QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


První Buriánka

Text: Ollie Roučková | Zdroj: Petr Hrubant | Datum: 30.04.2015 | Zobrazeno: 3237×

První Buriánka V neděli 19.4.2015 odstartoval motokrosový seriál Buriánka Cup novou sezónu tradičně v Cítově u Mělníka. Kromě nádherného slunečného počasí, přivítala jezdce nažehlená trať a jak tu bývá zvykem, také oblíbený stánek s občerstvením.



Do kategorie quad hobby zavítal polský soused Kacper Mieszkowski, z Moravy přijel Ondřej Kulka a mnoho dalších jako byli: Tomáš Rytíř, Jan Tuček, Radek Šimice, Marek Brož, Tomáš Kalina, Filip Kukla a další, ale také pár nových tváří, kteří přijeli otestovat své jezdecké schopnosti – což je určitě dobře. Ve veteránech se sešla víceméně známá sestava ve složení: Jiří Vlček, Jiří Šumichrast, Pavel Krampera, Marek Kalina, Vlasta Beneš, Pavel Lejsek a Fišar.
V profících jsme mohli vidět Jirku Kašpara, Honzu Balšánka, Davida Veselého a Lukáše Vyšatu. Také přijel David Sůsa, ale pro technické problémy do závodu nenastoupil. V hobbících si suverénně dojel pro první stupínek Kacper se svou novou Yamahou. Jeho tempu se nejvíce přiblížil Radek Šimice, JanTuček a Tomáš Rytíř. Honzova LTR v první jízdě vypověděla službu, když se mu zadřela ložiska v excentru na zadní ose a druhou jízdu tak absolvoval na stavbě YFZ 250 svého mladšího sourozence.
Problémy se nevyhýbali ani ostatním jezdcům této kategorie když Tomáš Lejsek ušlápl nášlap své yamahy a Štěpán Mariaš si narazil klíční kost, když přepálil velkou lavici a do druhé jízdy už nenastoupil. Obě jízdy probíhaly obdobně, v obou si prvenství vyjel Kacper, i přes kolizi při startu druhé jízdy. Celkově tedy 1. Kacper Mieszkowski, 2. Radek Šimice a 3. Tomáš Rytíř, který po roce oprášil svou YFZ. Profíci startovali jen čtyři a tak byli sloučeni s veterány. Ve veteránech si prvenství v první jízdě vyjel Jiří Vlček, před Šumichrastem a Kramperou. Vlček do druhé jízdy nenastoupil. Již po první jízdě se ozýval nelichotivý zvuk z motoru jeho KTM a tak se rozhodl raději nestartovat, aby motor nezničil úplně. Druhou jízdu tedy vyhrál Jirka Šumichrast, před druhým Pavlem Kramperou a třetím Fišarem a čtvrtým Markem Kalinou. Technické problémy potkaly i Pavla Lejska, když mu na jeho LTR Praskla pružina jednoho z ventilů a motor tak ztratil kompresi. V profíkách si stylem start – cíl v obou jízdách vyjel Jiří Kašpar. Téměř celý závod Jirku stíhal Honza Balšánek. Tato dvojice se brzy po startu oddělila od zbývajících dvou závodníků – Lukáše Vyšaty a Davida Veselého. Lukáš a David sváděli v obou jízdách urputné souboje o bronzovou příčku, přičemž 3. místo obhájil David.
Celkově tedy 1.Kašpar, 2. Balšánek, 3. Veselý a 4. Vyšata. Za zmínku stojí i první start mladého závodníka – mladšího bráchu Jirky Kašpara, který do nenastoupil do druhé jízdy, když všem ukazoval jak mu krásně svítí světla, až se mu vybila baterka a svou čtyřkolku už nenastartoval. Na závěr nezbývá než poděkovat pořadatelům za skvěle připravené závody a budeme se těšit na další závod tohoto seriálu, který se bude konat 30. Května v Božeticích.


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.33 Známkováno: 3x

Články šampionátu Amatérské závody čtyřkolek

Fotogalerie - Last Adventure

21.04.2017, Závody
Svou premiéru si Last Adventure odbila v Milovicích u Prahy, Procamping racing teame přináší fotogalerii z dění této cro...

Pískovna Dražetice hostila HandyCup

19.04.2016, Závody
Již tradičně se v jarních měsících objevuje seriál závodů pro vozíčkáře na čtyřkolkách na trati Pískovna Dražetice. Let...

Batti MX Cup první závod

08.04.2016, Závody
Sic je už Duben,ale vraťme se ke dni kdy odtartoval seriál Batti MX Cup prvním závodem ve Světci. I přes rychle se měníc...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.54s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce