QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Amatér republika cup - Luhov

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 09.07.2011 | Zobrazeno: 5267×

Amatér republika cup - Luhov Čtvrtý závod seriálu Amatér republika cupu se zahalil do mračen prachu. Startovací zařízení pro 40 motorek a zázemí velkého depa se o prázdninovém víkendu pozvolna zaplňovalo od pátku. Po registraci si jezdci mohli projít trať. Následně se po nevoli velké většiny závodníků, odhlasoval objezd tří kaluží, které tu vznikly z noční přeháňky.


Kapitoly článku

  1. ARC
  2. Kompletní fotogalerie


Tento „zapomenutý“ areál kdysi hostil i Republiku motorek, dráty nad tratí si ještě jisto jistě pamatují bahno, které od kol motorek střílelo, až se celé obalily. Po páteční deštivé přeháňce není ani stopy, jediné tři kaluže ve kterých by se utopil i tanker, pořadatelé uzavřeli a namotali zkracovačku k časomíře. Ve zkracovací smyčce byl přísný zákaz předjíždění, na lámání chleba tu nedošlo a všichni až na malé výjimky tento zákaz dodržovali.

Sobotní úvodní bitva nejprestižnější třídy prťat měla neskutečný průběh. Kategorii Junior malý quad amatér zcela ovládnul Jan Balšánek. Během první rozjížďky se sice zapotil za famózně jedoucím Adamem Veselým, ale druhou rundu už si nenechal sebrat. Adámkovi Veselému se v první rundě podařil start, a zbytek závodního pole nechal 100 metrů za zády. Drama gradovalo v obou rozjížďkách a nakonec stupně vítězů obsadily červené barvy Barmako racing teamu, mezi které se vtěsnal jezdec z Quad team Buriánka.

Výsledky:
1. Jan Balšánek, 2. Adam Veselý, 3. František Kutta

Baby baby, pozor baby. Jen aby baby. Kategorii Babolety ve skromném počtu doobsadila kategorie Veteránů. Čtyři závodnice a dva závodníci zalehnutí za startovacím roštem. Bílá vlajka signalizovala tři vteřiny do pádu startovacího zařízení. Rošt spadl, a bitva o co nejlepší pozici se povedla Janě Hůlkové, hned za ní Ollie Roučková, které nestačilo druhé místo. Během tří kol si načetla Jany jízdu, v tobogánu se se svým SMC 520 vmáčkla do volného místa a tím se posunula na první příčku, kterou si udržela i po zbytek první rozjížďky. To samé následovalo v druhé rozjížďce. Jitka Konířová si v jeden den střihla double závodění. Jak v kategorii limitek tak v kategorii Baboletek, ale v parném počasí se toto dvojí startování vymstilo a do druhé rozjížďky bohužel nenastoupila.
Od Baboletů k Veteránské kategorii. Průběžný lídr Amatér republika cupu Jan Dedera sváděl v obou rozjížďkách strhující bitvu s Vlastimilem Benešem. V první patnáctiminutové jízdě vyšel vítězně Jan Dedera, v druhém více bodovaném závodě se z prvního místa radoval Vlastimil Beneš.

Výsledky:

1. Ollie Roučkova, 2. Jana Hůlková, 3. Lenka Šorbanová

1. Vlastimil Beneš, 2. Jan Dedera

Kategorie: BJ - Junior quad open: vyzdvihla na první příčku závodní eso Davida Veselého, který již od tréninků jezdil naplno, a i v závodech uměl zúročit svůj jezdecký um. Za zády nechal Matěje Seidla i Matěje Podzemského. Z valné většiny divácky přehledná trať s hlinitým povrchem přinesla právě v této prestižní kategorii divácky atraktivní závod. Matějové Seidl a Podzemský jeli loket na loket, v tobogánech se pošťuchovali, ve skocích lítali proklatě u sebe, a z těchto soubojů viděl šachovnici dříve Seidl Matěj a na třetím dojel právě Matěj Podzemský.

Výsledky:
1. David Veselý, 2. Matěj Seidl, 3. Matěj Podzemský

Kategorie: B1 - Limit quad amatér: Tomáš Cívka po příjezdu na závodiště ještě chrupal v tranzitu. Taťka zařídil registrajdu, a se smíchem na tváři nám sdělil, že se právě vrátili z dovolené kdesi od moře. Tom se vychrupal, nasedl na 4kolku a nedal nikomu šanci v obou rozjížďkách. Limit kategorie přinesla i pár pojezdů mimo trať, hodiny na prašném povrchu i rozjezdy po zadních kolech a u tohohle všeho nemohla chybět závodnice Jitka Konířová. Jitka si vybojovala celkově pěknou čtvrtou pozici. Na bednu se podívali kluci Stanislav Vyšata (který tradičně dojel na píchlé gumě) a Robert Vašek.

Výsledky: 1.Tomáš Cívka, 2. Stanislav Vyšata, 3. Robert Vašek

Kategorie: B2 - Amatér quad open: nejpočetnější skupina přinesla ostré souboje, ve kterých nečekaně zklamal Tomáš Káma. Ten na tvrdé trati v první jízdě předváděl foto show, jel si klidnou jízdu ve které ignoroval všechny ataky Pavla Košeka. Oba celému pelotonu poodjeli o tři délky. V druhé jízdě se Kámovi nechtělo tahat, tak si laxně odkroužil 15 minut, což ho stálo bednu. Tomáš Lohse se ve druhé jízdě rval o první příčku s Pavlem Košíkem, ten si bohužel zase vyžral druhé místo, a tím se celkově uhnízdil na druhé příčce. Chyb Kámy zúročil a ze třetího místa ho smetl Jan Ratajský. Smolařem dne byl Pavel Ventura, který si v druhé jízdě držel druhou příčku, ale jeho 4kolka se rozhodla, že si místo cesty pro pohár raději zlomí zadní osu…

Výsledky: 1.Tomáš Lohse, 2. Pavel Košek, 3. Jan Ratajský

Kategorie: B3 - Profi quad open: Díky prázdninovým propadům mezi závody se i v této kategorii sešlo osm závodníků zvučných jmen. Jan Japanský všem názorně předváděl, jak se s touto tratí vypořádat nejlépe. Taková rozkodrcaná lavice, která se dle mého názoru nedala skočit aniž by jezdce nenakopala, byla pro Honzu malinou na dortu. Plnej gas a letěl až na konec. Kdo se bojí nesmí do lesa - patnáct jezdců a jeden zbrklý úprk před pádem startovacích roštů. Což do žebříku zamotalo nic netušícího Lukáše Vodárka, start se musel opakovat. To nevadilo Petru Hrubantovi, který je jedním z nejmladších závodníků celé proffi grupy. Vydřené druhé místo bylo jeho. Na třetím dojel Lukáš Miler.

Výsledky: 1. Jan Japanský, 2. Petr Hruban, 3. Lukáš Miler

Kapitoly článku

  1. ARC
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 3.00 Známkováno: 1x

Články šampionátu Amatérské závody čtyřkolek

Fotogalerie - Last Adventure

21.04.2017, Závody
Svou premiéru si Last Adventure odbila v Milovicích u Prahy, Procamping racing teame přináší fotogalerii z dění této cro...

Pískovna Dražetice hostila HandyCup

19.04.2016, Závody
Již tradičně se v jarních měsících objevuje seriál závodů pro vozíčkáře na čtyřkolkách na trati Pískovna Dražetice. Let...

Batti MX Cup první závod

08.04.2016, Závody
Sic je už Duben,ale vraťme se ke dni kdy odtartoval seriál Batti MX Cup prvním závodem ve Světci. I přes rychle se měníc...


Nepřehlédněte

Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:3.66s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce