QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Tak trochu jiné závody - Last Adventure

Text: Ollie Roučková | Foto: Last Adventure | Zdroj: Last Adventure | Datum: 19.08.2016 | Zobrazeno: 1686×

Tak trochu jiné závody - Last Adventure Jestli jste si říkali, že je u nás už hodně závodních sérií, a že už se snad ani nedá nic nového vymyslet, tak jste na omylu. Právě se zrodily velmi zajímavé a zcela jiné závody než je zvykem. LAST ADVENTURE 2016 je závodní série, která se zrodila u bývalích operátorů speciálních jednotek, kteří své stroje používali v pouštích Iráku a horách Afghánistánu.



Závodní série slibuje i mezinárodní účast, kterou zaručují modifikace do polského, německého, ale i anglického jazyka. Každý jezdec si najde tu svou kategorii a pozor nezapomělo se na sportovní čtyřkolky, pro které se bude trať pečlivě připravovat tak aby všechny sekce byly zdolatelné. Hodně zajímavou kategorií je kategorie 4x4 CHALLENGE - čtyřkolky 4x4, naviják není nutný, méně zkušení jezdci. A pro profiky tu je kategorie 4x4 EXPERT - čtyřkolky 4x4 s navijákem, zkušení jezdci. Startovné pro obě kategorie činí 500 Kč v případě bezhotovostního převodu na účet pořadatele, pro pozdější platby a platby startovného na místě je startovní poplatek 800 Kč.

Využijte čtyřkolky k tomu co opravdu umí:

ATV CROSSOVER vznikla na základě těchto zkušeností a idea je jednoduchá. Využít to co čtyřkolky opravdu umí a nechtít po nich to co jim moc nejde. Čtyřkolky byly vymyšleny proto, aby nás dovezly do cíle přes nejhorší terénní překážky. Proto mají velká kola, terénní pneumatiky, většina z nich pohon 4x4, uzávěrky diferenciálů, řazení variátorem a navijáky. Zato jsou trochu neohrabané, ne moc rychlé a na skákání jich člověk také moc neužije. ATV CROSSOVER je proto disciplína připravená na míru těmto strojům. Trať závodu se skládá z několika testů, které jsou připraveny v těžkém terénu s mnoha zatáčkami, výjezdy, neupevněným podložím apod. V některých úsecích je nutné použít náhon 4x4, někde uzávěrka a někde i naviják. Protože jsme pod velkým tlakem, aby se disciplína přizpůsobila i pro sportovní čtyřkolky, budou mít tratě i objízdné variantní části pro tyto sportovní stroje s náhonem pouze 2 kol.

Rozhoduje čas:


Rozhodujícím kritériem je čas. Nehodnotí se styl a způsob průjezdu jednotlivých sekcí, ale pouze nejrychlejší dosažený čas. Testy jsou umístěny na různých místech, takže se mezi nimi přejíždí. Proto jsou závodníci rozděleni do skupin, aby přijížděli na starty sekcí postupně a nemuseli čekat. Každá skupina bude startovat v jiném testu. LAST ADVENTURE 2016 bude skvělým terénnímzávodem a začátkem dlouhé tradice nové disciiplíny.

Rozšíření počtu kategorií


Tak jsme po vícero dotazech a také díky tomu, jak se nám již pomalu upřesňuje trať, rozhodli rozšířit počet vyhlašovaných kategoriíí následovně:


  • 4x4 EXPERT - čtyřkolky 4x4 s navijákem, zkušení jezdci
  • 4x4 CHALLENGE - čtyřkolky 4x4, naviják není nutný, méně zkušení jezdci
  • 4x2 SPORT - čtyřkolky sportovní s náhonem zadních kol
Traťě testů budou pro kategorii 4x4 EXPERT technicky náročnější, s výjezdy a sjezdy, které vyžadují jistou zkušenost. Navijáky jsou nutné pro překonání výjezdů, které budou v říjnu s velkou pravděpodobností obtížné a po průjezdu více strojů se použití navijáku dá očekávat.


Pro kategorii 4x4 CHALLENGE a 4x2 SPORT budou v náročnějších místech tratě testů doplněny o objízdné části, aby tratě i pro čtyřkolky bez navijáků a sportovní čtyřkolky zůstaly plynule sjízdné za každého počasí.



Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 2.00 Známkováno: 2x

Další články

Poslední Cross Country

23.10.2018, Závody
Dovoluji si vás pozvat na poslední závod CROSSCOUNTRY této sezony. Závod se koná tradične v Sedlčanech mohou se zůčastni...

Ocenění sportovců DUKLY

16.10.2018, Závody
Do slavnostní síně národního památníku na pražském Vítkově mířila v pátek hvězdná plejáda nejlepších českých sportovců v...

"Ollie" Roučková – první Češka, která absolvovala Dakar na čtyřkolce

04.04.2018, Závody
V rámci pražské a brněnské výstavy mohli návštěvníci po celou dobu potkat členy týmu Moto Racing Group (MRG), kt...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.31s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce