QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


I v Praze se dá závodit v terénu aneb ITP ESSOX CUP v Hummer centru

Autor: Robert Požárek | Foto: Jiří Matušinec | Datum: 30.10.2009 | Zobrazeno: 6159×

I v Praze se dá závodit v terénu aneb ITP ESSOX CUP v Hummer centru Cross-country závody v Praze? To se ti pořadatelé z ADT a ASP GROUP úplně zbláznili . . . Tak tenhle názor měla asi většina závodníků. Přesto se pořadatelé nedali odradit a na 7. díl ITP ESSOX CUPu sezvali závodníky do Hummer centra v Praze. Zvědavost jezdců a touha vyzkoušet si atmosféru jedinečného závodu nakonec nad nedůvěrou zvítězily a pořadatelé museli dokonce účastníky odmítat. Tak velký zájem byl o tento závod.


Kapitoly článku

  1. Článek
  2. Kompletní fotogalerie

„Adéťáci“ dostáli svého slibu a opět připravili novinky. Na tři km dlouhé trati sice chyběly dlouhé skoky, ale jezdci tím o adrenalin a diváci o zábavu připraveni rozhodně nebyli. Absence skoků byla vykompenzována opravdu, ale opravdu prudkými výjezdy a sjezdy, pro diváky byli velmi atraktivní hluboké výkopy, kdy jezdci projížděli bahenní kaší hluboko pod jejich nohama a nejvíce se líbili umělé překážky v divácké aréně. Tři klády za sebou, pak průjezd přes naštípaný špalky a nakonec pyramida z klád. Pro moto profi navíc přejezd auta. A to všechno před zaplněnou diváckou arénou, která každé zaseknutí hlasitě povzbuzovala. Tentokrát jezdcům nic nedarovala ani trať, ani diváci.
Jednoznačně nejtěžší podmínky měla kategorie QUAD HOBBY. Šedesát osm jezdců se muselo poprat s mazlavým blátem, které hodně stížilo průdké výjezdy a překonávání umělých překážek. Část umělých překážek nakonec byla pro čtyřkolky odstraněna a do závodu byly zpět zařazeny až pro motorky. Tuto kategorii jednoznačně vyhrál Luboš Koníček z klubu Quadex TP, který druhému v cíli Lukáši Pudlovi nadělil jedno celé kolo, o pouhých 7 vteřin později projel cílem Radek Šimice. Závody poslední dobou nevycházejí Davidu Babkovi z Access Motor Racing teamu. David první tři závody vyhrál, ve čtvrtém závodě byl bronzový, ale pak ho začala doprovázet smůla, která se mu nevyhnula ani v Praze, kde v polovině závodu odstoupil. Svůj náskok na čele průběžného pořadí seriálu tak opět navýšil Davidův týmový kolega David Buříval, který dojel na nepopulární čtvrté pozici a o pouhé dvě příčky za ním skončil další adept na titul, Vlastík Dašek z QuadtexTP. V posledním závodě se tak můžeme těšit na tuhý boj o celkové prvenství.
V kategorie QUAD PROFI startovalo 50 jezdců. Závod byl velmi vyrovnaný a o stupně vítězů bojovali tři borci, kteří zbytku startovního pole ujeli o kolo. V cíli je po 75 minutách závodu dělilo pouhých 51 vteřin a na stupně vítězů se dostavili v pořadí – Jan Kadeřábek, Erik Lesák a Josef Brand. Průběžnému pořadí seriálu vévodila do tohoto závodu dvojice jezdců Access Motor Racing Teamu – Zdeněk Mucha a Pavel Pešan – od sebe je dělily pouhé dva body. Absence Pavla v pražském závodě notně nahrála do karet Zdeňkovi, kterého nemusí moc mrzet sedmá příčka v tomto závodě, díky které Muchu v průběžném pořadí seriálu přeskočil. Díky vítězství v Hummer centru ztrácí Honza Kadeřábek na třetího muže průběžného pořadí – Frantu Novotného pouhý jeden bod. František dojel v Praze pátý.
Předposlední závod v atraktivním prostředí Hummer centra ukázal, že když se sejdou správní partneři, dá se závod uskutečnit i blízko velkého města. Velké poděkování patří borcům z Hummer centra za poskytnutí areálu, společnosti ASP GROUP za finanční podporu a ceny pro vítěze a mediálním partnerům za skvělou propagaci celého seriálu. Před námi je poslední závod ITP ESSOX CUPu, který se pojede 14.11. O vhodné lokalitě ještě není rozhodnuto, bude včas oznámena na stránkách pořadatele – www.atvAmoto.cz.
Kompletní fotogalerii najdete na www.ride4stars.cz

Kapitoly článku

  1. Článek
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu ITP CUP

Kalendář- ČSMS Country Cross a Endura 2012

17.01.2012, Závody
I Country Cross vyvěsil pracovní verzi závodního kalendáře 2012. propisky do ruky a pečlivě si zapište čtveřici vypsanýc...

Slavnostní vyhlášení Country Crossu 2011

20.11.2011, Závody
Slavnostní vyhlášení Mezinárodního mistrovství ČR motocyklů a čtyřkolek proběhlo 19. listopadu 2011 v hudebním klubu naz...

Country Cross Sedlčany

25.10.2011, Závody
Za mlhou hustou, že by se dala krájet a dost možná ještě dál se nachází Sedlčanská kotlina. V tomto závodním doupěti poř...


Nepřehlédněte

Novinky a reportáže





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.76s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce