí i krutopřísnou bestii, prestižní Wildcat 1000.
Oblíbená řada Bladů a Targetů je tu samozřejmě zastoupená také, a to dlouhým i krátkým Bladem v novém faceliftu s atraktivními LED světly pro denní svícení. A samozřejmě že nesmí chybět, a taky nechybí, také nové užitkově-rekreační hi-tech sedmikilo ACCESS 700i, které doprovází oblíbený MAX 5 EFI.
Vystavované – půjčovací modely:
Arctic Cat: 700i PS H1 s pásy TJD, 700i H1 PS TRV, 700i H1, 700i PS H1, Wildcat 1000i, Prowler 700i HDX
Access Motor: MAX 700i, MAX5 EFI
TGB: Nový faceliftovaný Blade 550 - dlouhý i krátký, Target 550 IRS EFI

Can-Am

Péčí českého dovozce BCE s.r.o se stánek Can-Amu může pochlubit hned evropskou výstavní premiérou žhavé novinky – radikální závodní side-by-side Maverick 1000R, nejnovějším přírůstkem do rodiny supersportovních dvoumístných terénních volantoidních bugin (a už se těšíme na jeho test…). Maverick má výkon přes 100 koní, oplývá všemi možnými „nej“, a s předchozím Commanderem má stejnou pouze kabinu a světla.
Užitkomily ovšem spíš zaujme nový Outlander 1000, po Arcticatím Thundercatu druhá litrová čtyřkolka na trhu se zajímavě dramatickými tvary, novým tuhým rámem, vlečnými rameny vzadu, novým silným motorem a elektropneumaticky dofukovatelnými tlumiči.
Ze čtyřkolek Can-Am se musíme ještě zmínit o novém litrovém Renegadu, kterému nechali z jeho předchůdce jen vnější tvary, a pod nimi je všechno jinak, nově, a líp, prostě samé světlé zítřky.
Zbývají dvě tříkolky Spyder, jednou ve verzi Spyder ST-S se sekvenčním řazením, sportovně nastaveným podvozkem a vysokým cestovním pohodlím se zlepšenou ochranou proti větru, a jednou jako cestovní Spyder LTD v plně luxusní palbě.
A nesmím zapomenout ani sportovní Can-Am DS 450 X mx, závodní čtyřkolku, která je u nás na stánku Quadmanie.cz a se kterou bude letos jezdit mladý David Sůsa.
Modely Can-Am na výstavě:
Maverick 1000R, Spyder ST-S, Spyder LTD, Renegade 1000, Outlander MAX 1000 LTD, Ski-Doo MX Z X-RS 600HO (sněžný skútr)

Kymco

MXU 500i IRS 4 x 4 konečně dostalo stříkačku, a tak hurá s ním na výstavu. Vyšla z toho plně vybavená čtyřkolka nabízející hodně muziky za málo peněz, a relativně bohatou výbavu k tomu. Tlusté gumy na MXU 300R ohlašují, že jde o silniční verzi, a přehlídku čtyřkolek na stánku Kymco zakončuje dětský Maxxer 50.
Modely na výstavě:
MXU 500i IRS 4 x 4, MXU 300R, Maxxer 50



Yamaha

Z velkých japonských značek nezapomněla na čtyřkolkáře Yamaha, budiž jí to přičteno ke cti, byť jsou to jen dva modely - sportovní YFZ450 a nové užitkové tříkilo Grizzly 300 s vodou chlazeným motorem.
Modely na výstavě:
YFZ450, Grizzly 300

Příslušenství a oblečení – Motosalon Letňany

  • Na stánku s přilbami LS2 je jedna z velkých novinek - atraktivní nová MX/ATV helma LS2 MX456 Tuareg, jo jo, ta, se kterou Cyril Despres vyhrál letošní Dakar.
  • Alpinestars (Auto Jarov) kromě zajímavého výprodeje představil jako novinku i zcela novou třípřezkovou enduro/cestovní/ čtyřkolkovou botu Toucan s Gore-texovou membránou, která vypadá fakt docela zajímavě.
  • A když jsme u bot, tak u stánku firmy Blue Fly najdete dakarového specialistu Ivana Jakeše, an má na sobě další velkou novinku světa off-roadu – závodní boty Fox Instinct. Moc si sice s Ivanem nepopovídáte, ale jinak by vám řekl, že tyhle boty posunuly konstrukci závodních motokrosových bot zase o kus dál.

  • U Can-Amu je na novém litrovém Outlanderu 1000 vepředu namontovaná plastová radlice Can-Am, která se na čtyřkolku přidělává prostě jen tím, že si ji přitáhnete navijákem.

Kapitoly článku

  1. Výstava Motosalon
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.57 Známkováno: 7x

Další články

Čtyřkolky na veletrhu Motosalon 2024

03.03.2024, Novinky
První březnový víkend již tradičně patří zahajovací motocyklové výstavě, letos brněnskému Motosalonu. Oproti minulým let...

Americké stroje Polaris nově v Poděbradech

08.02.2024, Novinky
Závodní bugyna RZR Pro R Factory amerického výrobce Polaris vítězně prolétla Saúdsko-arabskou pouští a fanoušci týmu Séb...

Čtyřkolky CFMOTO nyní ještě dostupnější.

31.01.2024, Novinky
Atraktivní prodejní akce na začátku roku jsou pro značku CFMOTO, resp. jejího dovozce, společnost Journeyman CZ, již sam...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.62s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce