QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


ČR stopa na Dakaru 2017

Text: Ollie Roučková | Foto: Bart Racing, MRG Racing | Zdroj: Bart Racing, MRG Racing | Datum: 21.11.2016 | Zobrazeno: 2351×

ČR stopa na Dakaru 2017 Letos se na Dakaru blejsknou hned tři ČR jezdci jedoucí na čtyřkolkách. Za Barth racing team pojede Josef Macháček, Zdeněk Tůma oba jezdci na Yamahách, za MRG racing team Tomáš Kubiena na Polarisu.


Barth racing team:

Tým BARTH Racing jede na DAKAR 2017 v plné sestavě. Přihlášky všech jezdců byly přijaty a na Rallye Dakar 2017 budeme mít 4 závodníky. Ke konci července jsme s napětím očekávali informace od pořadatelů a doufali jsme, že bude důvod k radosti. A důvod k radosti je opravdu veliký. Tým BARTH Racing podal na Rallye Dakar 2017 celkem 4 přihlášky pro Davida Pabišku, Rudu Lhotského, Josefa Macháčka a nováčka Zdeňka Tůmu. David Pabiška měl účast v podstatě jistou, ovšem zbytek týmu byl celkem v napětí, i když u Pepy Macháčka jsme potvrzenou účast předpokládali. Nakonec přišly potvrzené všechny přihlášky, tedy pro zmiňovaného Davida Pabišku, Pepu Macháčka a také pro Rudu Lhotského a nováčka Zdeňka Tůmu. "Je to skvělá zpráva a všichni se již moc těšíme na plnou sestavu týmu BARTH Racing na Rallye Dakar 2017", uvedl manažer týmu Michal Burkoň.



Tým BARTH Racing tak čeká další výzva. Na Dakaru 2017 budou v jeho barvách startovat dvě motorky a dvě čtyřkolky. Motorkář David Pabiška je zkušený dakarský matador a na této nejtěžší rallye světa už je v podstatě jako doma. Věříme, že se mu bude opět dařit a přidá další hezký výsledek do své bohaté sbírky. Ruda Lhotský si DAKAR vyzkoušel v roce 2016 poprvé a zkouška to byla opravdu těžká, když musel v deváté etapě pro totální vyčerpání organismu závod vzdát. Ruda již ví, do čeho jde a tomu také přizpůsobuje svoji přípravu. Velký návrat na čtyřkolce chystá Pepa Macháček, který na Dakaru dvakrát za sebou neuspěl s buginou. Pepa se po návratu z Dakaru 2016 posadil zpět na svůj oblíbený stroj a zjistil, že to stále jde. Hned na první rallye, tedy Intercontinetal Rally vyhrál kategorii čtyřkolek a porazil tak závodníky i o generaci mladší.


Premiéra čeká Zdeňka Tůma, který si účast zajistil skvělými výsledky na letošní Intercontinental Rally, kde byl druhý a třetím místem na letošní Merzouga Rally. Zdeněk je skvělý navigátor a jeho um se mu bude určitě hodit. Všichni jezdci jsou v současné době v plné přípravě, která obnáší mimo jiné také přípravu na vysokou nadmořskou výšku. Dakar 2017 se bude opět, zvláště v Bolívii, pohybovat velmi vysoko a tentokrát zřejmě i více etap. Věříme, že příprava bude probíhat hladce, bez komplikací a zranění. Bude to jízda.

MRG racing team:

Od roku 2014 se tým pravidelně zúčastňuje Rally Dakar, který se každoročně koná v Jižní Americe a připravuje se i na start v roce 2017, kdy by měl být zastoupen ve dvou kategoriích, v každé po dvou jezcích.
  • Tomaš Kubiena
Rally Quad: Hawk 690

3. místo ITALIAN BAJA Q4 2010
2. místo BAJA Carpathia Polsko 2011
1. místo INTERCONTINENTAL Rally 2011
2. místo celkově European Baja 2012
1. místo Balkan Breslau Rallye 2014
1 místo Duna Aszfalt Cup Bajas FIM Europe 2016
1. místo Romanian Baja 2013
2. místo Hellas Rally Raid 2015



Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 1x

Články šampionátu Dálkové Rally

Ocenění sportovců DUKLY

16.10.2018, Závody
Do slavnostní síně národního památníku na pražském Vítkově mířila v pátek hvězdná plejáda nejlepších českých sportovců v...

"Ollie" Roučková – první Češka, která absolvovala Dakar na čtyřkolce

04.04.2018, Závody
V rámci pražské a brněnské výstavy mohli návštěvníci po celou dobu potkat členy týmu Moto Racing Group (MRG), kt...

Dakarská startovní čísla

08.11.2017, Závody
Dakarští jezdci mají svá startovní číslo. Včerejším dnem Dakar odtajnil startovní čísla jednotlivých jezdců z moto i qua...


Nepřehlédněte

Novinky





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.54s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce