QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Quad 3/2014

Autor: Quad magazín | Datum: 09.07.2014 | Zobrazeno: 2544×

Quad 3/2014 Na stáncích je další Quad! Slíbili jsme vám, že novinek testovaných v letošních číslech bude víc než dost a už je to tady zase. Ostatní prominou, ale asi největší dojem zanechal litrový Polaris RZR – síla a zase síla, snaha o ovládnutí špičky segmentu byla v tomhle případě dost zjevná a zdá se, že se podařilo. Sice se už RZR tímhle modelem vzdaluje začátečníkům, ale o to víc potěší vyježděné piloty. S cenou na hranici šesti set tisíc to stejně nebude svezení pro každého… Ke stavu vašeho konta budou přívětivější další z letošních novinek – třeba dlouho očekávané stříkačkové Jumbo, půllitrový Linhai nebo dětský Hytrack. Je z čeho vybírat.


Test: Polaris RZR XP 1000 - Offroadová extáze
Jestliže Polaris založil segment sportovních náklaďáčků, Arctic Cat ho povýšil na segment bugin, Can-Am na to posléze kontroval nejvyšším výkonem. Byl to ovšem ale znovu Polaris, kdo tuhle kapitolu loni alespoň prozatím uzavřel. RZR XP 1000 je totiž momentálně nejvíc, co sportovní side by side nabízí.

Text: SMC Jumbo 720R EFI – Dlouho očekávaná stříkačka
Jestli čekáte od motoru nějakou revoluci, tak čekáte marně. Pokud byste to nevěděli, nepoznáte rozdíl – EFI pracuje stejně jako karbec, udávané navýšení hodnot při svezení nepoznáte a výsledně by jeho použití mělo být znát jenom na spotřebě, ve vysokých výškách nebo při startování v extrémních teplotách. SMC tak jde takovou japonskou cestou – když už jednou vyrobí něco, co funguje, tak proč to s další generací měnit.

Test: Hytrack HY50 ESX - Elektrozačátky

Mít tohle ve svých pěti letech, vypadal by můj život úplně jinak. Nikdo ze sídliště by nebyl větší masér, ani bráchové Sobotkové, co měli šlapacího moskviče, a my ostatní jim ho jenom tiše záviděli… Mít jako prcek čtyřkolku, byl bych král.


Technika: Postřikovače Fimco – Stříkám, stříkáš, stříkáme

Laik žasne, odborník se diví. I čtyřkolka může posloužit jako plnohodnotný pracovní stroj pro profesionální zemědělce nebo sadaře. V tomhle konkrétním případě nahrazuje postřikovací zařízení třeba traktor.



Bazar: Suzuki LTZ 400 – Držák z Nipponu
Doby, kdy čtyřkolkovému světu vládli japonci, jsou už, zdá se, v propadlišti dějin. Pořád ale ještě jezdí a vypadá to, že ještě dlouho jezdit budou, evergreeny, které se podařilo Asiatům postavit v době největší slávy a dodnes se nepovedlo nikomu dalšímu je spolehlivě zastínit. V případě LTZ to bude možná proto, že sportky už dlouho zažívají léta velmi velmi krizová…


Sport: ATV Trial Cup – Jak chutnal trial
Vyzkoušel jsem si zajet jeden podnik trialu v půlce května, kdy se seriál přesunul při svém druhém dějství do Benešova. S kluky Dvořákovými – loňským mistrem a vicemistrem – jsem si domluvil střídání na jedné z jejich mašin. Miloš jezdí na SMC, Honza na stařičkém Gladiatorovi, který ještě pamatuje střelbu Martina Maláta na Offroad maratonech!

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 1x

Další články časopisu QUAD magazín

Dvě pětiletky QUADU!

30.09.2015, Aktuálně v tisku
Nechce se tomu věřit, ovšem je to pravda. Quad tímhle číslem slaví desetileté výročí! Dvě pětiletky, dekádu, desítku, ať...

Quad 04/2015

10.08.2015, Aktuálně v tisku
Horké léto přineslo horké novinky pro sezonu 2016. Polaris nás všechny znovu ujistil, že nejsilnější UTV prostě dělá on,...

Quad 03/2015

15.06.2015, Aktuálně v tisku
Těsně před nástupem léta tu je další Quad, aby vám přinesl to nejaktuálnější ze čtyřkolek, co se odehrává v české kotlin...


Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.87s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce