QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Svatá čtveřice

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 31.08.2015 | Zobrazeno: 5506×

Svatá čtveřice Prašná, ale ne tak žhavá byla čtyřhodinovka čtyřkolek, nejtěžší závod sezóny. Miřejovský vyměnil pro poruchu stroj a byl diskvalifikovaný, Fišar s náskokem minuty vyhrál s Tůmou a Novotným za zády. Motorky startovaly do milovické pekelné výhně ve 13:30.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Takhle nějak zostra zněla první zpráva z Offroad Maratonských stránek. A ono to tak opravdu bylo, naše redakce byla u startu i u cílové rovinky. Všech cca šedesát jezdců se do nejdelšího závodu pustilo velmi dravě a v první zatáčce to vypadalo jako by se jednalo o motokrosové závody.
Zkušenější jezdci věděli, že nemá cenu se nikam cpát, ale i tak se jelo hodně rychle. Mezi Mistrovskými sportkami měl hned od začátku velké potíže s nastartováním stroje Tůma, tomu jeho Yamaha ne a ne nastartovat. Pozdní starty jsou u něj známé, ale až tak pozdní zase ne. Už to vypadalo, že jej kluci odtlačí na stranu a v tom jeho YFZ naskočilo a jal se stíhací jízdy. Co kolo to stahoval náskok svých soupeřů, byla to filharmonie tohoto zkušeného jezdce sledovat.
Naopak Martin Krejčík si jel hned od startu s přehledem na bednu, po dvou hodinách a půl jej potkal smolný střet s kličkující 4x4, který jej stál celkové první místo v kategorii Mistr Sp a taky dvojitá bodovací nálož. Namísto s nadílkou prvního místa se musel spokojit s body za šestou příčku a to i s ohlédnutím na diskvalifikaci Martina Miřejovského, který si během závodu vyměnil poškozený stroj za nový.
Karel Tichý se svým zbrusu novým závoďákem startoval za kategorií Mistr 4x4, tedy v kategorii Pohár 4x4 nad 500, ale po pěti kolech už se tlačil před Vágnera, bohužel litrový Scrambler tuto dravou jízdu nevydržel a Karel musel do depa. Po lehké opravě se vrátil zpátky do soubojů o drahocenné body a první místo v kategorii putovalo do Polaris stáje.
Velkým překvapením byl návrat Jaroslava Chytila, kterého jsme letos viděli na Can-Am DS, a v Milovicích se na start postavil s voňavkou Polaris Scrambler 4x4. Jarda: „Včera jsem si jej koupil, tak uvidíme co to umí.“ No a po dolítnutí 4hodinovky vše okomentoval:“ Ale jo, je to jiné než na co jsem zvyklý, ale asi Scramblerovi přijdu na chuť.
Velké srdce ukázala jediná žena v závodním poli a to Kačka Křenková, která se ve druhém kole střetla se stromem, a i když jí tento pád velmi zpomalil, nevzdala se a jela dál. Quad point okomentoval dění na trati takto:“ První závod se staršími juniory na 90 min, nejenom že dojela i po karambolu se stromem, drobnou opravou, ale na nejslabším stroji a jako jediná holka dojela na krásném 9. místě ze 13 závodníků…
Čtyřhodinovka nalákala dalšího nováčka a to Jiřího Hajného z Wolverine Racing Teamu, který se na start postavil s pouštním speciálem Can-am Renegade 800 ccm (kterého známe z Wings stáje, tento stroj vyhrál IR Rally 2015). Jirka si na první start nevedl vůbec špatně a po 4 hodinách si v kategorii Přebor 4x4 nad 500 vyjel body za páté místo.
Všem jezdcům patří velký respekt, vydržet 4 hodiny v takovém vedru a na tak rozbité trati je masakr. Během závodů padlo i pár karambolů, které si vyžádaly oběti na výstrojích, což si na vlastní kůži otestoval mladičký jezdec Škarka, kterému se po pádu rozpadl krunýř a i helmu po tomto pádu musel vyměnit. Suma sumárum si v Milovicích vyjel body za 3 místo. Antonín Koutecký tentokrát jen fandil, bohužel si týden před startem zlomil ruku na tréninku.

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 2.33 Známkováno: 3x

Články šampionátu Offroad Maraton

OffROAD Maraton 2017 startuje v Šiklově mlýně

10.03.2017, Závody
Praha 10. března 2017 - První závod 18. ročníku OffROAD Maratonu se jede v sobotu 25. března v Šiklově mlýně na Vysočině...

Kalendář OffROAD Maratonu 2016

04.01.2016, Závody
Kalendář OffROAD Maratonu 2016. Termíny a místa závodů na příští rok jsou tu. Vyznačte si do kalendáře! ...

Poslední letošní Ředhošť

08.11.2015, Závody
Tento víkend se rozdaly poslední body seriálu Offroad Maraton 2015 na závodech v Ředhošti opodál Litoměřic. Celou sezónu...


Nepřehlédněte

Novinky a reportáže





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.36s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce