QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Když to ženská natře mužským aneb ITP ESSOX CUP v Milovicích

Text: Matěj Oliva | Foto: Vašek Maleček | Autor: Robert Požárek | Foto: Robert Požárek | Datum: 14.05.2009 | Zobrazeno: 12153×

Když to ženská natře mužským aneb ITP ESSOX CUP v Milovicích Jste zastánci názoru, že ženská nemá v převážně pánské společnosti cross country závodů šanci na stupně vítězů? Pokud ano, měli jste přijet tuto sobotu na ITP ESSOX CUP do Milovic a jeden z vašich životních mýtů by vzal za své. Zařídila to Ollie Roučková, která se v silné konkurenci více jak 200 jezdců postarala o nejpříjemnější překvapení 4. závodu tohoto seriálu a v kategorii QUAD OPEN obsadila vynikající třetí místo.


Kapitoly článku

  1. Quad Open, Quad Hobby, Quadmania v závodu
  2. Quad Profi
  3. Kompletní fotogalerie

Pořadatelé z ADT Horažďovice opět splnili svůj slib o zcela odlišném charakteru tratě pro každý závod a tentokrát nachystali přes 6 km dlouhou trať, která maximálně využívala možností proslulého tankodromu. Velmi rychlé úseky, táhlé zatáčky a dlouhé skoky se střídaly s hlubokými kolejemi a tankovými zákopy. Jízda buší a zvedající se prach mohl v jezdcích vyvolat pocit, že nejedou ITP ESSOX CUP, ale slavný Dakar. Trať byla dostatečně široká na předjíždění a toho také jezdci velmi často využívali.

Přesně 229 závodníků poměřilo své jezdecké schopnosti v pěti samostatných kategoriích.

QUAD OPEN – velké překvapení na bedně

Jako první se na start postavilo 27 borců v kategorii QUAD OPEN, na kterých čekalo 45 minut jízdy. Velmi vyrovnaný souboj se odehrál mezi Květou Sochorem (Suzuki LTR 450) a Josefem Brandem (Yamaha Blaster), kteří se celý závod přetahovali o první místo. Nakonec pouhá vteřina rozhodla o vítězi této kategorie, kterým se stal Sochor před Brandem. Třetí místo si s přehledem po téměř celý závod hlídala Ollie Roučková na Yamaze Raptor 700 a postarala se tak určitě o lehce narušené ego ostatních kolegů z této kategorie, kteří jí v sobotu prostě nestíhali. Ollie vyzkoušela ITP ESSOX CUP poprvé, ze závodů byla nadšena a moc se těší na další. Takže pánové, koukejte přes letní pauzu pořádně potrénovat:-)
Velké uznání si zaslouží i tělesně postižení účastníci – Mirek Roth, Pepa Kroft (oba z Cectek Racing Teamu) a Zdeněk Kahovec, stříbrný medialista z předchozího závodu. Nejlépe z této trojice dopadl Zdeněk Kahovec (Yamaha YFZ 450), který zvládl stejný počet kol jako vítěz této kategorie a ztratil na něj tři a půl minuty. Díky tomuto super výkonu mu patří vynikající pátá příčka. Mirek Roth (Cectek 500EFI OffRoad) dojel na dvanáctém místě se ztrátou jednoho kola na vítěze. Mirek v posledních třech kolech vzal pořádně za plyn a nechybělo mnoho, aby porazil i svého týmového kolegu Vláďu Stejskala. A Pepa Kroft obsadil pěkné 23. místo.

QUAD HOBBY – David Babka konečně pokořen – týmovým kolegou

Kategorie QUAD HOBBY byla opět doménou borců z Access Motor Racing Teamu. Jediný, kdo jim dokázal konkurovat byl Jirka Kubalík, ale i ten sedlal stroj značky Access. Tentokrát si pohár hořkosti do dna vypil David Babka (Access Warrior 450). Stejně jako v předchozích závodech si po celý závod hlídal první příčku, ale drobná chyba v předposledním kole ho stála celkové vítězství. Než se vzpamatoval z bolesti po nepříjemném doskoku, prohnal se kolem něj týmový kolega David Buříval (Access Tomahawk 400) i Jirka Kubalík (Access Tomahawk4 300) a na Babku zbylo třetí místo. Opět byl boj o první místo napínavý do poslední chvíle, první David Buříval měl v cíli na Jirku Kubalíka náskok pouhých 0,7 vteřiny. David Babka i přes nepříjemné zranění v předposledním kole dojel třetí, musel však do poslední chvíle bojovat s dalším kolegou z Access Teamu – Pepou Křivkou (Access Tomahawk) a uhájil bronzovou příčku o pouhou jednu vteřinu.
V průběžném pořadí David Babka opět zvýšil svůj náskok (95 bodů), a to i díky zaváhání Vlastíka Daška z teamu QuadexTP, do tohoto závodu druhého muže průběžného pořadí. Vlastíkovi se milovický závod moc nepovedl, skončil na sedmém místě a díky tomu se propadl na třetí místo v průběžném pořadí se 74 body. Na jeho místo se díky zisku 25 bodů za milovické vítězství dostal David Buříval (78 bodů).

Jak se vedlo Quadmanii

Už před startem bylo jasné, že tady pújde hlavně o nervy a fyzičku. Trať byla po závodech trucktrialu hodně rozbitá a udržet čtyřkolku v někdy až stokilometrových rychlostech nebylo nic snadného. Start se na mé poměry relativně povedl, takže jsem enmusel hned od začátku polykat hromady prachu od čtyřkolek před sebou. Po prvním kole bylo jasné, že vysoké tempo ze začátku závodu opravdu nevydržím, takže jsem zvolnil, jel na jistotu (nakonec několik jezdců přede mnou doplatilo na únavu a náročnost tratě) a v klidu dokroužil pro 11. místo a po dvou závodech konečně deset bodů. Je třeba říct, že čtyřkolka fungovala perfektně a zátěž pekelného tempa závodu vydržela bez problémů.

Pokračování článku: Quad Profi

Kapitoly článku

  1. Quad Open, Quad Hobby, Quadmania v závodu
  2. Quad Profi
  3. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu ITP CUP

Kalendář- ČSMS Country Cross a Endura 2012

17.01.2012, Závody
I Country Cross vyvěsil pracovní verzi závodního kalendáře 2012. propisky do ruky a pečlivě si zapište čtveřici vypsanýc...

Slavnostní vyhlášení Country Crossu 2011

20.11.2011, Závody
Slavnostní vyhlášení Mezinárodního mistrovství ČR motocyklů a čtyřkolek proběhlo 19. listopadu 2011 v hudebním klubu naz...

Country Cross Sedlčany

25.10.2011, Závody
Za mlhou hustou, že by se dala krájet a dost možná ještě dál se nachází Sedlčanská kotlina. V tomto závodním doupěti poř...


Nepřehlédněte

Novinky a reportáže





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:2.67s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce