QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Batti MX Cup - Ohrazenice

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Foto: Housa | Datum: 16.06.2014 | Zobrazeno: 5114×

Batti MX Cup - Ohrazenice Do Ohrazenic se v sobotu 14. 6. 2014 přesunul šampionát Batti MX Cupu. Trať byla připravena kvalitně, ale očekávalo se proměnlivé počasí, a tak měli pořadatelé situaci velmi ztíženou. I přes veškerou snahu pořadatelů a častým přeháňkám se třídy motorek neobešly bez umělého kropení.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Video
  3. Kompletní fotogalerie

V kategorii Quad vyhrál kvalifikaci Jiří Šumichrast, který s náskokem startovní rovinky dojel před druhým Michalem Housou a třetí Ollie Roučkovou. V Ohrazenicích opravdu záleželo na odpalu ze startovního hrazení, které je pro letošní sezonu inovované a na novém místě. Hned jak padlo hrazení, pětice závodníků zahodila ostych a jely se dva 15minutové dech beroucí závody, rozložené do celého dne.

První jízda na suchu

Šumák za sebou opět nechal celé závodní pole, o druhé a třetí místo se jelo o nárazník, oba jsme se vešly do jedné sekundy, ale cílová rovinka rozhodla a ta padla ke kolům mé Yamahy YFZ 450, domácí jezdec Michal Housa tím pádem třetí, čtvrtý dojel taktéž domácí jezdec Radek Šuk, pátý Vlasta Beneš. Batti Cup pospojoval jednotlivé moto rozjížďky tak, aby v kategoriích nekroužili jen tři jezdci.
Nemilosrdný déšť sužoval pořadatele a hlavně jezdce. Ráno se prášilo, sem tam padla kapka, takže se možná i zbytčně volali hasiči s plnou cisternou, to však nikdo nemohl vědět a jako na potvoru na první rundu MX1/MX2 začalo cedit jako z konve. Bohužel to závodníky chytlo na startu, a než padlo hrazení k zemi byly všichni mokří na kost. Opakování je matka moudrosti a totéž se této rozjížďce stalo i napodruhé.

Trochu zapršelo a na podruhé v mokru:

Radek Šuk přivedl vedoucí trojici do rozpaků, když se po startu katapultoval za Šumáka a místy to vypadalo, že se dostane přes jeho záda. Ale Šumák je dost zkušený na to aby si pohlídal zatáčky a neotvíral je. Naopak já jsem se na Radka zavěsila, nechtěnými ataky jsem o sobě dávala dost dobře vědět. Horažďovice čítají čtveřici skoků, dvojice v zadní části se dala letět pod plným plynem a právě tady jsem se hecla a svou jindy nelítavou YFZ jsem vystřelila a po dopadu už jsem vjížděla do zatáčky před Radkem. Toto vyhecování tak rozproudilo krev, že jsem se dotáhla na Šumáka, který zvolil špatné obutí do mokra a tam kde mu čtyřkolka neseděla jsem jela razantněji a takřka nárazníkem na laufu Šumáka, ale Šumák cílový prapor roztančil jako první. Třetí nakonec i s odstavenou spojkou dojel Michal Housa, čtvrtý Radek Šuk a pátý stále se zlepšující Vlasta Beneš.

Výsledky:

  • 1. Jiří Šumichrast
  • 2. Ollie Roučková
  • 3. Michal Housa
  • 4. Radek Šuk
  • 5. Vlasta Benš

Pokračování článku: Video

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Video
  3. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu Amatérské závody čtyřkolek

Fotogalerie - Last Adventure

21.04.2017, Závody
Svou premiéru si Last Adventure odbila v Milovicích u Prahy, Procamping racing teame přináší fotogalerii z dění této cro...

Pískovna Dražetice hostila HandyCup

19.04.2016, Závody
Již tradičně se v jarních měsících objevuje seriál závodů pro vozíčkáře na čtyřkolkách na trati Pískovna Dražetice. Let...

Batti MX Cup první závod

08.04.2016, Závody
Sic je už Duben,ale vraťme se ke dni kdy odtartoval seriál Batti MX Cup prvním závodem ve Světci. I přes rychle se měníc...


Nepřehlédněte

Novinky a reportáže





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.24s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce