QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


SYM Quad Raider 600

Text: Matěj Oliva | Foto: Jarda Ducháček | Datum: 18.03.2009 | Zobrazeno: 20349×

SYM Quad Raider 600 Na milánském veletrhu byly představeny tři nové modely značky SYM, která se dosud zabývala především výrobou skútrů. Jakmile čtyřkolky v ČR prošly náročným homologačním procesem, vydali jsme se na Vysočinu otestovat, jak obstojí v tvrdé konkurenci.


SYM je jedna z nejstarších asijských továren a její historie sahá až do padesátých let minulého století. Společnost se sídlem na Tchaj-wanu má letité zkušenosti s výrobou skútrů a jejich pohonných jednotek. ATV se tedy jeví jako další logický krok ve výrobním programu. 


Design

Taky vám tahle čtyřkolka něco připomíná? Zda se jednalo o spolupráci s Yamahou, nebo ne, se mi nepodařilo u importéra zjistit, ale lze předpokládat, že taková podoba není dílem náhody.
Celkově čtyřkolka vypadá povedeně a funkčně. Nehledejme tu žádné speciality. Dva kulaté světlomety s trochu zamračenými plasty okolo, před nimi ochranný rám doplněný černým plastem, nějakou ránu zepředu tedy čtyřkolka snese. Čiré blinkry umístěné ve spodní části masky jsou o něco víc na ráně, ale pořád dost zasunuté za rámem.
Zadní části dominuje jednoduché světlo v prostřední části, po jehož stranách jsou blinkry a odrazky. Přes obojí přesahuje zadní nosič, takže i při problému s couváním je slušná šance, že vše zůstane v pořádku.
Všechna světla i blinkry jsou ovládány standartními přepínači. Na pravé straně pak najdeme přepínač 4x4 s klasickou pojistkou a uzávěrkou, na přední straně řídítek je trochu zvláštně umístěna parkovací brzda - bohužel ještě žádný výrobce nevymyslel systém, který by zabránil novinářům v odjezdu se zataženou brzdou. Na levé rukojeti jsou klasické ovladače, páčka sytiče (jedná se o karburátorový motor) a odblokování výkonu pro zpětný chod.
Palubní deska je celá digitální a ukazuje všechny údaje včetně hodin, tripu, celkových kilometrů, otáček, aktuální rychlosti a všech důležitých kontrolek.
Za zmínku ještě stojí designově velice povedená litá kola, která bych však do terénu raději vyměnil za plechové disky, přeci jen nikdo je v bahně stejně neuvidí a číštění není jednoduchá záležitost.

Pokračování článku: Ergonomie, jízda, závěr


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Katalog čtyřkolek - kompletní informace o modelu

SYM Quad Raider 600»

Další články sekce SYM

SYM Quad Lander 300S

02.06.2009, Redakční testy
Nejzábavnější zimní svezení, a přitom s pouhou třístovkou bez náhonu na všechna čtyři kola? Taky mi to zpětně připadá ne...

Nejnovější články o Čtyřkolkách

Segway AT5 L EPS Limited: Nebezpečná konkurence ve vlastní stáji

19.03.2024, Redakční testy
Původně americká, dnes už čínská, značka Segway se svými čtyřkolkami vtrhla do světa rázným krokem. Její Snarler AT6...

TGB BLADE 1000 LTX MAX EPS 4x4: Podsaditý manekýn

20.02.2024, Redakční testy
Litrový dvouválcový Blade už je v nabídce TGB nějaký ten pátek, a protože to je slušná mašina, není třeba nic zásadně mě...

Segway Snarler AT6 L: Neúnavný pracant bez posilovače

03.01.2024, Redakční testy
Když vynecháme kratší jednomístnou verzi, máme díky tomuhle testu za sebou svezení na všech provedeních čtyřkolky Snarle...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.43s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce