QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Ledová Quad Trophy

Text: Ollie Roučková | Foto: Mimimo, Progres racing team | Zdroj: Dušan Padevět | Datum: 01.02.2013 | Zobrazeno: 7967×

Ledová Quad Trophy Kdo si chce užít čtyřkolkovou závodní atmosféru, může si užívat hned od začátku roku. Ať na domácích zasněžených tratích při motoskijöringu nebo třeba fanděním bratrům Petronelliům na Dakaru. Nebo taky někomu srdci bližšímu na Africa Eco Race či při Intercontinental rally.


Kapitoly článku

  1. Quad Trophy
  2. Video
  3. Kompletní fotogalerie

Když už jsme u těch rally, hned do jediného volného víkendu mezi Dakar a Intercontinental rally se letos vtlačil docela zajímavý podnik. Hned za krušnohorskými humny startovala německá zimní Quad Trophy. Není to úplná novinka, letos se jel už 10. ročník. Jedinečné zážitky přilákaly na start do městečka Rochlitz na 300 čtyřkolkářů z mnoha zemí Evropy. Krom Němců tu byla silná výprava z Rakouska, pár jezdců ze Švýcarska, Lichnštejnska, Francie. A z Čech sem dorazila celá desítka jezdců! Vyrazit si užít čtyřkolkové rally ježdění možná chtělo i více jezdců, ale pořadatelé museli kvůli průjezdnosti tratě omezit počet právě tři stovky startujících. První jezdci vyráželi kolem osmé ráno a poslední dojížděli do cíle až večer před šestou.
Atmosféra byla vřelá. Nic jí neubral ani pravděpodobně rekordní ranní mínus letošní zimy (těsně pod -20). Jezdci se postupně po dvojicích rozptýlili do dvou stokilometrových etap se dvěma speciálními rychlostními zkouškami, každá na zvláštním speciálním uzavřeném okruhu. Mezi nimi pak několik průjezdních a časových kontrol, prostě jako na každé správné rally. Ostatně spojovací etapy nebyly jen takové „kochání“ malebnou německou krajinou. Trasa vedla zledovatělými sjezdy i výjezdy.
Mráz nemráz bylo tu brodění řekou nebo trialové úseky po bývalé železniční trati, občas se zradou v podobě hluboké jámy, když někde chyběl pražec. Různé hladové nástrahy si tedy vybraly své daně, bohužel i na zástupcích z Čech. V kategorii solo ATV zastavila kamenná zídka za ledovým úsekem plavně se smýkajícího Outlandera za Čechy startujícího Arnauda Gabarre. V kategorii týmových profi ATV dvojic další ledová nástraha stála jistě podiové umístnění dvojice Mirek Píša a Pavel Sazka.
Ale ani nehody nezabránili českému úspěchu. V nejpočetnější třídě solo ATV druhé místo vybojoval skvělým výkonem Michal Micek a pak i přes problém s přetrženým řemenem parádní jízdou pohár za 4. místo získal Pavel Novák. Ostatní naši si domů odvezli jen pěkné vzpomínky, zkušenosti, nějakou tu penalizaci za pozdní příjezdy do časových kontrol a taky památeční zlaté medaile! Ostatně bez té penalizace by se jistě Tomáš Pázler, Láďa Kratochvíl, Petr Písek i Petr Dospěl vešli do první desítky!
  • Výsledky všech kategorií naleznete ZDE.

Pokračování článku: Video

Kapitoly článku

  1. Quad Trophy
  2. Video
  3. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 2x

Články šampionátu Quatrophy

QuadTrophy Lučivná 2012

06.02.2012, Závody
Extrémně zimní radovánky pro magory. Takto extrémní závod nemá obdoby v širokém okolí, nemluvě o letošním třeskutě mrazi...

Quadtrophy 2012

17.01.2012, Závody
Plíživými kroky se blíží Quadtrophy v Lučivné. Přinášíme vám seznam závodníků ke dni 13.1.2012 spolu s reportážemi od Sl...

Pozvánka na Quadtrophy Lučivná 2011

13.02.2011, Závody
V sobotu 19. 2. se uskuteční již čtvrtý ročník Quadrtrophy, která se mezi kolkáři traduje jako malý slovenský Dakar. Zat...


Nepřehlédněte

Novinky a reportáže





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.96s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce