QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Cesta mezi tři moře - průšvih na hranicích

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 10.02.2014 | Zobrazeno: 3265×

Cesta mezi tři moře - průšvih na hranicích První hodiny se uzavírají a já vás mohu konečně pozdravit z Izraele, kam jsme dnes ráno s posunem jedné hodin dorazili. První Izraelský díl by se dal nazvat Online reportáží, protože jsem tento díl začala psát v letadle a dokončuji jej ve vlaku, kde je Wifi zona splu s elektrikou pro všechny nenažrané aparáty.


Kapitoly článku

  1. Expedice
  2. Kompletní fotogalerie

Let letadlem byl pohodový až na pár drobných turbulencí (již tradičně se necelých dvacet minut před dosednutím letadla Izraelští cestující začali převlékat do jejich tradičních úborů, v tu chvíli na nás dýchla atmosféra expedice, tak teď už je jasné, že se letí do Izraele), ale o to bohatší na zmatky byl přílet, proběhnutí celní zonou a stopnutí vlaku. Naše zmatky už začaly takřka hned co jsme vystoupili na letišti v Praze.
Ještě než naše letadlo odletělo celým dnem nás doprovázel zmatek na zmatek, Izraelské aerolinky nám sdělily, že náš let bude mít hodinu a půl zpoždění. Za to na ČR linkách toto zpoždění nebylo a i když jsme volali na infolinku nikdo nic nevěděl. Jitka, která nám pomáhá od samého začátku, nelenila zvedla telefon a zavolala přímo do Tel Avivu a pídila se po informacích. El Al informační středisko nám potvrdilo opravdové zpoždění a ať se nestresujeme informačním zmatkem v Praze. Takže namísto na devátou jsme se na letišti setkali až ve 22.00. Poté nás čekala promenáda u odbavení, kde nám celníci pokládali všetečné otázky typu: „Kam jedete, za jakým účelem jedete, kdo vám balil, znáte ty lidi se kterými letíte, vezete zbraně, proč máte u sebe helmu a motorkářskou bundu, jak dlouho jezdíte na čtyřkolkách, jak se tomuto sportu věnujete, kde budete jezdit a hlavně zda li nepřevážíte někomu nějaké zásilky….“

Nikdo z nás netušil, že už na letišti budeme KO:

Toto odbavení trvalo cca 20 minut u každého z expeditů. Na poslední chvilku dorazil jak jinak než Richard, jen tak tak vše stihl. Poté jsme se prodírali letištní halou, která má dokonale značené občerstvovací zony a nikdo z nás netušil, že budeme znaveni ještě než zasedneme na čtyřkolku. Maraton k hospodě byl nekonečnej, nakonec se podařilo. Proběhly řízky, saláty a pořádné korbely pivka.
Po čtyřech hodinách letu jsme vystoupili na letišti v Tel Avivu, tady nás čekala poslední celní prohlídka, kterou jsme díky Offerovi prošli bez úhony. Sice jsem měla pár problémů s tím, že mám v pase Egyptská razítka, ale vše jsme okecali a bylo to. Všichni jsme se obávali jak budeme hledat vlak a jestli vůbec tam s naší bagáží dolezeme, vlaky jsou umístěné přímo pod letištěm, takže nás od letištní haly a vlaku dělilo jen jedno schodiště. Velká zábava byla u nákupu jízdenek a následného strkání jízdenky do turniketu, vždyť je celý v hebrejštině a nikdo z nás netušil jak se to do terminálu strká. Na desátý pokus jsme prošli a nyní už sedíme ve vlaku kde je Wifi, elektrika pro telefony, noťasy i jiné přístroje.
A jestli se ptáte jak bych srovnala naše vlaky s Izraelskými, no nejedná se o dva v jednom jak tomu je u nás, žádné masáže za jízdy díky výhybkám či kolejím, ale plynulá hladká jízda za absolutního ticha v rychlostech 100 - 110 km/h.
  • Cena jízdenky na osobu 200 Kč
  • Doba jízdy 1 hodina a 30 minut
Večer jsme ještě v Haifě, po odpolední prohlídce města, která přinese zajímavé okamžiky hlavně v poznávání pro mnohé neznámé kultury. Následující den strávíme z řídítky čtyřkolek, příští reportáž, předpokládám, budu už asi posílat z  terénu. Předtím nás ale čeká celní odbavení, které nám už předpřipravil Saar, ten všechny papíry vyběhával ve dvou předešlých dnech.

Kapitoly článku

  1. Expedice
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 6x

Další články

Houdkovice lámaly rekordy

10.07.2017, Reportáže
Houdkovická výstava zavedla čtyři tisícovky návštěvníků rovnou do motoristického sedmého nebe. A že výstavy v Houdkovicí...

Jízda s pašíkem 2016

07.01.2017, Reportáže
V některých koutech republiky přišel konec roku dříve než bývá zvykem. V případě čtyřkolkářů to bylo už 17. prosince v B...

Mošna rozhodně neloví Pokémony

16.09.2016, Reportáže
Do každého vystoupení hází nové tríčky, každá akce je jiná. A nejen právě proto se s Richardem setkáváme na nejrůznějšíc...


Nepřehlédněte

Kalendář akcí

  Duben 2024  
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Novinky a reportáže





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:3.21s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce