QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


New Force Hunter

Text: Marek Hrodek , Matěj Oliva | Foto: Vašek Maleček | Datum: 17.02.2009 | Zobrazeno: 32189×

Druhý pohled

Že je Hunter vynikající stroj pro práci a trialovou jízdu v těžším terénu jsme se už dočetli, ale co když mě spíš než tahání klád a výletní tempo víc láká se pořádně provětrat? Kapalinou chlazený půllitr slibuje dostatek výkonu, v rozletu mu ovšem brání váha prodlouženého macka. Akcelerace ze zavřeného plynu není úplně příkladná a nějakého koníka navíc by lovec rozhodně snesl. Evidentně také záleží na tom, jak si kdo svou ATV zajede. Testovaná krátká verze měla podstatně výbušnější motor, zatímco prodloužený Hunter byl tak nějak pomaloběžný.Osobně bych to svedl na styl zajíždění motoru.
Když se Hunter rozpohybuje, máte pod kontrolou přes tři metráky rozjeté váhy, kterou můžete bez problémů kontrolovat. Brzdy jsou spíš průměrné, zato řízení je přesné a dá vám vynikající odezvu. Při troše snahy se zadaří i proletět nějakou tu zatáčku naštorc a věřte, že z toho pak budete mít mnohem větší radost, než ze stejného kousku na sportovním quadu.
S Hunterem jsem se kromě výjezdů a sjezdů vydal i na jeden skok. Pocit s takovým strojem metr nad zemí rozhodně stojí za to, nicméně podvozek mi po dopadu podobné počínání rozmluvil, přeci jen na tohle New Force není stavěný. Vyzkoušel jsem i jeden prudký výjezd v písku. Po zapnutí 4x4 a uzávěrky se podařilo nahoru vydrápat, ale nepřijemný zvuk drhnutí spodku o hranu výjezdu se bohužel dostavil. S délkou stroje je zkrátka stále třeba počítat.

Závěr

Jako čtyřkolce pro těžkou práci v extrémních podmínkách, nebo výlety do přírody není Hunteru co vytknout. Ovšem pro zábavu, nebo nedejbože nějaký ten vytrvalostní závod bych rozhodně přinejmenším zvolil krátkou verzi. Jinak ale platí, že za své peníze dostanete hodně kvalitní muziky.

Pokračování článku: Video


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 2.00 Známkováno: 2x

Katalog čtyřkolek - kompletní informace o modelu

New force 500 L Hunter»

Nejnovější články o Čtyřkolkách

Segway AT5 L EPS Limited: Nebezpečná konkurence ve vlastní stáji

19.03.2024, Redakční testy
Původně americká, dnes už čínská, značka Segway se svými čtyřkolkami vtrhla do světa rázným krokem. Její Snarler AT6...

TGB BLADE 1000 LTX MAX EPS 4x4: Podsaditý manekýn

20.02.2024, Redakční testy
Litrový dvouválcový Blade už je v nabídce TGB nějaký ten pátek, a protože to je slušná mašina, není třeba nic zásadně mě...

Segway Snarler AT6 L: Neúnavný pracant bez posilovače

03.01.2024, Redakční testy
Když vynecháme kratší jednomístnou verzi, máme díky tomuhle testu za sebou svezení na všech provedeních čtyřkolky Snarle...


Novinky a reportáže





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.36s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce