QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Zimní doplňky od značky Shark

Text: Jan Rameš | Foto: ASP Group, Shark | Datum: 10.01.2022 | Zobrazeno: 1549×

Zimní doplňky od značky Shark Po krátkém povánočním intermezzu to vypadá, že se zima snad zase vrátila i do nižších než jen těch horských poloh. Jak svou čtyřkolku vybavit na její nástrahy? Spoustu užitečných zimních doplňků najdete u značky Shark, kterou u nás zastupuje ASP Group.


Sněhové radlice

Jasně, když už máte čtyřkolku, tak s ní přeci chcete odhrnovat sníh, i kdybyste to nakrásně vlastně ani skoro nepotřebovali. Jen pro tu zábavu. Když máte penzion na horách, je to vlastně nutnost. Mimo zimu potom potřebujete hrabat třeba písek, štěrk, uhlí, mulč… A tady máte na výběr hned několik variant. Osvědčené jsou plastové radlice v několika barvách a šířkách buď 132, nebo 152 cm v cenách od 6499 Kč do 8399 Kč, k nimž ovšem ještě potřebujete dokoupit univerzální adaptér za 6399 Kč.

Anebo můžete sáhnout po novince v nabídce, kterou je kovová radlice o šířce 150 cm s odolnou konstrukcí a výztužnými žebry. Ta už je rovnou i s vlastním držákem, stačí jen přimontovat na čumák čtyřkolky a zapojit naviják na její ovládání. Cenově vychází velice příznivě, sakum prásk vychází na 7499 Kč.

Homologovaná LED světla

Zima, to není jenom chlad a sníh, ale také tma, a to ráno sakra dlouho a odpoledne sakra brzo. Každá čtyřkolka má samozřejmě osvětlení, abyste se neztratili, ale když něco děláte v lese se dřevem, nebo třeba protahujete zasněžené cesty po nocích, potřebujete opravdu dobré světlo. A to vám zajistí světelné rampy s LED diodami od Osramu a především homologací. Na výběr je spousta typů s bodovými i rozptylovými čočkami a různými počty modulů a samozřejmě v různých velikostech. Ceny začínají na 3299 Kč a končí na 5599 Kč.

Posypový vozík

Radlici namontujete dopředu, světla dopředu i dozadu a jenom dozadu potom patří posypový vozík. Ten můžete využít jak na rozmetávání hnojiv a osiv, tak v zimě na posypový materiál. A že se ho dovnitř vejde dost, značných 160 kg! Posypové množství si můžete plynule nastavovat a šířka sypaného pruhu činí až 3 metry. Za vozík zaplatíte 15 990 Kč.

Vyhřívání

Jasně, tohle v zimním programu nesmí chybět! Se zimou můžete bojovat teplým oblečením, ale ani to vám někdy nepomůže a toužíte po zdroji tepla. To vám produkty Shark zajistí různými způsoby. Tradičně první částí těla, na kterou vám je zima, jsou ruce, takže základem je vyhřívání rukojetí. To Shark nabízí za 1599 Kč a dostanete nové rukojeti s uchycením pomocí zamykání a pětistupňovou úrovní vyhřívání. Žádné lepení, stačí jen nasadit, utáhnout objímky a zapojit elektriku přes ovladač s LED indikátory, vše je samozřejmě v sadě. Vyhřívání má výkon 2x 20 Wattů a po dvou hodinách se automaticky vypne, abyste nevymlátili baterku. Za 699 Kč je dobré si k rukojetím přidat ještě vyhřívání plynové páčky, abyste cítili, kolik plynu vlastně dáváte. A kdo na čtyřkolce tráví opravdu hodně času, ten určitě sáhne i po vyhřívání pro sedla – přeci jen když celý den mrzne nebo nedej bože ještě sněží, tak člověk dost riskuje nějaké nepříjemnosti tam „dole“. Za 999 Kč dostanete tenkou vyhřívací dečku o rozměru 20x40 cm s karbonovými topnými tělísky, kterou vložíte pod potah sedla. Vyhřívání má dvě úrovně, příkon 35 Wattů a velmi rychlý nástup. U vyhřívání si neodpustíme ještě jeden tip – pokud vyloženě nebazírujete na produktech Shark, seženete u ASP Group ještě výrobky od značky Symtec, které vycházejí o něco málo dráž, ale dokáží regulovat i vyhřívání dalších prvků (oblečení, vložek do bot), anebo tady najdete i vyhřívaný volant na UTV!



Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Další články sekce Shark

Boxy Shark: Když nevíte, kam s věcmi

31.01.2024, Představujeme
Čtyřkolky jsou sice prostorově velké jako malá auta (no, hodně malá), ale když vyrážíte na výlet, nebo i za prací do les...

Bílá zima je tu. Jak se na ni vybavit?

13.01.2021, Představujeme
Čtyřkolky a sníh, to k sobě patří odjakživa. Ovšem když potom v sedle trávíte několik hodin, je vám zima jako na normáln...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.69s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce