QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Intermot: Yamaha, Suzuki, TGB, Adly, Cectek

Text: Jan Krajíček | Foto: Jarda Ducháček | Datum: 08.10.2010 | Zobrazeno: 11580×

Intermot: Yamaha, Suzuki, TGB, Adly, Cectek Velké značky Yamaha a Suzuki představily kromě jednostopých novinek také svou čtyřkolovou produkci. Ale zapomenout nesmíme ani na menší výrobce, kteří se ve dvou stopách také činili. A s čím tedy kdo přišel?


Kapitoly článku

  1. Představení z Kolína
  2. Kompletní fotogalerie

Yamaha představila medvěda s posilovačem, tedy model Grizzly 450 se specifikací EPS. Progresivní posilovač, který se bude montovat i do modelů 550 a 700, se chová zároveň jako tlumič řízení. Zajímavé je, že i přes osazení posilovačem je nová šelma ze stáje Yamahy o něco lehčí, než byl její předchůdce.
Druhou dlouho očekávanou novinkou byl Raptor ve verzi 125. Ten byl představen již dříve letošního roku, v Kolíně byl ale k vidění i na živo, a tak jsme zblízka ho omrkli. Po úspěšné dvěstěpadesátce tak Yamaha představila tohoto dravce také v menší verzi pro méně zkušené jezdce. Kromě slabšího a lehčího motoru se Raptor 1250 dočkal také designové úpravy v podobě jednoho světla. Tahle čtyřkolka působí velice lehkým a vzdušným dojmem. Pro nadcházející rok bude k dispozici v několika barevných provedení.

Také Suzuki se blýskla několika novinkami. Velký KingQuad 750AXi je nyní ve verzi Power Steering, tedy s posilovačem řízení. Opravdovou novinkou je ale půllitrová verze téhle velké víceúčelové čtyřkolky. 500AXi by za cenu menšího výkonu měla nabídnout menší spotřebu, ale podobnou obratnost při průchodu terénem, jako její větší sourozenec.
Už očekávanou samozřejmostí pak byly nové barevné verze oblíbených QuadRacerů a QuadSportů v různých objemech (450, 400 a 250 ccm).

Tchajwanská TGB se prezentovala nejen klasickým stánkem, ale jednu svou novo čtyřkolku umístila i do koridoru spojujícího jednotlivé haly.
U TGB jsou letos dvě novinky – prodloužený Blade 500LT (o kterém jsme psali v testu) a upravený Target 550iRS. Ten je nyní dospělejší a silnější, neboť díky novému motoru dostal víc síly, v off-road verzi celých 40 koní. K tomu přidává agresivnější design s pestrými polepy. Přední odpružení navíc doznalo velkých změn, když dosavadní zdvojené tlumící jednotky byly nahrazeny jedním tlumičem s vinutou pružinou po každé straně. Nechybí ani LED blikače a lehká 12 palcová kola v základu.

V Kolíně ale nemohl chybět velký stánek německé společnosti Herkules, která třeba kromě české Blaty prodává spoustu dalších značek. Jedním z nejznámějších jmen v jejím portfoliu je Adly. Co tyhle čtyřkolky na příští rok nachystaly?
Především jde o facelift světla a plastových blatníků, které jsou zase o trochu špičatější a hranatější. Přibyly také nové barevné varianty. Modelová řada Hurricane se rozrostla o typ 500S Flat se silničními gumami. Ke sportovním 14 palcovým kolům se přidaly nové tlumiče a výkonnější brzdy, a tak bude 500S Flat vhodný hlavně k řádění na asfaltu. Motor o výkonu 46 koní by to měl dosyta umožnit.
Zajímavým vozítkem, které bylo v Kolíně také k vidění, je Adly Minicar Onroad. Minicar pro dva váží jen 376 kg a dokáže frčet rychlostí až 80 km/h. Vybaven je automatickou převodovkou, diodovými blinkry, strohhou, ale přehlednou palubovkou a sportovními sedačkami s bočními výztuhami. Kapota sice není nijak designově úchvatná, je však účelná, neboť díky použitým plastům a karbonovým dílům přispívá k nízké váze vozidla. Tohle kompaktní miniautíčko je dostupné také ve verzi Offroad.
Kromě Adly představil Herkules taky čtyřkolky Cectek. Ty jsou oproti Adly designově mnohem zajímavější, což ostatně z fotek sami vidíte. Pětistovky KingCobra, Estoc, Gladiator i Quadrift se ukázaly v několika barevných mutacích.

Kapitoly článku

  1. Představení z Kolína
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 3.50 Známkováno: 6x

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

wallpapper Intermot: Yamaha, Suzuki, TGB, Adly, Cectek

1024x640
1200x750
1600x1000



Další články sekce Suzuki

Suzuki inovuje

30.06.2014, Novinky
Pro modelový rok 2015 přišlo pár dalších změn. Suzuki razí heslo, když už něco bylo vymyšleno a funguje to, tak není pro...

Eicma: galerie čtyřkolek

13.11.2010, Novinky
Milánská výstava není jen velkou přehlídkou motocyklových značek. Chybět nemohly ani nejrůznější čtyřkolky, mezi nimiž s...

Intermot: Yamaha, Suzuki a Kawasaki

17.10.2008, Novinky
Své novinky představily samozřejmě výrobci ze země vycházejícího slunce: Yamaha, Suzuki a Kawasaki....

Další články sekce TGB

ASP Group Distributing v novém sídle

30.11.2019, Novinky
Přilby LS2, čtyřkolky Arctic Cat, TGB, Access, Linhai, elektrické skútry Yadea, to je jenom zlomek ze sortimentu, kterým...

Nový TGB Blade 1000i nabízí lepší techniku

29.07.2019, Novinky
TGB Blade 1000i nyní přichází s novým atraktivním designem a vylepšenou technikou. Nová generace čtyřkolky roku 2019 v Č...

Nový BLADE 600i SE LT 4x4 2017

28.08.2017, Novinky
TGB Blade se za tu dobu, co je na trhu, už stihl stát legendou. To ovšem samozřejmě neznamená, že by továrna TGB spala n...

Další články sekce Yamaha

Pozvání na Yamaha ATV test den

31.05.2023, Novinky
Prezentace s možností osobního vyzkoušení několika modelů čtyřkolových vozidel Yamaha kategorie ATV a Side-by-Side....

Yamaha zve na ATV TOUR 2022

16.08.2022, Novinky
Yamaha ATV TOUR poprvé v České republice. Jedinečná šance pro širokou veřejnost otestovat zdarma špičkové sportovní quad...

Yamaha spustila online rezervace novinky Wolverine RMAX 1000

15.12.2020, Novinky
Yamaha před nedávnem představila svou velkou novinku v segmentu side-by-side, ke které právě spustila online rezervační ...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:2.88s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce