QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Jízda s pašíkem 2016

Text: Ollie Roučková | Zdroj: TZ | Datum: 07.01.2017 | Zobrazeno: 58930×

Jízda s pašíkem 2016 V některých koutech republiky přišel konec roku dříve než bývá zvykem. V případě čtyřkolkářů to bylo už 17. prosince v Brunce u Humpolce, kde je Ráj čtyřkolek. Tam se sjela téměř sedmdesátka nadšenců na tradiční „jízdu s pašíkem“, která se vždy koná v posledních dnech roku a pro většinu z nás je to příležitost na poslední velkou jízdu na svém stroji ve starém roce.


Kapitoly článku

  1. Jízda s pašíkem
  2. Kompletní fotogalerie

Tento již osmý ročník se díky posunu svátků a Silvestra do obou posledních víkendů konal již v polovině prosince a možná i proto se tolik jezdců těšilo na dobroty z prasátka ještě před vánočními hody. Někteří se přijeli podívat na pořadatele už v pátek odpoledne, aby se ujistili, že přípravy běží jak mají a poté se jeli ubytovat do okolních zařízení. Ráno přesto tito kamarádi nebyli první, kdo se objevil na „place“. Předjeli je borci, kteří přijeli po ose za jasného a mrazivého rána až od Prahy, Kutné Hory a také z jiných míst, vzdálených nejméně 70 kilometrů od Brunky. Rozmrazování probíhalo rychle za pomoci horkých zabíjačkových polévek, čaje, kávy a také něčeho ostřejšího.


V deset hodin to na dvoře Ráje čtyřkolek vypadalo jako za invaze vojsk, když v mrazivém, ale slunečném dnu burácelo 64 motorů, připravených na vyjížďku. A ta byla, povím vám, že hned v prvních kilometrech jsme zkusili bláto, potom hluboký potok, kde několik slabších kusů muselo vyndat lano, nebo vytáhnout naviják a potom přišla rychlostní zkouška, kterou někteří doháněli tak, že jim ohýbala plynová páčka, aby jim kolona neujela. A ejhle, krásně prořezané křoví pod dráty vysokého vedení ve strmém svahu, to je výzva, která se musí přijmout. Každý si zvolil svoji „stopu“ podle odvahy a už jsme se „drápali“, někdo to i skákal! Zkrátka za dvě a půl hodiny jsme se všichni těšili na ovar a řízky a další dobroty oprávněně. Po obědě se losovala tombola od Polarisu, kde byly ceny za více než 20.000,- Kč. Takže za lístek, který stál 20,- Kč byla každá výhra super. Po tombole jsme vyjeli na další vyjížďku, ještě drsnější a zábavnější, včetně brodění až po „kufr“. Každý, kdo přijel na tento sraz byl svým způsobem vítěz dne, protože všichni to přežili, nikdo se nerozbil a nikdo to nevzdal i když jsme se vraceli do areálu poslední kilometry až za úplné tmy.


Polaris přivezl to nejlepší ze své „kuchyně“, RZR XP1000, RZR 170, Scrambler 1000, a hlavně úplnou novinku a tou byl Sportsman XP1000 EPS 2017, který ještě nemá nikdo, protože je to první kus dodaný do Evropy pro potřeby homologace. Krátké svezení na tomto ještě horkém kusu, bylo fakt zážitkem. Ještě ostřejší reakce na plyn, ještě luxusnější podvozek i brzdy a design který nenechá nikoho v klidu. Srdce se rozbušilo každému, kdo jej nemá z kamene.


Celý den podpořilo nádherný počasí, kdy jsme vystřídali během vyjížděk slunce i úplnou mlhu, kde jsme jeli jak průzkumníci za světly stroje před námi. Ale to bylo naštěstí jen chvilku a pak bylo až do večerního návratu krásně. Všichni si můžeme jen přát, aby se takováto super parta scházela častěji, aby pořadatelé měli podporu dodavatelů čtyřkolek, kteří mají postavený byznys na prodeji strojů používaných na těchto akcích a aby bylo kde se si zajezdit.



V Humpolci to umí a baví je to a mají podporu dobrých dodavatelů čtyřkolek a příslušenství.

Kapitoly článku

  1. Jízda s pašíkem
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.86 Známkováno: 7x

Další články

Houdkovice lámaly rekordy

10.07.2017, Reportáže
Houdkovická výstava zavedla čtyři tisícovky návštěvníků rovnou do motoristického sedmého nebe. A že výstavy v Houdkovicí...

Mošna rozhodně neloví Pokémony

16.09.2016, Reportáže
Do každého vystoupení hází nové tríčky, každá akce je jiná. A nejen právě proto se s Richardem setkáváme na nejrůznějšíc...

Quadparáda po šesté

30.07.2016, Reportáže
Poslední víkend v červenci patří jedné z nejnavštěvovanějších akcí pro čtyřkolkáře v ČR. Na oblíbeném místě v Milovicích...


Nepřehlédněte

Kalendář akcí

  Březen 2024  
PoÚtStČtSoNe
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.57s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce