QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo

Jak ušetřit na povinném ručení?

Foto: archiv | Datum: 25.06.2015 | Zobrazeno: 3400×

Jak ušetřit na povinném ručení? S provozem čtyřkolky, stejně jako každého jiného motorového vozidla, jsou kromě radosti z jízdy bohužel spojené i pravidelné náklady. Některé investice - například cenu benzínu - moc ovlivnit nemůžeme, ale na jiných se dají ušetřit nezanedbatelné částky.


Například pojištění: placení čím dál dražšího povinného ručení se už z principu nedá utéct. Pokud má čtyřkolka jezdit po silnici, musí mít ze zákona platné pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, jak se povinnému ručení oficiálně říká. Asi není třeba vysvětlovat jeho význam - jde o to, že v případě nehody poškodíte kromě sebe nebo svojí čtyřkolky ještě majetek nebo zdraví někoho dalšího, náklady na opravu nebo ošetření půjdou z pojistky, a vy si nemusíte zadlužit do konce života. To je všechno fajn, ale pojišťovny už nevědí, co by si za to řekly. Tu zvýší ceny když na ně stát přehodí povinnost platit výjezdy hasičů, pak zase když musí přispívat do společného fondu na nepojištěná vozidla a chudák pojištěný solí rok od roku víc, protože stejně nemá na výběr. Vždyť podmínky jsou u všech pojišťoven plus mínus stejné, a kdo by se trmácel po pobočkách kvůli pár korunám.

Jenže to není tak úplně pravda. Při sjednávání pojistné smlouvy už dneska nemusíte zvednout zadek od počítače, a co víc - na internetu si můžete ceny povinného ručení u  jednotlivých pojišťoven hezky v klidu porovnat. Dokonce při tom nemusíte ani navštívit webové stránky všech ústavů, a pokaždé zdlouhavě vyplňovat do formuláře haldu údajů o čtyřkolce a svém věku, bydlišti či poslední nehodě. Existuje totiž nástroj, který to udělá za vás. Najdete ho na adrese www.srovnejto.cz, a zjištění která pojišťovna vám udělá nejlepší nabídku je tady otázkou pár minut. Všechny potřebné údaje stačí zadat jen jednou, a obratem se na monitoru objeví přehled všech nabízených cen.

Samozřejmostí je uznání bonusu za počet měsíců bez nehody, zohlednění věku, místa bydliště a dalších cenových zvýhodnění. Když náhodou něčemu nerozumíte, poradí makléř na zákaznické lince nebo v chatovacím okénku on-line koverzace. No, a když vás některá z nabídek zaujme, můžete si pojištění rovnou sjednat. Zelená karta vám přijde obratem do mailu, takže ji stačí poslat na barevnou tiskárnu a může se jezdit. Originál bude ve schránce během jednoho, dvou dnů.

Stejně jako u povinného ručení to na webu funguje i pro "havarijko", které je při současných sazbách luxusem pro pár vyvolených. Jestli jste někdy o pojištění proti havárii a zcizení uvažovali, a odradila vás jeho cena, zkuste se podívat na srovnejto.cz. Třeba budete příjemně překvapeni. 



Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 4.00 Známkováno: 2x

Další články

Elektrická koloběžka ke čtyřkolce zdarma

14.10.2022, Články
Zakupte v období 3.10.-31.10. 2022* jeden z modelů čtyřkolky Segway Snarler AT6 a získejte značkovou elektrickou koloběž...

Ke každé čtyřkolce Segway Snarler AT6 vozík zdarma

19.07.2022, Články
Chystáte se koupit čtyřkolku populární značky Segway? Nyní dostanete ke každé čtyřkolce Snarler AT6 vozík Shark Garden v...

5 let záruka na všechny stroje CFmoto

11.03.2021, Články
I vy jste se v tomto roce stali, nebo se stanete, součástí rodiny majitelů čtyřkolek a motocyklů CFMOTO? Máme pro vás vy...



Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.14s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce