QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Goes G400S

Text: Ollie Roučková | Foto: Jiří Jevický | Datum: 14.09.2016 | Zobrazeno: 8444×

Goes G400S Vyzkoušeli jsme Goes 400S v poměrně pozoruhodném provedení. Tato sportka je standartně dodávána ve sportovní výbavě; odlehčená kyvná vidlice, uzavřené nášlapy, kotoučové brzdy přední i zadní, 12V zásuvka, LED zadní světlo, homologace pro dvě osoby, řidičský průkaz skupiny B.


Kapitoly článku

  1. Recenze
  2. Video z testování
  3. Kompletní fotogalerie

Aktuální Goes 400S má své předchůdce na trhu již nějaký ten rok, ale na vejminek se rozhodně nechystá. Dosud jsme jej vyzkoušeli v řadě provedení včetně Goes 225S , G300S. Zatímco u zmíněných dvou modelových řad si zákazníci vybírali čtyřkolky právě kvůli malému objemu, od nichž se spíše než sportovní jízdní vlastnosti očekává předvídatelná jízda, u aktuální novinky je to kombinace výkonu a dynamických jízdních vlastností, která jezdcům zajistí opravdové potěšení z jízdy. Záda pěkně rovně, široká řídítka, lokty od sebe a hlavně parádní přehled o provozu kolem. Sundavám zrcátka, letmo zkouknu přehledný, ale opravdu nudný tachometr, a rázem letím za dobrodružstvím.

Výkon offroad: 24 kW / 33 koní při 7000 ot / min.:

Goes 400S má vodou chlazený 4taktní motor SOHC se sportovněji laděným chodem. Oproti 300 je naše testovaná novinka živější a hned po prvním pobídnutí jde za plynem. Motor mě často vybízí ke kravinám, hlavně na cestách kde se dá driftovat a házet prdelí ze strany na stranu.
Pohonná jednotka svým charakterem nijak nezastírá svoji sportovnější koncepci, ale její charakteristika je nastavena v duchu Goes: stále se nejedná o závodní náčiní na trať, ale o výletní čtyřkolku se sportovním charakterem. Motor má zcela plynulý nástup a ani ve vyšších otáčkách neztrácí sílu. Převodovka je přesná.

Jízda:

Pár kol trvá než se dostanu do rytmu, zprvu je jízda na Goes 400S rozházená. V pantu jsem byla snad v každé zatáčce, asi jsem na ní moc tlačila. Po rozehřátí jsem uklidnila jízdu a rázem mi to čtyřkolka vrátila čistou a přehlednou jízdou.
Hodně mě překvapily gumy, které držely stopu a odezva podvozku, která odváděla dobrou práci a do řídítek mi tak nechodily nervozní zpětné rázy. S váhou čtyřkolky se dá lehce poprat i ve skocích, kde se čtyřkolka chovala vyváženě, ale samozřejmě se nejednalo o veleskoky jako na MMČR.
Vyváženost čtyřkolky byla patrná i v bočních náklonech kde se Goes choval velmi klidně a neměl sebemenší snahu se převrátit. Totéž platí i do výjezdů. Naopak záporně hodnotím spodní oplastování kyvky, tady mi často přišlo nevhod jak je sportka nízká a taky se do plastů zbytečně zachytávalo bahno. Trochu bych přitvrdila i na stupačkách, ze kterých mi sem tam sklouzla noha, stačilo by jen víc nabrousit hrany, tak aby ve stupačkách líp držely MX boty.

Sporťák na pohodu:

Po tom co jsem 400S prohnala všude kde jen to šlo, přišla otázka kam s ní? Pro co je tento model vlastně určený a komu je ušitá na míru? A ano, je to opravdu tak jak jsme již psali, čtyřkolka je nastavena v duchu Goes: stále se nejedná o závodní náčiní na trať, ale o výletní model se sportovním charakterem.
Plně bude vyhovovat začátečníkům, mírně pokročilým a jezdcům milujícím výlety nejen okolo komína. Ač je čtyřkolka homologována pro dva jezdce, stále mějte na paměti, že se jedná o sportku a tak tu je spíš pohodlí pro jednoho jezdce. V krajní nouzi se dva jezdci dostanou z bodu A do bodu B. Model je k dodání v černé a bílé variantě.

Závěrečné hodnocení

Klady
Brzdy
Motor
Design

Zápory
Cena
Stupačky
Řadička

Pokračování článku: Video z testování

Kapitoly článku

  1. Recenze
  2. Video z testování
  3. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 2.00 Známkováno: 1x

Katalog čtyřkolek - kompletní informace o modelu

Goes G400 S»

Další články sekce Goes

Goes G300S

16.08.2016, Redakční testy
Značka Goes přidala do nabídky dvě sportovně koncipované čtyřkolky pro opravdový sportovní zážitek. Čtyřkolka Goes 400S ...

Goes 520 Max Forest EPS

05.05.2015, Redakční testy
Goes 520 Max Forest EPS dostal standardní pohonnou jednotku s nejvyšším výkonem 24,1 kW při 7 000 ot/min a největším toč...

Goes 100 Pro Shark

21.11.2013, Redakční testy
Dostala se nám do rukou další dětská čtyřkolka, jak jen otestovat malou čtyřkolku když už dosahujeme trochu větších para...

Nejnovější články o Čtyřkolkách

Goes G300S

16.08.2016, Redakční testy
Značka Goes přidala do nabídky dvě sportovně koncipované čtyřkolky pro opravdový sportovní zážitek. Čtyřkolka Goes 400S ...

Yamaha Raptor 700

03.12.2015, Redakční testy
Po celá léta byl nejprodávanější model od Yamahy Raptor 700 poháněn silným a spolehlivým kapalinou chlazeným motorem o o...

SUNF v testu

23.04.2015, Redakční testy
SUNF je fungl nová univerzální pneumatika, která má dva hlavní cíle – mít co nejlepší grip v terénu a mít velký kilometr...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.84s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce