QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Kawasaki Teryx4 750 4x4

Text: Ollie Roučková | Zdroj: www.atvriders.com | Datum: 26.12.2011 | Zobrazeno: 6357×

Kawasaki Teryx4 750 4x4 První zkušební jízdy se konaly v severovýchodní hornaté oblasti Tennessee, přímo v rekreační oblasti Brimestone. Místo, kde se hory setkávají se stezkami na 19 196 akrech krásné krajiny. Skvělé místo pro útěk před telefonním signálem, před každodenním shonem i před krvelačnou manželkou. V Birmestone si zkušební jezdci nové Kawasaki SidexSide užili pěkně naplno.


Kapitoly článku

  1. Tyrex4 750 4x4 první svezení
  2. Kompletní fotogalerie

Řada Kawasaki Teryx4 750 4x4 určitě potěší každého, kdo hledá správnou rovnováhu mezi funkcí a výkonem. Dodává se ve čtyřech různých barevných variantách. Ale otázkou je jestli Teryx4  bude šlapat stejně dobře, jak vypadá?
Chladné svěží ráno prolomilo prvotní ostych, hned po usednutí za volant zjišťujeme, že se jedná o příjemnější posezení. Jako by Kawasaki odstoupila od typicky tvrdých sedadel. Letmý pohled přes rameno odhaluje zadní část, kam se pohodlně vejdou další dva pasažéři. Zadní sedadla jsou soustředěna více do kabiny, i přes tento konstruktérský tah je ze zadních sedadel stále dobrý výhled. Všechna sedadla oplývají výborným bočním vedením.
Teryx4 nastartoval bez problémů, dávkování plynu koresponduje s citlivým a hladkým chodem. Kapalinou chlazený 749ccm čtyřtaktní  dvouválcový motor nabídnul spoustu energie, a to i se čtyřmi dospělými ve vozidle. Kawasaki Teryx4 750 4x4 dostal navíc 15 % energie oproti dvoumístné verzi. Tato nová síla je zdokonalena aktualizovaným elektronickým systémem vstřikování paliva s dvanáctibodovými vstřikovači. Výkon je přenášen na kola plynule měnitelným převodem (CVT), speciálně upravenou převodovku s variátorem hlídá elektronika.
Nová spojka přinesla dobrou odezvu na plyn.
Podvozek je koncipován pro sportovní jízdu, dvojitá A ramena doplňují plně nastavitelné tlumiče s přepouštěcí komorou. Kawasaki kladla nároky na pohodlné cestování se čtyřmi lidmi na palubě nebo jen s jedním cestujícím. Během dne za volantem si řidiči pochvalovali čipernost a ovladatelnost stroje. Všude se vešel, na relativně malém placu se Tyrex4 hravě otáčel. A rázy vysílané do podvozku se neodrážely ani k jednomu ze 4 jezdců. Teryx4 750 4x4 jel i v nejtěžším kopci s lehkostí, a ani jednou jsme nepociťovali, že by bylo potřeba více energie.
Teryx dostal čtyři monoposty, tudíž mu Kawasaki dodala nějaké opravdu skvělé funkce, včetně nově navrženého rámu, který je velmi tuhý.
Multifunkční elektronický displej nabídl dobře viditelné rozhraní  informací: tachometr, palivoměr, hodiny, dvě denní počítadla kilometrů, ukazatel 2WD/4WD, kontrolka předního diferenciálu, kontrolka parkovací brzdy, ukazatel teploty vody a kontrolka vstřikování paliva.

Brzdový systém přichází s 200mm hydraulickými kotouči - aby byly chráněny co nejlépe, jsou zapuštěny do kol - a s ocelovým opletením brzdových hadic. Brždění motoru se za předpokladu plně obsazených 4 míst nekonalo. Nedostatky dochytaly účinné brzdy.

Jedna věc, které jsme si všimli, byl vylepšený přístup k údržbě Tyrexu4. Airbox byl přemístěn tak, aby přístup k němu nevyžadoval žádné nástroje. Také olejová měrka sklidila souhlasné přikývnutí, její umístění pod sedadlem přispívá k snadnému přístupu.

Negace sklidily příliš malé přední blatníky, které jezdce nekryly tak jak by měly.

www.atvriders.com

Teryx4 750 4x4 Kawasaki míří do cílových skupin:
  • Rodiny s dětmi
  • Lovci, kteří potřebují prostor i  pro přátele
  • Pohodoví jezdci, kteří nechtějí jezdit jen ve dvou


Kapitoly článku

  1. Tyrex4 750 4x4 první svezení
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 2x

Katalog čtyřkolek - kompletní informace o modelu

Kawasaki Teryx4»

Další články sekce Kawasaki

Kawasaki KFX 450R - 2014

17.07.2013, Představujeme
Kawasaki KFX 450R i s modelovým rokem 2014 jistě dosáhne na sportovní vrchol. Agilní podvozek, rozšířená ramena, dominuj...

Tuningovka Kawasaki KFX Mufignug 700

30.07.2012, Představujeme
Nárazník ve tvaru kříže, kožené doplňky, lebky zdobící každý záhyb, Harley doplňky... Mluvíme tu o tuningové Kawasaki KF...

Kawasaki KVF300

31.10.2011, Představujeme
Stejně jako Yamaha, tak i Kawasaki pro modelový rok 2012 vsadila na třístovkové modely. Kawasaki u třístovky nastavila s...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.26s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce