QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Poslední letošní Ředhošť

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 08.11.2015 | Zobrazeno: 7711×

Poslední letošní Ředhošť Tento víkend se rozdaly poslední body seriálu Offroad Maraton 2015 na závodech v Ředhošti opodál Litoměřic. Celou sezónu nás tak nějak provází hezké počasí a nejinak tomu bylo i v Ředhošti, obavy ze sychravého podzimního počasí se nenaplnily a za pěkné divácké atmosféry byli korunováni letošní Offroadmaratonský mistři republiky.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Junioři Starší:

Za připravenost tratě patří organizátorům velké díky, bylo vidět, že si kluci opět na trati vyhráli, a i když nám ráno sprchlo na trati to louže neudělalo, což je v Ředhošti jenom dobře. Na trať vystřelili jako poslední Junioři Starší, zeleno oranžových vestiček se na trati na posledním závodě sezony sešlo opravdu hodně a mezi čistě mužským osazenstvem zazářili hnedle dvě dívčiny. Kačka Křenková po hodně dobrém odpálení ze startovní lajny, do první zatáčky najížděla ze 3 místa, bohužel i v této kategorii se jede velmi ostře a to hned od začátku. Kačka ač najížděla ze zatáčky třetí, tak stísněnější prostor na lavici si vyžádal první velký karambol. Ve výskoku se střetla s Radkem Poršem, načež Káča šla do salt a po dopadu zůstala ležet na trati. Držkopád si vyžádal rychlý zásah sanitky, naštěstí Kačka vyvázla jen s naraženými zády, naraženou pánví a modřinou na levé ruce. Do závodu už Kačka nenastoupila, ale o to víc fandila své týmové kolegyni Kiki Vaňkovou. Která v Ředhošti okusila svůj vůbec první OFM a ještě k tomu si zapsala 3 odjetý závod v kariéře.
V této třídě se očekávala korunovace Ladislava Řánka, mladý jezdec však nepotvrdil svojí letošní nadvládu a po karambolu pod lavicí se musel pro letošní rok spokojit s celkovým druhým místem. Radek Porš z týmu Haruda Team RAC Sedlčany- CZAUTO, tím pádem dotáhl celkové zlato do finiše a to i z Ředhoště. Filip Koutecký bohužel do závodů nenastoupil i tak mu patří celkově 3 příčka za sezonu 2015.

Mistři Quad:

Mistři byli kořistí Zdeňka Tůmy. Teda co se celkového vyhlášení týče, na velmi rychlé trati v Ředhošti Zdeněk dojel až na čtvrté příčce, pěkně za zády Martina Miřejovského, kterého Zdeněk po velmi dlouhé době sesadil z Mistrovského trůnu, Martin kupodivu pro letošní rok padl až na celkovou 4 příčku. Ředhošťské zlato nad hlavu vyzdvihl Petr Sýkora, kterého jsme letos mohli vidět jen dvakrát, a vždy si domu odvezl nejcennější kov.
Dominik Škarka měl dost dobře poskládané body, a nemusel tak do posledního závodu nastoupit, tak mu za celkovou sezonu putuje Titul Vicemistra. Konečně tu máme korunovaci celkově třetí příčky, kterou si odváží hodně dobře rozjetej tým Kaskadérů. Ti si za letošní sezonu odvezli co jen to šlo, no a v Mistrovskýh sportkách si třetí příčku odvezl Luboš Kuncíř. Kterého jen tak mimochodem v Ředhošti mechanici brzdili aby se šetřil a neletěl jako hovado.

Polaris team s prasklým výfukem v Ředhošti první!

Čtyři hodiny maratonu aut jsou u konce, rychlá trať v Ředhošti nepřekvapila. Polaris team jasně zvítězil navzdory technickým potížím. V absolutním pořadí na druhém místě skončil KB system offroad team, které stíhal třetí Valtr offroad team. Oslavy konce sezóny zahájili ještě před vyhlášením členové týmu Autocentrum Luňák, kteří se po projetí cílem samou radostí převrátili na střechu (zdroj www.offroadmaraton.cz).

Mistr ATV:

Nejlépe měl k titulu našlápnuto Michal Vágner, který držel výhodu několika bodů a tak nějak v Ředhošti ani nemusel startovat. Ae poslední závod sezony si nenechal ujít a z Ředhoště si odvezl kromě Mistrovského titulu i druhé místo v kategorii. Michal Vágner: „Poslední závod sezóny Offroad maratonu a až druhé místo. Sice nejrychlejší kolo ve třídě Mistr 4x4, vedení v závodě ale po jednom skoku nastala kolize s jezdcem, který se tam zapomněl. Proražený kolo a ohnutý rameno. S tim se dnes prostě vyhrát nedalo.“ Ředhošťské zlato havarovanému Vágnerovi vyfoukl rychlík z LTcar racing teamu Daniel Matějka. V celkovém ohlédnutí do sezony Dan drží celkově 2 příčku. Celkově třetí příčce v nejsledovanější kategorii šel naproti Václav Šanc a pátým místem z Ředhoště se mu letošní snažení potvrdilo.


Pohár Quad/ATV:

21 jezdců na startu to byla rozhodně nejnaplněnější qaderská kategorie. V této kategorii se padalo, lítalo vrtulníkem, ale také se sbíraly poslední cenné body. Jiří Jančík v Ředhošti první, druhý dojel Michal Eiselt a třetí Lukáš Bumbala. Celkové výsledky naleznete zde: offroadmaraton.cz/vysledky.html.  ATV kategorie v Ředhošti dopadla takto: 1. Jan Zderčík, 2. Karel Tichý, 3. Radomír Beneš .

Video:




Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 2x

Články šampionátu Offroad Maraton

OffROAD Maraton 2017 startuje v Šiklově mlýně

10.03.2017, Závody
Praha 10. března 2017 - První závod 18. ročníku OffROAD Maratonu se jede v sobotu 25. března v Šiklově mlýně na Vysočině...

Kalendář OffROAD Maratonu 2016

04.01.2016, Závody
Kalendář OffROAD Maratonu 2016. Termíny a místa závodů na příští rok jsou tu. Vyznačte si do kalendáře! ...

Svatá čtveřice

31.08.2015, Závody
Prašná, ale ne tak žhavá byla čtyřhodinovka čtyřkolek, nejtěžší závod sezóny. Miřejovský vyměnil pro poruchu stroj a byl...


Nepřehlédněte

Novinky a reportáže





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.64s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce