QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Segway Powersports oficiálně vstupuje na český a slovenský trh

Text: TZ | Foto: TZ , Jiří Jevický | Datum: 23.02.2021 | Zobrazeno: 5541×

Segway Powersports oficiálně vstupuje na český a slovenský trh Segway, jedna z předních světových technologických firem, vstupuje prostřednictvím svého oficiálního zástupce, společnosti Segway Powersports s.r.o., na český a slovenský trh s novými modely výkonných čtyřkolek, UTV a SSV nejnovější generace.


Kapitoly článku

  1. Segway Powersports
  2. Kompletní fotogalerie

Díky zkušenostem s vývojem a aplikací nových technologií a díky vývoji efektivnějších vysokovýkonných pohonných jednotek, inteligentního odpružení se firmě Segway podařilo vytvořit produkty s vlastnostmi, které udávají další směr rozvoje tohoto odvětví.

Pro vývoj, prodej a výrobu offroadových produktů byla v roce 2018 vytvořena nová samostatná divize Segway Powersports. Vývoj a management je z USA, kde je i hlavní vývojové a testovací centrum, výroba probíhá ve zcela nově postavené moderní továrně, určené pouze pro produkty divize Powersports. Powersports produkty Segway cílí zejména na severoamerické a evropské trhy. Jsou vyvinuté a testované zkušenými profesionály, aby offroadovým nadšencům i každodenním uživatelům přinášely radost z jízdy, pocit kvality a vysokou přidanou hodnotu. Terénní stroje Segway sledují, nebo přímo vytvářejí, nové trendy a mění svět offroadu převratnými technologiemi, jako je hybridní pohon, nebo významnými inovativními řešeními, jako jsou například mobilní IOV aplikace a další.

Poprvé jsme viděli čtyřkolky, SSV a UTV na výstavě Eicma v roce 2019.

Tři nové modelové řady Segway Offroad

Divize Powersports pracuje na vývoji mnoha nových, designově, technologicky a uživatelsky atraktivních produktů. Jako první představuje modelovou řadu čtyřkolek, UTV a SSV poháněných výkonnými spalovacími motory a jejich hybridní verze, poháněné v oblasti offroadu zcela revoluční kombinací spalovacího motoru a elektromotoru.

ATV Snarler

Snarler je řada robustně konstruovaných pracovních a užitkových čtyřkolek s množstvím technologií pro náročné úkoly v těžkém terénu a volný čas. Modelová řada zahrnuje krátké i dlouhé modely v objemových třídách 600 a 1000 cm3.

Snarler 600 s hybridním pohonem je revoluční hi-tech čtyřkolka, poháněná v tomto oboru zcela unikátní kombinací spalovacího motoru a elektromotoru. Tento systém dává šestistovce neuvěřitelný výkon 86 k a točivý moment 96 Nm. Těmito parametry se Snarler 600 Hybrid řadí na úroveň nejsilnějších čtyřkolek na trhu.

Snarler 1000, poháněný moderním dvouválcovým řadovým motorem DOHC, je pak vůbec nejsilnější a nejvýkonnější sériová čtyřkolka současnosti.

UTV Fugleman

Série Fugleman je určena primárně pro pracovní nasazení – pro majitele farem, horských hotelů, komunální služby, zemědělství, lesnictví, lov, stavebnictví a další činnosti. Současně však modely Fugleman s výkony 86, 107 a 181 k dokážou třímístné posádce nabídnout i velmi dynamickou jízdu.

SSV Villain

Ostrá sportovní side-by-side Villain je vyvinutá pro nadšence offroadového sportu. S největším výkonem a nejvyšším točivým momentem ve své třídě a vynikajícím podvozkem se zaměřuje na rychlost, dobrodružství, závodění, adrenalin a jedinečné zážitky, po kterých jezdci touží.

Hybridní pohonné platformy

Segway vyvinul dvě hybridní pohonné platformy:

Platforma PHP (Paralleled Hybrid Powertrain) je tvořená čtyřtaktním, kapalinou chlazeným jednoválcovým motorem DOHC o objemu 570 cm3 a synchronním motorem s permanentními magnety. Můžete si vybrat od naprosto tichého čistě elektrického provozu přes přímý pohon pouze spalovacím motorem až po brutální sílu v hybridním režimu s kombinovaným výkonem 86 koní a 96 Nm točivého momentu.

Platforma ERHP (Extended-Range Hybrid Powertrain) kombinuje kapalinou chlazený řadový 8ventilový dvouválec DOHC o objemu 1000 cm3 se synchronním elektromotorem s permanentními magnety. Můžete si vybrat od zcela tichého plně elektrického provozu až po brutální sílu v hybridním režimu s výkonem 195 koní a 250 Nm točivého momentu – víc, než má leckteré auto. Pohon obstarává pouze elektromotor. Spalovací motor není určen k pohonu kol, není s nimi vůbec mechanicky spojený. Výhodou tohoto jedinečného řešení je úplná absence variátoru a hnacího řemene s jeho častými defekty a neustálými výměnami. Přenos síly však stále zůstává zcela plynulý. Ale největším přínosem systému je, že zcela eliminuje mechanické ztráty, které jinak v řádu desítek procent mizí ve variátoru. Na rozdíl od veškeré konkurence tak u Segway čtyřkolek máte na kolech neustále prakticky celý výkon motoru!

Platforma PHP může podávat maximální výkon 86 k a okamžitý točivý moment 96 Nm; hybridní pohon na základě platformy ERHP umožnil vytvořit jedinečnou pohonnou jednotku se zcela mimořádnými parametry – maximální výkon je 181 k a točivý moment 250 Nm. Obě platformy umožňují jak jízdu na čistě elektrický pohon, tak jízdu v hybridním režimu s vysokou rezervou výkonu, který je navíc k dispozici okamžitě. Baterie není nutné dobíjet z externího zdroje, výhodou je i vysoký dojezd, který je stejný nebo vyšší než u čtyřkolek se spalovacími motory.

O značce Segway:

Segway za posledních 20 let vytvořil velmi inovativní špičkové produkty, které doslova změnily svět. Segway a jeho zakladatel Dean Kamen, americký podnikatel, vynálezce a držitel mnoha čestných akademických titulů, jsou držiteli více než tisícovky zásadních patentů v oblasti konstrukce vozidel, zdravotnictví, samovyvažovacích technologií, elektronicky řízených pohonů, autonomního řízení a IOT / IOV technologií. Segway dodává své technologie předním světovým firmám jako Ford, BMW, GM, Ferrari, SEAT, Intel, Google, Amazon a další. V roce 2018 byla založena samostatná divize Segway Technology Co., Ltd. na výzkum, vývoj, výrobu a prodej vozidel kategorie offroad – čtyřkolek, SSV a UTV. Mimořádný technologický potenciál, včetně vývojového offroadového centra v USA, tvoří velmi solidní základ nové řady špičkových inovativních strojů do terénu.

Historie značky Segway:

  • 1999 – Dean Kamen, americký podnikatel, vynálezce a držitel mnoha čestných akademických titulů, zakládá v USA společnost Segway Inc.
  • 2001 – Segway Inc. buduje svoji evropskou továrnu a centrálu v Bedfordu ve Velké Británii.
  • 2002 – Začíná prodej prvního osobního transportéru Segway PT v internetovém obchodě Amazon. Segway PT je časopisem Popular Science označen za „Nejlepší nový vědecký vynález roku“.
  • 2003 – Segway podepisuje prestižní smlouvu s DARPA – agenturou amerického Ministerstva obrany pro pokročilé výzkumné projekty, která investuje do nových technologií důležitých pro národní bezpečnost USA.
  • 2004 – Představen čtyřkolový Segway. Koncept Segway Centaur je předním americkým časopisem Time vyhlášen za jeden z „Nejlepších vynálezů roku 2004“.
  • 2005 – Na trh přicházejí terénní modely Segway XT a Golf Transporter. Díky širokým pneumatikám se mohou bez problémů pohybovat jak po pevných cestách, tak v terénu.
  • 2006 – Druhá generace modelu Segway PT přináší bezdrátové ovládání InfoKey a zejména revoluční technologii LeanSteer (zatáčení náklonem řídítek do stran).
  • 2009 – Na trh přicházejí nové modely Patroller pro policejní a pořádkové služby. Patrollery od té doby slouží v bezpečnostních složkách USA, Austrálie, Kanady, Velké Británie, Německa, Saudské Arábie a mnoha dalších zemí.
  • 2011 – Segway Inc. rozšiřuje svůj obchodní model a formuje „Segway Experience Center Program“, který nabízí turistické exkurze ve spolupráci s firmou Segway Inc. Ta se nově také stává autorizovanou cestovní kanceláří.
  • 2012 – Segway představuje ARTI, nejnovější prototyp plně robotické mobilní platformy RMP (Robotics Mobility Platform).
  • 2014 – Segway zahajuje výrobu tříkolového transportéru Patroller SE-3 pro bezpečnostní složky, který vyniká kvalitou, spolehlivostí a inovativní technologií proti převrácení. Ve stejném roce Segway představuje i zmodernizované modely i2 SE a x2 SE.
  • 2015 – Dochází ke strategickému spojení firem Segway a Ninebot, Inc. Nově vzniklá společnost se zaměřuje na vývoj, výrobu a prodej prostředků osobní přepravy na krátké vzdálenosti. Prvním společným produktem je revoluční osobní transportér MiniPRO, který umožňuje intuitivní řízení bez manuálního ovládání. Tržní kapitalizace této společnosti je přes 60 mld. USD, což je víc než všechny čtyřkolkové firmy dohromady.
  • 2018 – Segway vstupuje do světa terénních čtyřkolek, SSV a UTV. Mateřský Segway-Ninebot Inc. zakládá samostatnou společnost Segway Technology Co., Ltd. na výzkum, vývoj, výrobu a prodej vozidel kategorie offroad a dalších produktů.
  • 2019 – Terénní stroje Segway se poprvé představují veřejnosti. Na výstavě EICMA v Miláně vzbuzují nové modely s klasickými i zcela revolučními hybridními pohony mimořádnou pozornost.
  • 2020 – Oficiálním zástupcem offroadové divize Segway pro Českou a Slovenskou republiku se stává společnost Segway Powersports s.r.o.
  • 2021 – Modelové řady Snarler, Fugleman a Villain přicházejí na český trh.

Kapitoly článku

  1. Segway Powersports
  2. Kompletní fotogalerie

Profil firmy

ASP Group Distributing

ASP Group Distributing je ryze česká společnost se silnou pozicí na trhu, která dováží a v síti svých prodejců distribuuje čtyřkolky, UTV, SxS, e-skútry, obojživelná vozidla, náhradní díly, příslušenství a doplňky předních světových značek. Oficiální dovozce více než 40 značek Jsme oficiální...



Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Další články firmy ASP Group Distributing

Helmy LS2 i pro čtyřkolkáře

01.11.2023, Novinky
Se značkou LS2 jste se nemohli nepotkat, ať už na nějaké motocyklové výstavě, nebo třeba v televizním vysílání. Jenomže ...

Ke každé čtyřkolce Segway Snarler AT6 elektrická koloběžka zdarma

25.11.2022, Novinky
Chystáte se koupit čtyřkolku populární značky Segway? Nyní dostanete ke každé čtyřkolce Snarler AT6 elektrickou kol...

ASP Group Distributing slaví 20 let na trhu

03.10.2022, Novinky
Co kdysi začalo malou prodejnou čtyřkolek ve středočeském Žebráku, z toho je dnes velká nadnárodní společnost a jeden z ...

Další články k modelu Fugleman UT10

Nenechte si ujít Segway Day

10.10.2023, Novinky
Zveme vás do Rokycan na předváděcí akci čtyřkolek Segway Powersports, kde si budete moci vyzkoušet nejnovější modely tét...

Nové UTV na trhu: Segway Fugleman UT10

15.12.2021, Novinky
Sotva jsme stačili vstřebat fakt, že značka Segway namísto elektrických balančních vozítek vyrábí čtyřkolky, a už se na ...

Segway představuje na výstavě Eicma nové čtyřkolky, UTV a SSV

04.12.2019, Novinky
Segway v roce 2018 vstupuje do světa terénních čtyřkolek, SSV a UTV. Mateřský Segway-Ninebot Inc. zakládá samostatnou s...

Další články k modelu Fugleman UT10 Hybrid

Segway představuje na výstavě Eicma nové čtyřkolky, UTV a SSV

04.12.2019, Novinky
Segway v roce 2018 vstupuje do světa terénních čtyřkolek, SSV a UTV. Mateřský Segway-Ninebot Inc. zakládá samostatnou s...

Další články k modelu Fugleman UT6 / Hybrid

Segway představuje na výstavě Eicma nové čtyřkolky, UTV a SSV

04.12.2019, Novinky
Segway v roce 2018 vstupuje do světa terénních čtyřkolek, SSV a UTV. Mateřský Segway-Ninebot Inc. zakládá samostatnou s...

Další články k modelu Snarler AT10

Nenechte si ujít Segway Day

10.10.2023, Novinky
Zveme vás do Rokycan na předváděcí akci čtyřkolek Segway Powersports, kde si budete moci vyzkoušet nejnovější modely tét...

Segway představuje na výstavě Eicma nové čtyřkolky, UTV a SSV

04.12.2019, Novinky
Segway v roce 2018 vstupuje do světa terénních čtyřkolek, SSV a UTV. Mateřský Segway-Ninebot Inc. zakládá samostatnou s...

Další články k modelu Snarler AT6

Nenechte si ujít Segway Day

10.10.2023, Novinky
Zveme vás do Rokycan na předváděcí akci čtyřkolek Segway Powersports, kde si budete moci vyzkoušet nejnovější modely tét...

Ke každé čtyřkolce Segway Snarler AT6 elektrická koloběžka zdarma

25.11.2022, Novinky
Chystáte se koupit čtyřkolku populární značky Segway? Nyní dostanete ke každé čtyřkolce Snarler AT6 elektrickou kol...

Segway představuje na výstavě Eicma nové čtyřkolky, UTV a SSV

04.12.2019, Novinky
Segway v roce 2018 vstupuje do světa terénních čtyřkolek, SSV a UTV. Mateřský Segway-Ninebot Inc. zakládá samostatnou s...

Další články k modelu Snarler AT6 Hybrid

Nenechte si ujít Segway Day

10.10.2023, Novinky
Zveme vás do Rokycan na předváděcí akci čtyřkolek Segway Powersports, kde si budete moci vyzkoušet nejnovější modely tét...

Segway představuje na výstavě Eicma nové čtyřkolky, UTV a SSV

04.12.2019, Novinky
Segway v roce 2018 vstupuje do světa terénních čtyřkolek, SSV a UTV. Mateřský Segway-Ninebot Inc. zakládá samostatnou s...

Další články k modelu Snarler AT6 L

Ke každé čtyřkolce Segway Snarler AT6 elektrická koloběžka zdarma

25.11.2022, Novinky
Chystáte se koupit čtyřkolku populární značky Segway? Nyní dostanete ke každé čtyřkolce Snarler AT6 elektrickou kol...

Segway představuje na výstavě Eicma nové čtyřkolky, UTV a SSV

04.12.2019, Novinky
Segway v roce 2018 vstupuje do světa terénních čtyřkolek, SSV a UTV. Mateřský Segway-Ninebot Inc. zakládá samostatnou s...

Další články k modelu Villain SX10

Nenechte si ujít Segway Day

10.10.2023, Novinky
Zveme vás do Rokycan na předváděcí akci čtyřkolek Segway Powersports, kde si budete moci vyzkoušet nejnovější modely tét...

Segway představuje na výstavě Eicma nové čtyřkolky, UTV a SSV

04.12.2019, Novinky
Segway v roce 2018 vstupuje do světa terénních čtyřkolek, SSV a UTV. Mateřský Segway-Ninebot Inc. zakládá samostatnou s...

Další články k modelu Villain SX10 Hybrid

Segway představuje na výstavě Eicma nové čtyřkolky, UTV a SSV

04.12.2019, Novinky
Segway v roce 2018 vstupuje do světa terénních čtyřkolek, SSV a UTV. Mateřský Segway-Ninebot Inc. zakládá samostatnou s...

Další články sekce Segway

Čtyřkolkové novinky na veletrhu EICMA: CFMoto a Segway

11.12.2023, Novinky
Na začátku minulého měsíce proběhl v italském Miláně tradiční veletrh EICMA, který je zaměřený především na motocykly, a...

Nenechte si ujít Segway Day

10.10.2023, Novinky
Zveme vás do Rokycan na předváděcí akci čtyřkolek Segway Powersports, kde si budete moci vyzkoušet nejnovější modely tét...

Ke každé čtyřkolce Segway Snarler AT6 elektrická koloběžka zdarma

25.11.2022, Novinky
Chystáte se koupit čtyřkolku populární značky Segway? Nyní dostanete ke každé čtyřkolce Snarler AT6 elektrickou kol...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.15s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce