QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Tak jezdí holky – Sharon Gruberová

Text: Ollie Roučková | Foto: Sharon Gruberová | Datum: 21.08.2015 | Zobrazeno: 2976×

Tak jezdí holky – Sharon Gruberová Blížící se Offroad Maraton nám přináší další závodnický rozhovor, tentokrát jsme vyzpovídali Sharon Gruberovou. Sharon sedlá KTM 525 XC a mezi kluky se jen tak neztratí. V letošní sezoně se teprve rozkoukává, ale příští rok 18letá závodnice bude držet řídítka v kompletní sérii.


BIO:

  • jméno: Sharon Gruberová
  • věk: 18let
  • bydliště: Frýdek - Místek
  • přezdívka: Shar
  • oblíbená hudba: pop, rap
  • oblíbená značka oblečení (mx): fox, answear
  • stroj: KTM 525 XC
  • startovní číslo: 46
  • jak dlouho jezdí: asi 4 roky

Rozhovor:

Sharon tebe vídáme stále častěji v závodní sérii Offroad Maratonů. Kdo tě k tomuto seriálu přivedl a proč sis nevybrala třeba Quadcross?
K Offku mě přivedl táta, který v tomhle seriálu už dříve několik závodů jel. Já jezdila spíše cross, ale od mé havárky, kdy do mě kluk po startu narazil a já skončila s krčním límcem, a slovy doktora "pár milimetrů a nemusela jste tady být" jsem měla čím dál větší strach se na cross vrátit. I když to k tomu sportu patří, tak jsem chtěla zkusit něco nového a volba padla na Offroadmaraton .“
Jsou na tvé KTM speciální úpravy s ohledem na to, že si žena?
Na čtyřkolce mám laděný výfuk a menší úpravy jako široká osa a ramena, ale holčičí jsou pouze polepy, které budou na další sezonu nové.

Jak si vedeš v sérii Offka?
Jelikož jsem jela jen Šiklův mlýn, tak v celkovém pořadí jsem určitě někde hodně dole, ale nějaké body snad nasbírám ještě v Drnovicích a v Ostravě.

Chystáš se i na čtyřhodinovku?
Bohužel na čtyřhodinovku se nechystám, je to hodně daleko a závod je v neděli, tudíž bychom domů přijeli až k ránu a taťka musí do práce, určitě bych ale chtěla jet ještě Drnovice a Ostravu co se týká offroadu a nějaké menší závody v okolí.
Pokukuješ ještě po dalších závodních sériích?
Samozřejmě koukám i po jiných závodech, hlavně CRC a Slovenském Cupu, ale letos to nějak nevychází, snad příští sezonu. Jela jsem také dva závody které nepatří do žádného seriálu a to Cross Country ve Dvorcích kde jsem dojela 6. a motokros v Prusinovicích kde jsem skončila 4.

Máš už naplánovanou příští sezonu, nebo ještě špekuluješ nad tím co pojedeš?
Na příští sezonu mám v plánu jet celý seriál CRC nebo celý Offroadmaraton, ale všechno se bude odvíjet hlavně podle peněz (chtělo by to sponzora :D) chci jet hlavně co nejvíc závodů a ty dojet v pořádku do cíle.

Bude se ladit i čtyřkolka?
Na čtyřkolce se budou spíše opravovat nedostatky po letošní sezoně, ale žádné velké ladění asi probíhat nebude.
Jak se ti závodí proti klukům?
Závodit proti klukům je vždy těžké, mají více síly a jsou dravější, to nás holky ale ještě víc motivuje a nakopává k tomu jim dokázat že určitě není pravidlem že jsou kluci lepší než holky.

Jak bys shrnula závody Offroad Maratonů z tvého pohledu?
„Vzhledem k tomu že jsem zatím jela pouze Šiklák, který se mi velice líbil i přes velké množství prachu (za sebe mám radši prach než bláto) tak i ze závodů kde jsem byla pouze jako divák hodnotím Offka kladně , je zde super atmosféra a snaživí organizátoři.

Jak trénuješ?
Snažím se trénovat hlavně na tratích, ale to vychází jen jednou týdně, takže kromě toho zaměřuji tréninky na fitness, kolo a inline bruslení kde se snažím nahnat fyzičku, sílu a vytrvalost.


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu Offroad Maraton

U Vágnera před koncem sezony

22.10.2017, Rozhovory
Ještě nemáme dojeté seriály, ale i tak jsme se vydali za jezdci na krátké rozhovorování o sezoně současné a o tom jaké m...

Příští rok zaůtočím na Last Adventure

24.11.2016, Rozhovory
Čtyřkolkář Václav Hucl je nezmar, který tráví během motoristické sezóny většinu víkendů na závodech. Letošní sezona se s...

Smolné Milovice

02.09.2016, Rozhovory
I na lídra Mistrovských 4x4 sedla smůla a po Milovicích jej ze zlatého trůnu sesadil Daniel Matějka. Michal Vágner si v ...


Nepřehlédněte

Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:2.13s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce