QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Quadweekend pod drobnohledem Luciáše Ost

Text: Ollie Roučková | Foto: Bobr007 | Zdroj: Lucie Ost | Datum: 22.10.2012 | Zobrazeno: 5287×

Quadweekend pod drobnohledem Luciáše Ost Quadweekend 2012: byl pátek, slunečné odpoledne, naložili jsme čtyřkolky do auta a vyrazili do Pístova u Jihlavy na Quadweekend. Do areálu jsme dorazili kolem páté večer ještě s Mufíčkem, Charym, Hanzem a Mikim, kteří se k nám cestou připojili. Zaregistrovali jsme se, zabydleli a pak už se jen bavili. Na nadcházející závody jsem se těšila a bála zároveň, byly moje první.


Kapitoly článku

  1. Quadweekend
  2. Video
  3. Kompletní fotogalerie

V noci byla zima, takže jsme si přitápěli a ve tři ráno svačili řízky s chlebem. Ráno byla mlha a ze sedla od Raptora jsem seškrabovala kousky ledu. Připravili jsme se, zapsali do trialu a jelo se.  Nejprve jsme s celou partou jeli k trialu č. 2, zrovna startoval jeden závodník, a když vyjížděl z bahna na prudký výjezd tak se málem převrátil, nakonec se převrátil úplně. Lukáš se svým Reném odstartoval, a i když jsem se o něj bála, z mého pohledu neměl vůbec žádný problém s projetím. Hned po Lukášovi startoval čtrnáctiletý Mára na Outlanderu a všechny překážky taky zdolal.
Další trial byl č. 4, prošla sem si ho a trochu se obávala výjezdu a nakopávacího sjezdu z vodárny. Lukáš, Mára i ostatní ho projeli, tak jsem jela taky. Při jednom menším výjezdu mě nakopl pařez a hodilo mě to do strany na strom, ale jela jsem dál. Potom jsem obávanou vodárnu zdolala bez větších obtíží. První trial byl za mnou a dokonce mě pochválil Kodi!
Na trialu č. 5, kde bylo hodně koryt a náklonů Lukáš opět bodoval. Ovšem dalším závodníkům se už tolik nedařilo, když museli vyjet z bahna na takový schod. Shlédli jsme bok MIMIMA a záda Mikiho, ty vypadaly ošklivě, ale naštěstí se mu nic nestalo. Mára projížděl sekci a na tomto výjezdu ho kluci raději jistili. Nakonec se ukázalo, že to nebylo vůbec potřeba. Lukáš si ještě projel mokrý trial č. 6 a pak jsme jeli na oběd. Po obědě jsme jeli na trial č. 1, kde byly v takovém korytě velké pneumatiky, tato sekce dala Lukymu trochu zabrat a to čtyřmi skácenými tyčkami a ulomeným blástrem.
Trial č. 3 byl krátký, s lávkou, které jsem se bála, a pár sjezdy a výjezdy. Lukáš dojel a jela jsem já, lávka jen tak tak, pak nějaký ten náklon, sjezd, výjezd, už jsme se s Raptíčkem sehráli, nedělalo mu to žádný problém. Prý jsem to projela perfektně. Chvíli jsem musela přesvědčovat starostlivého Lukáš, ale na konec... Jedu na ´pětku´! Odstartovala jsem, vyjela kopeček, sjela koryta s vodou, vyjela, pak náklony, výjezdy a zase sjezdy, po prvním korytě jsem už nic neviděla, takže brýle dolů, druhý koryto, otřu oči, třetí koryto. A pak… strašák výjezd z vody. Pohodička, uvázaná na laně jsem vyjela, DÍKY KLUCI. Prý mi i lidi tleskali, já nic neslyšela (smích) jela sem dál, opět výjezdy, zatáčky, náklony, Raptíček projel úplně bez problémů. Jsme v cíli, z Raptíčka se kouřilo, já byla špinavá, mokrá a šťastná.
Po odjetí trialů se jel závod v bahenním korytě, zajímavé, že ho jely pouze stroje Can-am (závod v korytě projel nejrychleji MIMIMO a domů si odvezl nájezdy). A ještě zajímavější je, že ačkoliv je to akce, která má velkou podporu Polarisu, poměr startujících Polaris vs. Can-am je asi 1:1, na předních příčkách se umístili Can-Amy. Tímto bych chtěla poděkovat všem pořadatelům, za skvělou akci, hodnotné ceny, nabitý program, který zahrnoval let vrtulníkem, svezení v BVP a také, že nezapomněli na naše malé quadery a uspořádali jim dětský závod. Klukům i pořadatelům, co mě hlídali, Jirkovi za rady a hlavně Lukášovi, za ty nervy, co musel mít, když sem závodila.
Příští rok doufám, bude akce trochu dřív, a v mé kategorii 4x2 budu mít víc konkurentů než letos.

Pokračování článku: Video

Kapitoly článku

  1. Quadweekend
  2. Video
  3. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.25 Známkováno: 8x

Články šampionátu Amatérské závody čtyřkolek

Fotogalerie - Last Adventure

21.04.2017, Závody
Svou premiéru si Last Adventure odbila v Milovicích u Prahy, Procamping racing teame přináší fotogalerii z dění této cro...

Pískovna Dražetice hostila HandyCup

19.04.2016, Závody
Již tradičně se v jarních měsících objevuje seriál závodů pro vozíčkáře na čtyřkolkách na trati Pískovna Dražetice. Let...

Batti MX Cup první závod

08.04.2016, Závody
Sic je už Duben,ale vraťme se ke dni kdy odtartoval seriál Batti MX Cup prvním závodem ve Světci. I přes rychle se měníc...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.26s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce