QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Nový TGB Blade 1000i nabízí lepší techniku

Text: TZ | Foto: TZ | Datum: 29.07.2019 | Zobrazeno: 4584×

Nový TGB Blade 1000i nabízí lepší techniku TGB Blade 1000i nyní přichází s novým atraktivním designem a vylepšenou technikou. Nová generace čtyřkolky roku 2019 v ČR (v hlasování veřejnosti) prošla výraznou změnou. Nový sebevědomý design přitahuje velmi zdařilou maskou chladiče a originálními Full-LED matrixovými světlomety, další podstatné změny najdete pod kapotou. Zásadní inovací prošla například automatická převodovka, který má nyní novou zesílenou konstrukci s japonskými komponenty; v denním životě oceníte také kompletně odnímatelnou přední mřížku, která usnadňuje čištění chladiče.


U nového TGB Blade 1000i samozřejmě nechybí nic z toho, díky čemu se stal tak oblíbenou čtyřkolkou: silný a spolehlivý dvouválcový V-motor, snadná ovladatelnost, pohon 2x4/4x4 se dvěma uzamykatelnými diferenciály, třírežimový posilovač řízení EPS, prodloužený podvozek s dostatkem místa pro dva jezdce a výbornými vlastnostmi v prudkých stoupáních, ve výbavě nechybí silný naviják, atraktivní 14" alu disky, tažné zařízení, Full-LED osvětlení nebo kvalitní nitrogenové tlumiče EVO s progresivně vinutými pružinami.

Silný motor V-Twin 1000 EFI

Dvouválcový V-motor je jedním z vůbec největších motorů světa čtyřkolek. Díky svému obrovskému výkonu a točivému momentu dává čtyřkolce dynamiku a mohutnou tažnou sílu. Moderní elektronické vstřikování paliva zaručuje spolehlivé starty, čisté spalování a nízkou spotřebu nezávisle na nadmořské výšce.

Nový je například variátor, který má zesílenou konstrukci a používá vysokopevnostní hnací řemen od japonského výrobce MITSUBOSHI (ne, to není překlep), nové je také elektronické vstřikování paliva SYNERJET (Francie), ojnice jsou nyní uložené v japonských jehlových ložiskách. Změny na podvozku přinášejí přesnější řízení díky uložení A-ramen v nových pouzdrech ze speciálního materiálu Dupont, podvozek také více stíhá díky nitrogenovým jednotkám EVO s progresivně vinutými pružinami.

Prodloužený podvozek

Vylepšený podvozek má zlepšený přední nájezdový úhel a vyšší světlou výšku vzadu. A-ramena jsou nyní nově zavěšená v pouzdrech ze speciálního materiálu od firmy Dupont, který zajišťuje přesnější vedení, snadnější řízení, lepší stabilitu a vysokou životnost. Moderní nezávislé zavěšení všech kol dává čtyřkolce prostupnost těžkým terénem a přesvědčuje i ve vysokých rychlostech. Dlouhý rozvor poskytuje dostatek místa řidiči i spolujezdci a dává čtyřkolce zvýšenou stabilitu při jízdě v prudkých kopcích.

Blade 1000i LTX je postavený na prodlouženém rámu, takže nabízí dostatek místa dvěma osobám se samostatnými sedačkami pro řidiče a spolujezdce. Spolujezdec má k dispozici plné pohodlí včetně opěrky zad, ručních madel s příjemným povrchem a vyvýšených opěrek nohou.  

Variabilní posilovač řízení se třemi režimy

Elektrický posilovač řízení zmenšuje sílu potřebnou na řízení - ani dlouhá jízda nebo celodenní práce vás proto neunaví. Posilovač zlepšuje i ovladatelnost čtyřkolky a navíc působí i jako tlumič úderů do řídítek, když například přední kolo narazí na kámen, díru nebo skrytý pařez. Náraz vám proto nevyrazí řídítka z ruky - většinu energie pohltí posilovač. Posilovač řízení má variabilní účinek a tři volitelné režimy.

Pohon 4x4 se dvěma diferenciály

Systém pohonu 4x4 se dvěma nezávisle ovladatelnými diferenciály přináší vysokou variabilitu pohonu a výbornou terénní prostupnost. V nejtěžším terénu oceníte rychle pracující elektrické uzávěrky obou diferenciálů a elektrické připojování pohonu předních kol 2x4 / 4x4, díky kterému se Blade 1000i příjemně řídí v zatáčkách a umožňuje zvolit nejlepší konfiguraci pohonu pro každý terén a každou situaci. Výsledkem je dokonalá trakce, vynikající průchodnost těžkým terénem, kultivovaná klidná jízda a snadné řízení.

Kotoučové brzdy na všech kolech

Výkonné brzdy jsou stejně důležité jako výkon motoru. Čtyřkotoučový hydraulický brzdový systém s vrtanými kotouči velkého průměru a pancéřovanými brzdovými hadičkami vám dodá důvěru při posouvání vašich jezdeckých schopností nebo při jízdě s těžkým nákladem.

Moderní Full-LED osvětlení

Chloubou TGB Blade 1000i LTX jsou zcela nové vysoce svítivé Full-LED matrixové světlomety, které společně s maskou chladiče dominují celému stroji. Ve světlometech jsou elegantně zabudované přední LED blikače a světla pro denní svícení. Také veškeré další osvětlení včetně brzdových světel a zadních blikačů je osazené inovativní LED technologií, která nabízí vynikající světelný výkon při nízkém odběru elektrické energie šetřící baterii. Celá přední maska chladiče je navíc chytře snadno odnímatelná, což vám umožní pohodlně vyčistit chladič.

Multifunkční LCD displej

Multifunkční LCD displej poskytuje všechny důležité údaje jako digitální otáčkoměr, digitální rychloměr, maximální dosažené otáčky motoru, maximální dosažená rychlost, průměrná rychlost, 2 počítadla denní ujeté vzdálenosti, počítadlo celkově ujeté vzdálenosti, denní počítadlo najetých motohodin, celkové počítadlo najetých motohodin, palivoměr, palubní hodiny, zobrazování diagnostických a poruchových kódů a všechny potřebné kontrolky.

Bohatá výbava již v základu

TGB Blade 1000i LTX nabízí už v základu mimořádně bohatou výbavu. Blade 1000i LT EPS je plně vybaven nejmodernějším systémem pohonu se dvěma diferenciály s elektrickými uzávěrkami a elektricky přepínatelným pohonem 2x4 / 4x4, k další výbavě patří elektrický posilovač řízení, elegantní 14" hliníkové disky, značkové pneumatiky Maxxis Bighorn, chrániče rukou a páček, robustní přední ochranný rám, moderní kompozitní nosiče zavazadel vpředu i vzadu, pohodlné sedadlo spolujezdce s opěrkou zad, opěrky nohou pro spolujezdce, 12V zásuvka, tažné zařízení a elektrický naviják s vysokou tažnou silou 3000 lbs.

 

Více na www.tgbmotor.cz



Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 2.20 Známkováno: 5x

Katalog čtyřkolek - kompletní informace o modelu

TGB Blade 1000 LT»
TGB Blade 1000 EFI»

Další články sekce TGB

ASP Group Distributing v novém sídle

30.11.2019, Novinky
Přilby LS2, čtyřkolky Arctic Cat, TGB, Access, Linhai, elektrické skútry Yadea, to je jenom zlomek ze sortimentu, kterým...

Nový BLADE 600i SE LT 4x4 2017

28.08.2017, Novinky
TGB Blade se za tu dobu, co je na trhu, už stihl stát legendou. To ovšem samozřejmě neznamená, že by továrna TGB spala n...

Eicma: galerie čtyřkolek

13.11.2010, Novinky
Milánská výstava není jen velkou přehlídkou motocyklových značek. Chybět nemohly ani nejrůznější čtyřkolky, mezi nimiž s...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.08s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce