QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Šestka opět v bahně

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Foto: Eva Dvořáková | Datum: 22.11.2016 | Zobrazeno: 5369×

Šestka opět v bahně Pravděpodobně nejtěžší a nejbahnitější 6 hodinový závod v ČR se odjel tuto sobotu na Cross Country trati v Drmoulu. Trať měl na starost Karel Provazník a ve startovním poli nechyběla jména jako Jan Kalina, Kačka Křenková, Milan Žižka, Zůza Nováčková, Václav Hucl.


Kapitoly článku

  1. Závod
  2. Kompletní fotogalerie

Team ve složení Seňko Nehasil na tomto závodě naprosto dominoval, byl o 10 vteřin na kolo rychlejší než nejlepší konkurence. V místech, kde ostatní padali a zažívali krušné chvilky, kluci s lehkostí proplouvali. Kluci sice neměli silný start a během první půl hodiny se pohybovali okolo pátého místa, ale v průběhu další hodiny se prokousali na první místo a to si kluci drželi skoro do samého konce závodu, kdy se z tratě pomalu stávala nesjízdná řeka. Jedna malá chyba Seňka vytrestala a jeho Yamaha jej katapultovala do salt. Toto kluky sesadilo z prvního místa a nakonec jim patřilo celkové 3 místo.



Po zajímavé a vleklé bitvě i s dobíháním do depa bez čtyřkolky, která vypověděla službu pod nápory bahna se ale na druhé místo dostal team Grill Restaurnt za Větrem ve složení Venca Hucl, Ollie Roučková, Daniel Zelenka. První místo tak patřilo Lamina Teamu.


Tento závod se jede jako vytrvalostní na 6 hodiny (v průběhu se však díky počasí závod zkrátil na 4 hodinový), takže jezdci i motorky dostávají opravdu zabrat. Ke konci se ukazovalo, jak je na tom kdo s fyzičkou a odolností proti bahnu velmi dobře připravený byl juniorský team ve složení Kačka Křenková, Kiki Vaňková a Tomáš Hodr. Nejmladší team si závody užil na maximum i s dvojím dobíháním do depa s páskou, jedním saltem a následnou výměnou spojkové páčky, uraženého plynu, zohýbaného rámu a jednoho pěkně vybarveného koňara. Od hlavy až k patě zabahněná, ale nevzdávající se Kiki Vaňková závod shrnula takto: "Tak pro mě to byl nejtěžší zavod sezony nikdy jsem nebyla tak psychcky vyčerpaná jak v Drmoulu. V půlce závodu jsem myslela že to vzdám, protože jsem odjela 2 kola a oči jsem měla plné bláta a pomalu nic jsem neviděla, pak když jsme se měly s Kačkou střídat tak najednou jsme nastartovali Suzuku a najednou úplně umřela, protože se odpálila pojistka, tak jsme to dali rychle dokupy a jela jsem dál, ale závod jsem si užila jen bych byla radši za prach než za bahno."


Závodním inventářem jsou beze sporu manželé Krejnických, tahle dvojice si šestihodinovku nenechají ujít i když by padaly trakaře nebo bylo mínus třicet. Lenku a Krejňu doplnil Mirek Urban. A tak v týmu přibyla další sportovní čtyřkolka, což se na začátku jevilo jako velká chyba, ale Míra všem ukázal že i sportovní čtyřkolka může konkurovat 4x4 v bahně po kolena. Bohužel Lenku potkala technická závada (prasknutý řetěz) v nejvzdálenějším cípu tratě a tak se muselo dobíhat do depa a získaná ztrát už nešla vytáhnout na bednu a tak Krejňům s Urbanem patřila 4 příčka.


Páté místo patřilo věčně usměvavému teamu Hec Club Dobřany, trojice jezdců si závod užívala a i když pršelo od rána a během posledních dvou hodin závodu déšť gradoval jako by jim to vlastně ani nevadilo, závod nám shrnul František Macháček: "Závod byl od začátkutku velmi tšžký. Tým Hecklub Dobřany byl ve složení Jan Kalina -Yamaha, František Gruber - Can am 1000 a moje maličkost Frantisek Macháček Access 750i. Závod rozjel velice dobře Honza, který střídal po 6-ti kolech na prvním místě. To bylo naposled co jsme byli první. Že nebudeme na prvním místě bylo jasné, ale makali jsme co to šlo. Počasí bylo nekompromisní a na trati neodpouštělo chyby. Meli jsme sebou mechanika Haryho, který se o nás celý závod staral jako naše maminka. Čajíček, čokoládka, cigárko a další povolený doping. Nakonec jsme dojeli na krásném pátém místě a pro mne to byl prvni pohár v mé dlohodobé několika měsíční kariéře. Tím chci poděkovat celému našemu týmu, že mi vydřeli pohár. A vzkaz Vencovi 113, příště to bude lepší drahoušku. "


Šestihodinovka se od nepaměti jezdí dohromady s motorkama. Jako první odstartovali motorkáři, ale během 6 hodin se jezdci namixovali tak, že se často stávalo, že motorkáři předjížděli 4kolky či naopak. Bohužel nepřízeň počasí přinesla pár nešikovných střetnutí, ale vše se obešlo bez zlomenin. Takže aby jsme tu nezůstali jen u čtyřkolkové kategorie, přinášíme krátké zhodnocení extrémního závodu od Zuzky Nováčkové, která jela v čistě holčičím teamu: "Z 6ti hodinovky byla nakonec "jen" 4hodinovka. Myslím si, že to ale v tom počasí bylo dostačující. Celý den nám do toho pršelo. Trať se měnila spíš na potok a proto byl závod zkráceny...Každopádně je to za námi a jsme všichni v pořádku. Kluci vezou domu 4.flek, my s holkama jsme skončily na 16.pozici z 23, takže vlastně super. Jen o blátě se mi bude asi dnes i zdát...."



Závody jsou i o fotografech, takže jsme nelenili a prohodili pár slov s Evou Dvořákovou, která přijela podpořit závodníky a hlavně nafotit pár brutálně akčních fotografií: "Kdybych, alespoň tušila co mě v sobotu na Cechu čeká, tak bych ráno z postele ani nos nevystrčila. Za tu dobu co s bandou jezdím jsem nezažila takové podmínky jaké nám počasí přichystalo. Potoky vody, bahno kam se podíváš a zima, že jsem chvílemi i přemýšlela jestli neuteču. Hned ve druhém kole jsem dostala řádnou spršku bahnem, když jsme tahali ven jednu ze závodnic, hlavní bylo, že mohla pokračovat dál! Já se šla převléct do suchého a hurá znovu do terénu. Bohužel po další hodině začalo pršet tak, že jsem to prostě vzdala. Smekám před všemi co se vydali na trať a závod dokončili."
  • Kompletní fotogalerii ze závodů naleznete ZDE

Kapitoly článku

  1. Závod
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 4x

Články šampionátu Ostatní

Výsledky Last Adventure

25.10.2017, Závody
Ještě než se odjede poslední díl v Nýrsku, máme tu pro vás výsledky jednotlivých kategorií. Ti kteří ještě nevědí jaký n...

Jsem Mistr Evropy! KROUTÍ HLAVOU OLGA ROUČKOVÁ

26.09.2017, Závody
Jedna z nejextrémnějších sérií FIM EUROPE pokračovala v Idanha Nova Portugalsko. Což pro zástupce z České Republiky Olgu...

Last Adventure Dobřany

10.07.2017, Závody
V pátek 7.července se na dobřanském Offroad dráze proháněly čtyřkolky a autíčka. Pvní ročník ukazuje, že si i tento netr...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.44s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce