QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Adam Veselý za řídítky Access 90 DRR

Text: Ollie Roučková | Datum: 21.03.2012 | Zobrazeno: 3250×

Adam Veselý za řídítky Access 90 DRR Závodník, kterého vám přiblížíme, teprve letos začal navštěvovat první třídu, ale už od 3 let tahá za plyn 4koles. Sedmiletý Adam Veselý si v loňské sezóně vyjel pro celkové 3. místo v Amatér republika cupu a ani do letošní sezony nemá nakročeno špatně.


Závodnický krůčky, pěkně popořádku:

Když  byly Adamovi 3 roky, dostal svojí první 4kolku na Vánoce. Byla to 110ccm čínské manufakturní výroby. Každý se divil že táta pustí špunta na tak silnou 4kolku, ale dle něj to bylo bezpečnější než ho posadit rovnou na 50ccm mini, která se nedala nastavit na plynu, řvala a odrazovala svou chabou konstrukcí. Na stodesítce Adam jezdil půl roku kolem chalupy a pak s ní vyjel na závody China cupu do Cítova. Ani nevíme jak skončil, ale poslední stoprocentně nebyl..
Když pak začal o rok později další ročník, přesedlali na Bashana 125 protože byl stabilnější a vypadal závodnicky (jak říkal sám Adam), muselo se už ale řadit. Na prvních závodech stačila jen dvojka, první samostatný řazeni přišlo až na závodech ve Stříbře, kdy měl Adámek v uchu vysílačku a táta mu říkal kdy má řadit a co. Loni v květnu šli do Accese DRR 90, jelikož jediný závodní seriál, který mohl Adam v 6 letech jet bez licence byl zase China cup. Museli vyměnit válec na 70 ccm protože 90 ccm kategorie nedovolovala. Loňský seriál mladičký jezdec suma sumárum dojel na prvotřídním 3. místě.

Teď bylo Adamovi v lednu 7 let a tak konečně mohl zažádat o juniorskou licenci, se kterou pojede MMCR v Junior i a Amatér racing cup.

Mini rozhovor:

Ahoj taťko závodnický, jakou 4kolku máš pro Adama připravenou pro letošní sezonu?
Teď jedeme Accese 90 DRR s minimem úprav s výrazným designem (Bárt je Adamův vzor).
Při výběru jsi sáhl po známé značce proč?
Šel jsem do Accese jelikož pro špunty na trhu nic srovnatelného není.

Pod jakým závodním teamem jedete pro letošní rok?
V AR cupu jedeme za Bornaco team, v Republice bychom rádi jeli za ASP Group, ale to se uvidí jak dopadne sezóna, jinak jedeme za náš klub Panská Skála Kamenický Šenov, kde trénujeme.
A co mamina jak to bere, že sedmiletý špunt závodí?
Naše mamka to bere statečně...Vypraví nás na závody a někdy (3x) se jich zúčastnila, nechce se na to koukat, protože se vždycky nešťastně postavila tam kde se mohl Adam ukázat a on toho využil a předvedl co on a 4kolka umí, ale mamka nepochopila a radši se přestala koukat.... O babičce radši ani nemluvím..

Moc děkuji za rozhovor a ať to Adamovi lítá.


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.25 Známkováno: 4x

Články šampionátu Amatérské závody čtyřkolek

Jak se liší závodění a tréninky na Stunt?

23.10.2015, Rozhovory
Z plácku pro Stunt riding na Handycup závody. Tentokrát Richarda nečekalo jen vystoupení. V čem že je Stunt jiný a zůst...

Tomáš Nikodým zabiják z Vysočiny

14.02.2012, Rozhovory
Tomáš ochutnal první závodní sezonu v roce 2011, na trati jej můžete potkávat se startovním číslem 84 v převážně červeno...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.26s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce