QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Jak se liší závodění a tréninky na Stunt?

Text: Ollie Roučková | Datum: 23.10.2015 | Zobrazeno: 2158×

Jak se liší závodění a tréninky na Stunt? Z plácku pro Stunt riding na Handycup závody. Tentokrát Richarda nečekalo jen vystoupení. V čem že je Stunt jiný a zůstane Richard jen u jeho oblíbených vylomenin?



Richard: Ježdění po trati, kde se letí furt plnej a stále dokola je úplně jiné, jak fyzicky tak i psychicky. Na trati když polevíte, tak něco většinou ztrácíte, ať už je to čas, pozice… Na plácku, když polevím, tak je to naopak. Naberu síly, mezitím si mohu na kolku třeba lehnout, nebo jen tak sedět, nic neztrácím, ale nabírám sílu na další těžší tríček. Můžu si volit svoje vlastní tempo a nehoní mě pocit prohry. Na trati, když jste tip člověka jako já, ten co se nevzdává a jede až do konce, tak nemůžete zákonitě ubrat, ani když vám docházejí síly. Ve skutečnosti, docházení sil je jen v mysli. Překonat ten pocit vyčerpání myšlenkami a cítěním stroje vás posouvá na hranici, kde vás žene mozek, tam vás adrenalin dobijí.
Jak s trémou? No já jí už ani nemám. Spíš se vždycky nemohu dočkat, kdy už sakra budu moct jet! Stále čekám a promýšlím si celý závod, nebo celou show, co a jak a co když. A nakonec zjistím, že buď, anebo!
Na plácku je to větší pohoda, ale zase potřebujete mít vytrénované úplně jiné svalstvo, než na trať, což jsem si okusil sám v Krupé, když jsem se po závodě pár dní sotva hýbal! Musím říct, že mi baví obojí! Ale moje srdce dávno připadlo STUNTRIDINGU a zůstávám u něj!"

Video:

 



Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu Amatérské závody čtyřkolek

Adam Veselý za řídítky Access 90 DRR

21.03.2012, Rozhovory
Závodník, kterého vám přiblížíme, teprve letos začal navštěvovat první třídu, ale už od 3 let tahá za plyn 4koles. Sedmi...

Tomáš Nikodým zabiják z Vysočiny

14.02.2012, Rozhovory
Tomáš ochutnal první závodní sezonu v roce 2011, na trati jej můžete potkávat se startovním číslem 84 v převážně červeno...


Nepřehlédněte

Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.37s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce