QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


ASP Group Distributing slaví 20 let na trhu

Text: Quadmania.cz | Foto: Jiří Jevický | Foto: ASP Group | Datum: 03.10.2022 | Zobrazeno: 1325×

ASP Group Distributing slaví 20 let na trhu Co kdysi začalo malou prodejnou čtyřkolek ve středočeském Žebráku, z toho je dnes velká nadnárodní společnost a jeden z největších distributorů ATV/UTV v celé střední a východní Evropě se sídlem v Letkově nedaleko Plzně. A roste dál.


Společnost ASP Group Distributing v současnosti na náš trh, ale i na další východoevropské dodává produkty mnoha desítek světových značek, ať už jde přímo o čtyřkolky, jako jsou Access, Arctic Cat, Linhai, TGB, obojživelné Argo či nejnověji Segway, anebo o příslušenství na ně. Tady je nabídka opravdu obrovská, od olejů Maxima přes tlumiče Fox, vyhřívání Symtec, radlice Shark, sněžné pásy Camso až po vlastní značku pneumatik Bulldog. Chybět nemůže samozřejmě oblečení, ovšem kromě čistě čtyřkolkových produktů určených k brodění od značky Finntrail je to především španělská značka LS2, jejíž výrobky na prodejně najdete. Že jsou LS2 helmy? To také, ale portfolio oblečení na čtyřkolkáře i motorkáře je opravdu širokánské. Zajímavostí jsou potom automatické sekačky Segway Navimow, společnost začala s dovozem produktů Segway Robotics. Vůbec značka Segway ukazuje v zemích, kam ASP Group Distributing její produktu (především čtyřkolky) dodává, veliký růst.

A roste i celá ASP Group Distributing. Loňský rok byl pro západočeskou společnost rekordní ve více ohledech. Jasným ukazatelem je obrat, který překročil 2 miliardy korun! To samozřejmě není zásluha pouze jedné prodejny, ASP Group Distributing má na 400 dealerů ve střední a východní Evropě, kteří loni dokázali prodat přes 10 000 strojů. Zajímavostí je dodávka 60 strojů polské armádě, ASP Group Distributing je totiž certifikovaným dodavatelem NATO. V Polsku se mimochodem začal stavět nový sklad a prodejna, to samé již je hotové v Rumunsku, kde má ASP Group Distributing navíc ještě zastoupení značek Indian, Polaris a Ligier.

Staví se ovšem i u nás. Společnost v roce 2018, kdy poprvé překonala obrat jedné miliardy korun, začala stavět své současné sídlo v Letkově na pozemku o rozloze 22 000 m2, kam se přestěhovala o rok později. Zastavěná plocha 4500 m2 pro laiky vypadala, že bude stačit navěky, vpředu showroom a servis, vzadu obrovská skladová hala. Ovšem zároveň s ekonomickým růstem firmy přišla potřeba růst i fyzicky, s čímž ovšem vedení společnosti dopředu počítalo, a tak vzadu loni přibyla další skladová hala, zhruba stejně veliká jako ta původní – o něco kratší, zato však hlubší.

Není to ale jenom o prostoru, ale když chcete maximalizovat profit, tak i o efektivitě. Celý areál je přehlídkou novodobých technologií, jako je vzdálená správa budov prostřednictvím chytrého telefonu či nejmodernější regálové systémy Kardex Remstar. Jedná se o automat, který využívá systém posuvných regálů a výtahů a celá manipulace se zbožím se uskutečňuje přes čárové kódy. Každý z trojice instalovaných systémů obsahuje zhruba 60 regálů, které se automaticky přesouvají po načtení kódu ať už při zaskladňování, nebo vyskladňování na expedic. Je to takový malý koncert, když se za rušného dne podíváte do skladu, a je vidět, jak obrovský posun ASP Group Distributing za 20 let své existence udělala. Tak všechno nejlepší do další dvacítky!


Profil firmy

ASP Group Distributing

ASP Group Distributing je ryze česká společnost se silnou pozicí na trhu, která dováží a v síti svých prodejců distribuuje čtyřkolky, UTV, SxS, e-skútry, obojživelná vozidla, náhradní díly, příslušenství a doplňky předních světových značek. Oficiální dovozce více než 40 značek Jsme oficiální...



Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Další články firmy ASP Group Distributing

Helmy LS2 i pro čtyřkolkáře

01.11.2023, Novinky
Se značkou LS2 jste se nemohli nepotkat, ať už na nějaké motocyklové výstavě, nebo třeba v televizním vysílání. Jenomže ...

Ke každé čtyřkolce Segway Snarler AT6 elektrická koloběžka zdarma

25.11.2022, Novinky
Chystáte se koupit čtyřkolku populární značky Segway? Nyní dostanete ke každé čtyřkolce Snarler AT6 elektrickou kol...

Bulldog připravil nové pláště pro rok 2022

03.05.2022, Novinky
Že vám zadek čtyřkolky letí bokem při každém přidání plynu, to je sice velká zábava, ale když potom nevyjedete ani malý ...


Novinky a reportáže





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.15s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce