QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Merzouga Rally - peklo na zemi

Text: Ollie Roučková | Zdroj: Merzouga Rally | Datum: 16.05.2017 | Zobrazeno: 4489×

Merzouga Rally - peklo na zemi Letos se jednalo o 8 pokračování této soutěže, která si nachází stále větší a větší popularitu, což napovídá startovní listina, přihlásilo se celkem 178 závodníků (27 národností). Za Českou republiku v kategorii QUAD startovala Ollie Roučková Procamping racing team a Tomáš Kubiena za Moto Racing Group, který dojel na 3 místě v mužích.


Kapitoly článku

  1. Merzouga Rally
  2. Kompletní fotogalerie

Jako každý rok tak i letos vedle začátečníků odstartovala prakticky celá dakarská motocyklová/Quadová špička (Milan Engel, Tomáš Kubiena, Vlček, Jacobo Cerutti…). Což pro mnohé začátečníky byl velký hnací motor, a pomalu si každý z jezdců zapisoval africké dobrodružství.


Během prologu a pěti velmi tvrdých etap jsme si ověřili, kde se nacházejí naše hranice. Součástí závodu byla také maratónská část, kdy jsme spali bez asistence uprostřed zuřící bouře. Hlavní roli hrál v marocké rally kromě bouře písek v mnoha podobách, a to vám povím, že zuřící bouře nás opravdu nešetřila. Trasa vedoucí přes hory a pouště nabídla pravé africké závodění a tak sem si osahala jak chutná fesh fesh, duny i pisty, vše v opravdu vysokých teplotách, které se pohybovaly kolem 40°C.


Tomáš Kubiena Moto Racing Group si dojel na 3 místě v kategorii Quad, dlouho to vypadalo, že se Tomáš usadí na první pozici, což mu zhatil pád do koryta řeky v Maratonské etapě, naštěstí večer vše opravil a jal se stíhací jízdy ze zadních řad. Svou 3 pozici si Tomáš upevnil v poslední etapě, která vedla po celých 50 Km v dunách. Ollie Roučková dojela na 14 místě v kategorii QUAD.


  • Na start se postavilo:

88 - motocyklů
23 - Quadů
34 - SidexSide

  • Rally Dokončilo:

68 - motocyklů
17 - Quadů
24 - SidexSide


Kapitoly článku

  1. Merzouga Rally
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 2.00 Známkováno: 2x

Články šampionátu Dálkové Rally

Ocenění sportovců DUKLY

16.10.2018, Závody
Do slavnostní síně národního památníku na pražském Vítkově mířila v pátek hvězdná plejáda nejlepších českých sportovců v...

"Ollie" Roučková – první Češka, která absolvovala Dakar na čtyřkolce

04.04.2018, Závody
V rámci pražské a brněnské výstavy mohli návštěvníci po celou dobu potkat členy týmu Moto Racing Group (MRG), kt...

Dakarská startovní čísla

08.11.2017, Závody
Dakarští jezdci mají svá startovní číslo. Včerejším dnem Dakar odtajnil startovní čísla jednotlivých jezdců z moto i qua...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.73s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce