QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Cross country Radvanice

Text: Ollie Roučková | Foto: ADT, Kartkarel, Tomáš ToM Šrejber | Datum: 28.06.2011 | Zobrazeno: 5873×

Cross country Radvanice Parkoviště bylo pod zázemím Východočeských uhelných dolů, hned u Jámy Kateřina II. Poslední vůz uhlí odtud vyjel 1.4. 1994. Několik let na to byla uzavřena a letos vůbec poprvé se v jejím blízkém okolí jelo Mezinárodní mistrovství ČR motocyklů a čtyřkolek v cross country, Seriál hobby závodů motocyklů a čtyřkolek v cross country. Radvanovice 2011 pokřtil páteční déšť, který doprovázel silný vítr, ale ránem jako by Krakonoš bičem utnul škodolibé počasí a po dešti už zbyla jen vlhká rosa a pořádná klouzačka na trati.


Kapitoly článku

  1. Reportáž
  2. Kompletní fotogalerie



MMČR Junior 1:


Ke startu se řítí nejmenší závodníci kategorie MMČR Junior 1, v očekávání vzrušující jízdy. Oči otevřené dokořán, bušící srdce a nedočkavé prsty na páčce plynu. Šest závodníků, šest šelem lačnících po vítězství, co kolo, to souboj plný nervů. Nervy na uzdě udržel Tomáš Pikart, který svou jízdu zvládl natolik, že si za zády pohlídal zbytek pole. Malý ďáblík jel na plný plyn hned od odstartování a tak i protl cílovou pásku jako vítěz. Lukáš Kolpek, dravec se startovním číslem 39, rozohnil svou krev a svého Accesse hnal plných 13 kol. V této jízdě předvedl výborný výkon, a celkově si dojel pro druhé místo. Třetí místo si vybojoval Daniel Klíma. Tato trojice jezdců ujela ostatním o celé kolo. Jen tak dál!

Kategorie MMČR Junioři 2:


Pánové závodníci, kde se všichni touláte? Na startu stojí pouze tři závodníci, Jiří Dauth, Dominik Svoboda a Jiří Vlček. Všichni tři sedlají špičkově připravené Yamahy. Podle očekávání v této třídě opět dominoval Jirka Dauth, druhé místo po vydařené jízdě připadlo závodníkovi Dominiku Svobodovi. Yamaha na třetí příčce patřila poslednímu z trojice odvážných, Jiřímu Vlčkovi. I přes zaváhání v zatáčkách tito jezdci dominovali a ukázali všem, že za pár let budou jistojistě šlapat na paty ostřílenějším závodníkům.



Junioři z tratě zmizeli, a to byl ten správný čas pro překolíkování tratě pro kategorii Hobby.
Na startovním roštu se sešlo pár speciálních strojáren i pár historických skvostů. Jezdci tentokrát bez čipů, vše se zapisovalo pěkně ručně-stručně. U zapisovací dodávky byla zpomalovací smyčka, před nájezdem ke smyčce vlála výstražná žlutá vlajka, za kterou se nesmělo předjíždět. Kachničky za sebe, ten kdo v hájené zoně předjede, půjde z kola ven!


Hobby do 400 ccm:


60 minutový závod plný bahenních variací padl nejlíp do řídítek Miroslavu Karlovi, který na trati zbytečně nelítal jako opice na flašinetu, a skvělou jízdou si vyjel pro první místo. Aleš Kencl se ringem plným zrádných sjezdů do hlubin pekelných vybojoval druhé místo. Vašek Robert všem ukázal, že se ani on ničeho nelekne a dokáže pořádně zabrat i v těch nejsložitějších situacích, touto jízdou mu bylo přiklepnuto třetí místo. Smolařem této kategorie byl Michal Novotný, který se byl jako lev, ale technika mu nepřála a na jeho SMC mu upadl výfuk.


Hobby nad 400 ccm:


Tato trať byla jako nevypočitatelná dáma, co runda, to zrádná změna. Nikdo nevěděl dopředu s čím počítat, dobře si s načtením tratě poradil první Jakub Kotrch, který měl za zády dravce Jiřího Kubalíka a zdatným soupeřem jim byl třetí Pavel Jaura. Neuvěřitelnou smůlu si vybral jezdec na KTM 525, který nejprve píchl gumu a posléze vyletěl z tratě do strže před časomírou. Ale i tyto špatné chvilky k závodění patří, dostaneš mat a máš smůlu.


PČR nad 400:


Dvacet jezdců rebelantských, odstartovalo až napotřetí. Vždy tu byl někdo, kdo sáhl po startéru dříve, než staršerif odmával. Bílá vlajka nahoru, potřetí vše vyšlo a startovního čela se ujal Josef Brand, který za 90 minut závodu nakroužil jako jediný z této kategorie 17 kol. Hned po startu oči diváků svítily nadšením z prvního zákusu trojice 4kolek na kamenitém přejezdu. Na pečlivě poskládané překážce se houpal Lukáš Kobza spolu s Karlem Maříkem a s Martinem Krejčíkem. Ještě, že pořadatelé duchaplně u této překážky namotali objížďku, než jezdci zaklíněné 4kolky od sebe odtrhli, ostatní tuto spletenici objeli. Tahle čalamáda však netrápila druhého Lukáše Nováka, který se během závodu potýkal s odpadlými držáky plastů. Načež si jeho LTR při sjezdech počínalo jako padák, i tak si doplachtil pro druhé místo. Pavel Dupač cílovou pásku protl jako třetí.


PČR do 400 ccm:


David Buříval odjel na současném stroji jeden z posledních závodů, v tankéru mu pluje nová horká novinka. David na Accessu 400 předjížděl i silnější kubatury, jeho jízda byla vyrovnaná, ale né tak klidná jako jízda Rudolfa Procházky . Ten Davida sesadil z trůnu a dojel si s jeho „Kawárnou“ pro zlatýj pohár. David Buříval tedy druhý, Josef Křivka třetí, taktéž na tovární značce Access. Ani této kategorii se nevyhnuly kolize, napínavé okamžiky, nějaká ta strkanice a bohužel i odumřelé stroje.

PČR 4X4 do 750:


Ani kroupy padající těsně před startem, ani déšť nezastavily Radovana Šikulu, ten se nechal vyfotit v cíli jako první. Druhý dojel Milan Hošek a třetí se ztrátou dvou kol na prvního dojel Jozef Kunkt. Mrchožrouti si smlsli i na jednom z výfuků Dušana Padevěta, který v tomto seriálu startoval vůbec poprvé. I tak jeho SMC patří 4. příčka.

PČR 4x4 nad 750 ccm:


Martin Švanda prolomil letošní smůlu a s „Kamnama“ proletěl cílem jako první. Petr Špak tahal, seč mu síly stačily, ale v hájené zoně už s prvenstvím Martina nemohl nic dělat, tudíž na stupně vítězů vyběhl jako druhý. Trojici 4x4 uzamkl Jan Hloušek.


MMČR sportky a 4x4:


S přehledem si dával jednu 4x4 za druhou, i pár mrštnějších sportek posekal - Pepa Hort na svém novoučkém speciálu, za záda se neohlížel a klidovou jízdou si vyjel pro další zlatý pohár do vitrínky. Druhý se spletenicí zpomalovačů k cíly propletl František Šíma a třetí roztančil šachovnici nečekaně Jaroslav Chytil. V mistrovských sportkách kraloval Martin Liška, který jel víc než polovinu závodu za Lukášem Studeným, kterému bohužel odešla technika a ze závodu musel odstoupit. Martin si odvezl zlato a to, že mi dal dvě kola, mi vůbec nevadilo, protože vidět tohohle virtuoza jezdit stojí za to. Jan Kadeřábek, povzbuzován svou závodní stájí a bráchou, který se díky otřesu mozku nemohl aktivně zůčastnit závodu, dojel na druhém místě, a třetí skončil Miřejovský Martin.


Kapitoly článku

  1. Reportáž
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 5x

Články šampionátu ITP CUP

Kalendář- ČSMS Country Cross a Endura 2012

17.01.2012, Závody
I Country Cross vyvěsil pracovní verzi závodního kalendáře 2012. propisky do ruky a pečlivě si zapište čtveřici vypsanýc...

Slavnostní vyhlášení Country Crossu 2011

20.11.2011, Závody
Slavnostní vyhlášení Mezinárodního mistrovství ČR motocyklů a čtyřkolek proběhlo 19. listopadu 2011 v hudebním klubu naz...

Country Cross Sedlčany

25.10.2011, Závody
Za mlhou hustou, že by se dala krájet a dost možná ještě dál se nachází Sedlčanská kotlina. V tomto závodním doupěti poř...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.31s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce