QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Výletník rozhodně ne - Marek Švára

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Foto: Míša Švárová | Datum: 06.12.2013 | Zobrazeno: 3337×

Výletník rozhodně ne - Marek Švára Mezi domácími závodníky platí za velkou naději. Přestože Marek o sobě tvrdí, že je hoby jezdcem, ostatním jezdcům dává pořádně zabrat. O závodech, ale také o ukončení sezony, jsme si povídali s Markem Švárou.


Kapitoly článku

  1. Rozhovor
  2. Kompletní fotogalerie

Nikdy neříkej nikdy:

Marek jezdí Yamahu YFZ 450 R, což je jeho splněný sen ke kterému se dostal přes karburátorovou variantu. I když nám Marek říkal, že je rozhodnutý o ukončení závodní kariéry, i tak dodal „nikdy neříkej nikdy“. Sám o sobě říká, že je takovej sériovej jezdec, který tak trochu vyhrál dvojí šampionáty – Buriánka Cup, VVL LORENC LOGISTIC CUP.

Marku jaké šampionáty jsi letos vyhrál?
Letos jsem jel jenom dva šampionáty a oba jsem vyhrál. Je fakt, že loni jsem se svezl na závodech CRC u Mariána Klíče, tam mají nádherné zázemí a tratě. Ale bohužel je to všechno na Moravě a to je pro nás daleko.

Když porovnáš Buriánka Cup a VVL LORENC LOGISTIC CUP?

Buriánka je jednoznačně zaměřená na čtyřkolky, jsou tu kategorie pro všechny. U toho VVL se mi skoro zdá, že ty čtyřkolky mají spíš na to aby motorkám vyházely bahno z tratě. U Vizingera se jedou dohromady kategorie jak Mistrák tak Hobby, což je škoda, protože není moc možností od Mistráku něco odkoukat.

Jak ses zaměřil na tréninky?

Snažím se tomu dát hodně a přiznám se, že jsem to měl v sezoně rozplánovaný tak, že středa byla posledním dnem kdy jsem se šel naposledy svézt před závody. Protože ve chvíli když jsem šel později už jsem nestihl připravit motorku. Když to šlo tak plavání, posilovna ani moc né, ještě jsem dělal kliky ráno a klasický standard mačkání kolečka při cestě do práce.
Pavel Palme drží divný rituál závodní stravy, jak jsi na tom ty?
Dostal jsem takovou radu, že den před závody jsem do sebe narval 4 až 5 litů tekutin. Po dobu závodů hrozně moc piju, ale nejvíc se těším po závodech na klobásu. Ale v průběhu závodu jsem na tyčinkách, banánech, piškotech. Ale tak jsme na tom snad všichni.

Řešils hadry?
Když se na tom zamyslím, ani ne. Mám na sobě takovou všehochuť, nejvíc snad od Foxe. A když jsem si vybíral krunýř tak jsem jej osekal o ramena, proto abych se mohl hýbat. Helmu mám Airoha, tady byla volba jasná proto, aby byla co nejlehčí.

Jezdíš na závody den předem?

Ne. Vždy letím v ten den závodu. Jezdí se mnou dcera Michalína, které bych chtěl moc poděkovat.
A teď mi řekni, když pověsíš klíčky na hřebík, co budeš dělat?
No budu pracovat okolo baráku, sem tam se svezu pro zábavu a taky budu jezdit na závody jako divák. Zařadím i výlety za klukama od Sidekár, který jezdí Evorpu. Myslím si, že bude stále co dělat.

Kapitoly článku

  1. Rozhovor
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu Rozhovory, profily

Last Adventure je i pro tebe

14.10.2016, Závody
Kazma bude závodit na Last Adventure, tohodle týpka jisto jistě znáte z hodně populární One Man Show. Na co se můžete tě...

Už máte družstvo?

19.08.2014, Závody
Hodně omílané téma Družstev Side a Quad nás přivedlo k vyzpovídání kluků, kteří makají na trati dnem i nocí. Zajímala ná...

Lukáš Studený: Honda versus KTM

06.08.2014, Závody
Příští týden se odehraje další díl ze série Mezinárodního Mistrovství ČR Side a Quad, opět nám za řídítka zalehnou všech...


Nepřehlédněte

Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.84s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce