QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


SUNF v testu

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 23.04.2015 | Zobrazeno: 7555×

SUNF v testu SUNF je fungl nová univerzální pneumatika, která má dva hlavní cíle – mít co nejlepší grip v terénu a mít velký kilometrový nájezd, což je pro spoustu lidí hlavní kritérium při výběru gumy. Cenově dostupná šestiplátnová pneumatika s klasickým vzorkem do téměř všech terénních podmínek, nabízí dobré samočištění v bahně a vysokou trakci na pevném povrchu a asfaltu.


Kapitoly článku

  1. Redakční test
  2. Kompletní fotogalerie

Přistoupíme k první fázi našeho testu, a tím byl čistě písečný závod v Janschwalde. Extrémně dlouhá dráha byla plná rolet a zatáček spolu s rychle měnícím se podkladem, takže vlastně ideální místo na test chování gum. Po několika prvních kolech, kdy jsem poznávala trať, se začalo trochu víc "topit".
Čekala jsem klasické chování sportovních gum, střednětvrdší směs gum však velmi mile překvapila, Sunfy se do měkkého podkladu zahryzávaly hodně lačně a po celou dobu dvouhodinového závodu držely stopu. Sunfy hodně ochotně reagovaly na rychlé změny podkladu, přilnavost v hlubokých kolejích byla zdánlivě nekonečná a gumy mně vytáhly takřka odkudkoli. 6plátnová konstrukce a tvrdší směs poskytuje pneumatice extrémní trvanlivost a vysokou odolnost proti protržení.
Další fáze testování přichází se závodem na Sázavě, kam se každým rokem sjíždí naše malá bandička čtyřkolkářů a motorkářů. Další dvouhodinovka je tu, tentokrát se jednalo o zcela jiný podklad, a gumy se tu otestovaly v úplně jiném duchu než v Janschwalde. Tvrdší podklad propletený s asfaltovými přejezdy gumy schroupaly s grácií. Sázavská trať přináší šikany, do kterých vlítávám pod plným plynem a kontrolovaným smykem si řídím směr jízdy.
Na suchu i na mokru mají gumy výborný grip a v udávání směru (to se týká především předních gum) jsou perfektní. Gumy se předvedly opravdu ve velmi dobrém světle, hodně mně překvapila jejich účinnost, alke hlavně že vzorek z pneumatik nejevil sebemenší známku opotřebení, a to jsem se s jízdou vůbec nemazala.

Vlastnosti:

  • 6plátnová konstrukce
  • velmi dobrá únosnost
  • středně tvrdá směs pro vysokou životnost pneumatiky
  • víceúčelový vzorek výborně funguje na všech površích, od kamení, šotoliny a štěrku až po písek, bláto a asfalt
  • výborná samočistící schopnost
  • výborný kilometrový průběh
  • příznivá cena
  • schválená pro provoz na pozemních komunikacích

Závěrečné hodnocení

Klady
Cena
6plátnová konstrukce
Středně tvrdá směs
Schválená pro provoz na pozemních komunikacích
Zápory
SUNF značka neni v ČR až tak známá

Kapitoly článku

  1. Redakční test
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 2.50 Známkováno: 2x

Nejnovější články o Čtyřkolkách

Goes G400S

14.09.2016, Redakční testy
Vyzkoušeli jsme Goes 400S v poměrně pozoruhodném provedení. Tato sportka je standartně dodávána ve sportovní výbavě; od...

Goes G300S

16.08.2016, Redakční testy
Značka Goes přidala do nabídky dvě sportovně koncipované čtyřkolky pro opravdový sportovní zážitek. Čtyřkolka Goes 400S ...

Yamaha Raptor 700

03.12.2015, Redakční testy
Po celá léta byl nejprodávanější model od Yamahy Raptor 700 poháněn silným a spolehlivým kapalinou chlazeným motorem o o...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.48s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce